Krstulović Opara smiruje Splićane: Nećemo udrit najveću stopu poreza

Iz ureda gradonačelnika Splita Andra Krstulovića Opare oglasili su se o članku koji je objavljen u Slobodnoj Dalmaciji, a vezan je za uvođenje poreza na nekretnine.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Povodom članka objavljenog pod naslovom ‘Banovina oštro na građane’: ‘Ne prijavite li stanove i parcele do kraja miseca, udrit ćemo vam najveći porez’, objavljenog 27. kolovoza 2017. godine u tiskanom i internetskom izdanju ‘Slobodne Dalmacije’, dužni smo dati pojašnjenje našim građanima.

S obzirom da je najavljena odgoda primjene Zakona o lokalnim porezima, odgovorni iz Grada Splita su u više navrata dali izjave za medije što odgoda spomenutog poreza znači za građane i sam Grad. U tom smislu, naglašavam da je dobro da građani dostave podatke na traženim obrascima iz razloga što je to jedan od način ažuriranja postojeće evidencije podataka o nekretninama.

Žao mi je što je došlo do nesporazuma zbog nepreciznog istupa Špira Cokarića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo. U tom smislu, još jednom naglašavam da nije potrebno da naši građani dostavljaju podatke do 31. kolovoza ove godine, niti će biti kažnjavani zbog toga, a pogotovo im neće biti ‘udarena najveća stopa poreza’, već kao što smo već više puta rekli, obrasce građani mogu dostavljati i nakon isteka toga roka, jer je svima u interesu da gradske službe prime ažurirane podatke o imovini građana radi boljeg, poštenijeg i kvalitetnijeg upravljanja tim podacima”, navodi se u priopćenju.

Izvor: direktno.hr

1 comment

  1. strauss

    Dovezali se komunisti, četnici, jugoslaveni i ostali pobornici jugoševije i sa Pupovcom pljuju po Oluji, udaraju porize i HRVTE muče, “kao u stara dobra vrimena”!Dragi biskupe Košiću, nije korist moliti za ove,oni se ne odriču krvavog satana tita niti mraka njegova. Oni se odriču samo Boga, vjere, Crkve i ljubavi prema čovjeku i svega što Bog stvori na sliku i priliku Svoju! Nemani ove možemo se osloboditi jedino ERGOCIZMOM, molitvom i blagosovljenom vodom ! Zato vi biskupi što prije odaberite EGZORCISTE, da nas oslobode nemani ove u što kraćem roku, inače će Krist prepustiti sve nas njihovom zlu i razbojstvu kao 1945 -1990godine!

Odgovori

Skip to content