Tihomir Dujmović: Nezapamćeni verbalni teroristički čin bivšeg ponosnog Titovog gardista

Po svemu sudeći mi smo svjetski šampioni po količini ideološke mržnje po četvornom kilometru i taj bijes crvenih fašista što ovo više nije Jugoslavija, što nema ideološkog jednoumlja, bubri na sve strane prijeteći da se prelije u nezapamćeni građanski rat! Hrvatska je danas ideološki podjeljenija negoli ikada ranije, a ideološku nesnošljivost možete gotovo rukama opipati.

Bijes, a sad već i otvorenu mržnju onih koji se ne mire da ništa nije kao prije, možemo vidjeti svakodnevno. A otkad ih ima, najslađa meta im je bila i ostala Katolička crkva. Zadnji ugriz te crvene zmije gledali smo u nedavnom neobuzdanom kriku Ive Josipovića koji se razgolitio do kraja napavši državnu televiziju da na jedan od najvećih vjerskih blagdana ime previše vjerskog programa. Jer on je mjera stvari! On zna kad ima previše vjerskog programa! Ali, niti to mu nije bilo dosta, pa je za jednog nadbiskupa sugerirao da halucinira na mjesnim drogama, jer se ovaj usudio kvalificirati razvod kao jednu od najgorih stvari za društvo i obitelj.

Bivšem Titovom gardistu vjera je drugo ime za zlo

Naime, riječi splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, koji je u propovijedi između ostaloga pošast razvoda stavio na prvo mjesto hrvatskih problema rekavši da su gori i od same gospodarske krize, Josipović je komentirao riječima: “Stigla svježa bunika” pa ispada da je nadbiskupov govor doživio kao nastup šamana u deliriju uvjetovanim konzumiranjem ludih trava!Čovjek koji je bio predsjednik ove države, riječi jednog nadbiskupa na sveti katolički blagdan tretira kao: “Stigla svježa bunika!” Razumijete do koje razine kipi nesnošljivost u toj duši? Ivo Josipović je tipično dijete komunizma kojem je vjera i sve što je s njom povezano strano, faktički odiozno. I to jasno isijava iz ove njegove diverzije. No, da stvar bude još gora, tog akademskog građanina koji odgaja našu djecu na Pravnom fakultetu u Zagrebu, očito nikad nitko nije naučio niti elementarnoj pristojnosti u ophođenju s vjerskim velikodostojnicima. Kako da ga se to nauči kad je za komuniste vjera bila drugo ime za zlo? Kako da ga se nešto o tome poduči u komunističkom ozračju u kojem je rastao, kad su komunisti nakon rata likvidirali 667 svećenika? Jedna Slovačka primjerice koja je isto tako bila komunistička, ubila je nakon rata 14 svećenika. Zna li nešto o tome Ivo Josipović? Je li on svjestan da je proglašavajući potencijalnim halucinacijama riječi jednog nadbiskupa na jedan od najsvetijih katoličkih blagdana uvrijedio i njega i Crkvu i vjernike? Ne vjerujem da Josipović uopće razumije ove relacije.

Taj bivši Titov gardist, koji se onako ponosno slikao u uniformi Titove garde, pa se ta slika kočila u Globusu na sam tjedan njegove predsjedničke pobjede kao da se vraća u dane svoje mladosti čvrsto držeći stare idološke pozicije. Pravo je pitanje obzirom na njegov nastup kome je tih dana stigla svježa bunika? Pogledajte što drug Josipović zamjera HTV-u.

O ‘skandaloznom’ programu na blagdan Velike Gospe

“Kompletan program bio je nekoliko dana okupiran emisijama vjerskog sadržaja, koji, i to treba naglasiti, najčešće nisu imali nikakve veze s blagdanom Velike Gospe. Takvim gomilanjem sadržaja koji se daju samo zbog toga što imaju veze s religijom nisu profitirali ni vjernici”, reći će u naknadnom objašnjenju svog krika “nije ovo katolička džamahirija”, Ivo Josipović. Pogledajte kako funkcionira taj komunistički mozak. Premda deklarirani nevjernik, on koji dakle pojma nema o vjerskim relacijama i emocijama, zna, kako to samo partijski kadrovi znaju, da s takvim programom HTV-a “nisu profitirali ni vjernici”. Premda se ne bune vjernici protiv HTV-ovog programa, nego on, koji nije vjernik. To je samo srce starog partijskog mozga: on dakle, bolje od samih vjernika zna što je za njih najbolje! Fantastično! Da čovjek pojma nema o vjeri, religiji, vjerskim osjećajima i bilo čime na tu temu otkriva sam kad kaže glede inkriminiranog programa HTV-a i ovo: “Takvim gomilanjem sadržaja koji se daju samo zbog toga što imaju veze s religijom, nisu profitirali ni vjernici”. Dakle, ako se emitira neka emisija koja nije striktno vezana uz blagdan Velike Gospe, to je skandal nad skandalima! Još gore! “To što radi HTV izlazi iz okvira preuzetih Vatikanskim ugovorom!”, ističe Josipović.

