Sara Kolak četvrta na svijetu, bronca joj pobjegla za 31 centimetar!

Najbolja hrvatska bacačica koplja i aktualna olimpijska prvakinja Sara Kolak ostala je bez medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu. Mlada Ludbrežanka osvojila je četvrto mjesto bacivši 64.95 metara, a brončana medalja izmakla joj je za svega 31 centimetar. Bronca i srebro odlaze u Kinu Lyu i Li, dok zlato ide u Češku kod dvostruke olimpijske i svjetske prvakinje Barbore Špotakove koja je slavila sa 66.76 metara.

– Trebam se naspavati, napraviti s trenerom analizu što je bilo krivo. Ostala su još dva natjecanja i moramo popraviti stvari koje nisu štimale – rekla je Kolak.

Počelo je slabim hicem, no digli ste se?

– Uvijek je dobro otvoriti s dobrim, ali digla sam se u drugome. Ne može uvijek biti perfektno. Svaka čast Špotakovoj, zasluženo je uzela zlatnu medalju. Ja sam zadovoljna, zdrava jesam. Sve se događa s razlogom. Trebala bih biti sretna, moje je ovo bilo prvo Svjetsko prvenstvo, četvrto mjesto… No, događaju se neke stvari na kojima moram poraditi, jednog dana ću se smijati ovome. Idem se sada pripremiti za 24. kolovoza i finale Dijamantne lige i onda za Hanžek – rekla je Sara.

Trener Andrej Hajnšek progovorio je i o problemima.

– Da, Sara je imala želučanih problema, a ako si kad bacaš loše četvrti na svijetu, onda je to dobro. S još dvije godine rada mislim da je mogu dovesti da u ovakvome stanju baca preko 67 metara i onda će ovakva natjecanja osvajati u serijama – kazao je Hajnšek.

Izvor: Toni Perković/Slobodna Dalmacija; Foto: Reuters

Odgovori

Skip to content