Dr. Marko Jukić: Dva referenduma!? Podržimo oba!

Nekada se govorilo dva Hrvata, a tri stranke, sada imamo situaciju da dva Hrvata osnivaju 4 stranke! Danas Hrvatska ima 20 parlamentarnih stranaka, 143 izvanparlamentarne stranke, a 142 stranke su nestale s političke scene. Što nam pokazuju ovi podatci o državi koja ima 4 milijuna i 250 000 stanovnika? Pokazuju nam prvenstveno nezrelost i neodgovornost, pokazuju nam ljudsku taštinu i samoljublje hrvatskih građana. Bio je samo jedan Ante Starčević, utemeljitelj hrvatske stranke prava, a oni su oformili 12 pravaških stranaka! Zar to nije jadno, bolesno i izdajnički? Da, izdajnički jer umjesto zajedništva stvaraju se podjele, razdor i na taj način se omogućuje da neprijatelji Hrvata i Hrvatske vladaju Hrvatskom. Tijekom povijesti imala je Hrvatska više „mesija“ (u prenesenom značenju mesijom se naziva onaj tko mora obaviti ili je ostvario neku veliku misiju) koji su napravili više štete nego koristi za Hrvatsku. Treba spomenuti da je politika umijeće mogućega, a ne nemogućih i nerealnih želja.

4

Imamo dvije inicijative za dva referenduma. Obje dolaze iz „belog“ Zagreba, hrvatskog glavnog grada iz kojega se vodila i danas vodi antihrvatska politika. Pa tako imamo situaciju da jedna skupina organizira prikupljanje potpisa za referendum neovisno od druge skupine koja organizira skupljanje potpisa za drugi referendum koji je još važniji.

U doba interneta, pametnih telefona i drugih mogućnosti ljudi koji vode Građansku inicijativu „Istina o istanbulskoj konvenciji“ ne znaju kako stupiti u kontakt s voditeljima druge Građanske inicijative „Narod odlučuje“ i obratno. Gospođe i gospodo oni su tu pored vas, bili ste u istoj prosvjednoj povorci protiv ratifikacije Istanbulske konvencije (ja sam to vidio nisam čuo ni pročitao). Dosta nam je vašeg samoljublja! Ako želite naprednu Hrvatsku, pravnu državu Hrvatsku, domoljubnu Hrvatsku onda morate raditi zajedno a ne svatko na svoju stranu. Na istom smo zadatku, težimo istom cilju i dosta nam je vašeg samoljublja i vaše misije gdje ste umislili da ste mesije. Samo zajedno možemo uspjeti obraniti Lijepu našu od nasrtaja agresora koji je jako aktivan, koji vodi specijalni rat protiv Domovine.

2

Raspisali su se mnogi u znak podrške i protivljenja, daju nam tumačenja loših zakona, nedorečenosti u zakonu, nedorečenosti u Ustavu, pravnih zavrzlama itd. . Neki komentatori isto tako umislili da su genijalci, da su luč koja svijetli u tami! Jasno treba kazati: nisu luč, nisu svjetlo u tami, nisu svjetlo u tunelu pa neka se spuste na zemlju i neka ne filozofiraju.

Oni traže slabosti referendumskih inicijativa. OK. Dobro gospodo komentatori, dobro genijalci dajte napišite nešto konstruktivno, predložite nešto što je ispravno i dobro, podučite neuke jer promjene su nužne ako želimo da narod i država opstanu. Jasno je da ništa nije idealno, jasno je da postoje mnogobrojne prepreke i da o nekim situacijama ne odlučujemo sami o sebi ali je pitanje zašto ne odlučujemo ondje gdje to možemo. Pomozite samoljubnim organizatorima da dođu do adrese i telefona druge skupine, pomozite „naivnim i neukim organizatorima“ da isprave pogreške i da inicijative uspiju. Za uspjeh nema alternative. Kritizirati samo da se kritizira je ravno izdaji kada se radi o tako važnom zakonu kao što je izborni zakon.

Zanemarimo nespretnosti, samoljublje, samoproglašene mesije, zanemarimo da se neki od organizatora ne slažu sami sa sobom podržimo oba referenduma, dajmo svoj potpis za izmjenu izbornoga zakona i dajmo potpis za otkazivanje Istanbulske konvencije tako da izdajnički političari znaju što narod misli. Da Njonjo konačno shvati da znamo čitati i da razumijemo što smo pročitali.

3

Ako hoćemo nešto promijeniti moramo promijeniti izborni zakon, neka pravni domoljubni stručnjaci (stručno i pošteno) kažu kako. Ja i meni slični možemo misliti što hoćemo ali ne možemo stručno oblikovati prijedlog promjena već to moraju napraviti pravni eksperti. Jedno je sigurno: Bez izmjene izbornoga zakona nema napretka, nema opstanka domoljubne, naše Hrvatske.

A što je naša Hrvatska? To je Hrvatska kao uređena pravna država u kojoj se poštuje volja birača, u kojoj manjine imaju sva prava osim da nameću većinskom narodu svoju volju, u kojoj se o prošlosti govori temeljem činjenica, a ne konstrukcija i laži, u kojoj se promiče hrvatska kultura i tradicija, u kojoj obrazovanje nije na ideološkoj osnovi…

Budući da organizatori referenduma nisu znali uspostaviti kontakt i da su nas doveli pred gotov čin idemo i podržimo oba referenduma, a organizatorima poručimo da je dosta podjela, samoljublja, da nam je dosta njihova samoisticanja i samoljublja. Stvaranje podjela u narodu je ravno činu izdaje.

Pokažimo političarima u Hrvatskoj da nas ima, pokažimo da ne podržavamo njihovu izdajničku politiku, da ne podržavamo uhljebe, supozitorije stranačkih šefova, da ne podržavamo izborne marginalce koji obnašaju važne državne funkcije. Pokažimo im volju naroda. Za otkazivanje tzv. Istanbulske konvencije, za promjenu izbornog zakona!

5

Ne filozofirajmo, ne stvarajmo nove podjele, radimo i uredimo Hrvatsku! Podržimo oba referenduma!

Dr. sc. Marko Jukić

1 comment

  1. Marija perkovic

    Bravo dr Marko Jukić nas.PROBUDIMO SE HRVATI JER OVO POSLJEDNJI VLAK ZA SPAS HRVATSKE… a ne gkedati samo turske serije he he

Odgovori

Skip to content