Emisije nisu bile u skladu s Vatikanskim ugovorima

Dakle, na velike katoličke blagdane uzmite u ruke Vatikanske ugovore i brojimo: ova emisija je u skladu s Vatikanskim ugovorima, ova nije, ova je dostatna, ova je previše. Mogu zamisliti Josipovića kako sjedi pred televizorom s Vatikanskim ugovorima u ruci i prebrojava emisije. “Tata, je li ova emisija izvan Vatikanskih ugovora?”, mogu zamisliti njegovo pitanje i tatin odgovor: “Ne znam, pitaj Maštruka, on sigurno zna!”. Tako naši bivši partijski velmože žive današnjicu, s Vatikanskim ugovorima u ruci, zviždaljkom u ustima i fućkaju iz sve snage kad je u njihovoj križaljci neka emisija izvan preuzetih Vatikanskih ugovora! Obucite, druže Josipoviću, onu uniformu Titovog gardista, to ste bili, to ste i ostali, i ostavite ovaj narod na miru jer iz vaših riječi i misli vire samo stare floskule! Pogledajte što pak zamjera nadbiskupu Barišiću.

Bivši hrvatski predsjednik izvršio verbalni teroristički čin

Na upit novinara Slobodne Dalmacije da pojasni svoju rečenicu: “Stigla svježa bunika” koja se ticala propovijedi splitsko-makarskog nadbiskupa, drug Ivo odgovara: “Čini mi se da gospodin biskup nije korektan i trebao bi voditi više računa o onome što govori. Uspoređivati razvod s gospodarskom krizom apsolutno je neprimjereno. Razvod je osobna stvar građana na koju se nitko ne odlučuje drage volje i ne razumijem zbog čega bi se biskup ili bilo tko drugi u to miješao”. Krenimo redom. Najprije, Josipović jednog nadbiskupa zove biskupom, što je skandal svoje vrste, ali bit će da se Titov gardist bolje snalazi s činovima JNA negoli s titulama vjerskih velikodostojnika. Drugo, Josipović kraljevski svjedoči svoju neokomunističku zadrtost jer to što je nadbiskup u propovijedi uopće spomenuo razvode kao nešto što uništava obitelj, za bivšeg Titovog gardista je nepojmljivo pa mu on odriče pravo da o tome uopće govori. “Ne razumijem zbog čega bi se biskup ili bilo tko drugi u to miješao“, ističe drug Ivo. E, to je vidite srce komunističkog odgoja, komunističkog svjetonazora, komunističkog stava prema Crkvi i vjernicima! Imate previše vjerskog programa, a mi bivši komunisti ćemo odrediti što je previše, kad spominjete razvod i tvrdite da je to gora pošast za društvo od gospodarske krize, vi mora da ste na opijatima jer se samo nakon konzumacije halucinogenih pripravaka može razvod koji uništava obitelj (makar je obitelj za Crkvu sveto srce društva, naroda i vjernika), uspoređivati s gospodarskom krizom. To što je gospodarska kriza prolazna, a razvod trajno razvaljuje obitelj i ostavlja nezacjeljive rane, to jednog Titovog gardista dakako ne zanima.

Medijsko zataškavanje Josipovićevog istupa

Problem s ovim verbalnim divljanjem leži u tome da Josipović uopće nije shvatio do koje razine je uvrijedio sve kojima se obraća, problem s ovim partijskim packama koje je udijelio drug Ivo leži u činjenici da mediji to zataškavaju i što nema šire društvene osude ovog diverzantskog čina jednog bivšeg Titovog gardista koji je na jedan od najvećih katoličkih blagdana počinio verbalni teroristički čin kakav se u ovim prigodama ne pamti.

Tihomir Dujmović/direktno.hr

Odgovori

Skip to content