Svečano otvoren i blagoslovljen prostor Hrvatske udruge Benedikt

U subotu, 16. prosinca 2017., u nazočnosti velikog broja članova, prijatelja i suradnika Hrvatske udruge Benedikt svečano je otvoren i blagoslovljen prostor Hrvatske udruge Benedikt u Splitu na adresi Dubrovačka ulica 15. U ime HUB-a prigodnim riječima obratio se predsjednik dr. Vide Popović, a prostor je blagoslovio dr. sc. don Mladen Parlov.

Ovom događaju nazočili su i brojni uvaženi gosti među kojima i Ivica Tolić, zastupnik u Europskom parlamentu i Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije. U glazbenom dijelu nastupio je VIS Gospa od Zdravlja.

IMG-20171217-WA0002

Nakon nekoliko mjeseci, koliko je trajala obnova i preuređenja prostora, članice i članovi Hrvatske udruge Benedikt bili su jako ponosni i zadovoljni što su svoje prijatelje i suradnike mogli ugostiti u novom prostoru, koji je veličine 35 m2 i koji je HUB dobio na korištenje natječajem grada Splita početkom ove godine. Za istaknuti je kako je prostor dobiven na korištenje u jako lošem stanju i nije se mogao odmah koristiti, tako da su članice i članovi udruge osobnim sredstvima, bez pomoći bilo koje javne institucije, i uz pomoć dobročinitelja prostor obnovili i preuredili i tako ga priveli svrsi. Uređenjem prostora koordinirali su članovi HUB-a Ante Lijić i Marijo Popović. Prije ovog prostora HUB je kroz nešto manje od tri godine koristio drugi prostor u gradu koji je bio veličine 14 m2. Hrvatska udruga Benedikt je udruga koja djeluje i realizira brojne programe i aktivnosti isključivo volonterskim angažmanom njenih članova, tako da nema nijednog honorarca, a kamoli zaposlenu osobu.

Predbožićno druženja članova i prijatelja Hrvatske udruge Benedikt proteklo je u veselom i raspjevanom tonu, a cilj je da se u novom prostoru udruge događa što više aktivnosti HUB-a te da se prostor koristi i u sve dobre i pozitivne svrhe prijateljskih udruga i organizacija te pojedinaca. Vjerujemo kako će napokon adekvatan prostor za rad doprinijeti još boljim i uspješnijim projektima i aktivnostima Hrvatske udruge Benedikt, koji će biti na dobro našeg grada, domovine i društva.

Hrvatska udruga Benedikt

2 comments

  1. Pingback: Nastavljaju se druženja ponedjeljkom u prostoru Hrvatske udruge Benedikt - Hrvatska udruga Benedikt

  2. Mario Milovčić

    Bravo i čestitam od srca! Doista divan Božićni dar! Zaslužili ste (smo) i mnogo veći prostor i sredstva grada Splita i države Hrvatske, a ne da daju državni, zapravo naš novac raznim NGO-ima koji ne vole, čak i mrze i rade sve protiv Domovine. Svaka čast dr. Vidi Popoviću, Anti Lijiću i Mariju Popoviću, a i svim ostalim članovima HUB-a. Samo naprijed i ne dajmo se crvenoj udbaškoj bandi. Svako dobro svim hrvatskim braniteljima i domoljubima, te blagoslovljen Božić i mnogo sretniju i zdraviju Novu 2018. Živjeli! I neka su HZODUS!!!

Odgovori

Skip to content