SKANDALOZNA JOSIPOVIĆEVA IZJAVA: Izjednačio Tuđmana i najvećeg zločinca s ovih prostora

Najveća uvreda za prvoga hrvatskog predsjednika

Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Hrvatska biti samostalna!

– Josip Broz Tito, nakon sloma Hrvatskoga proljeća 1971.

Referendum o hrvatskoj samostalnosti održan je 19. svibnja 1991. godine. Na referendum je izašlo 83,56 posto birača. Njih 94,17 posto izjasnilo se za hrvatsku samostalnost.

– Hrvatski narod, 1991.

Kada smo mislili da nas više od strane vladajuće garniture više ništa ne može iznenaditi, doživjeli smo još jedan šok. Naime, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je pri posjetu Zagorju izjednačio prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana s najodgovornijom osobom za masovne zločine koji su po zadnjim procjenama odnijeli više od 200.000 života, kazavši kako su Tuđman i Josip Broz Tito “velike povijesne ličnosti koje su imale i dobre i loše strane”.

Josipovićev posjet Zagorju je bio organiziran na način da se isti dan obiđe rodna kuća Franje Tuđmana i Josipa Broza Tita. Tako je i na ovaj način stavljen znak jednakosti između prvoga hrvatskog predsjednika, izabranog na demokratskim izborima i pod čijim je vodstvom stvorena i obranjena neovisna hrvatska država, s jugoslavensko-komunističkim zločincem i diktatorom. Ovime je nanesena do sad možda i najveća uvreda prvome hrvatskom predsjedniku, jer izjednačavanje dolazi od strane predsjednika Republike Hrvatske, a ne nekog neobaviještenog stranca.

Josipović kao i haaška kolona

U nastavku svoje skandalozne izjave se Josipović nije libio predbaciti odgovornost za rijetke pojedinačne incidente tijekom Domovinskog rata na predsjednika Tuđmana, nastavljajući politiku domaće haaške kolone koju čak ni Haag nije na koncu htio podržati, oslobodivši hrvatske generale Čermaka, Markača i Gotovinu. To što se Josipović sjetio u svojoj izjavi da se za Titov režim vežu ubojstva nakon kraja Drugoga svjetskoga rata i da sustav vladanja nije bio demokratski ne umanjuju ničim skandaloznost današnjeg Josipovićevog postupka. Ubijanje naših sunarodnjaka na kraju Drugoga svjetskoga rata najveći je zločin nad hrvatskim narodom u njegovoj povijesti, pa bi se hrvatsko društvo trebalo napokon upitati ne bi li posljedice za negiranje žrtava Titovoga jugo-komunističkog terora i žrtava Hitlerovog nacizma trebale biti iste?

Izvor: M. M./hkv.hr

 

Odgovori

Skip to content