TwitterFacebookPinterestGoogle+

Poslanje Udruge – kraća verzija

  • Written by:

Pozivajući se na članak 14. Statuta HUB-a, kao i na apostolske dekrete i konstitucije Crkve, poslanje Hrvatske udruge  Benedikt jest, pružiti svojim članovima, kao i svim drugim osobama, cjelovitu ljudsku formaciju i informaciju u osobnom, obiteljskom i društvenom pogledu, kako vjernicima, tako i  domoljubima i rodoljubima, u dimenziji vremena i vječnosti.

U formaciji uvijek moramo imati u vidu jedinstvo i integritet ljudske osobe.

Mi kršćani, poznavajući dobro suvremeni svijet, moramo se potpuno uključiti u našu društvenu sredinu i kulturu; vlastitim primjerom i zalaganjem, moramo pridonositi posvećenju svijeta, te nasuprot svim oblicima materijalizma i relativizma, drugima približiti Krista i pružiti svjedočanstvo evanđeoskog života.

Uz ovo, temeljni cilj Udruge jest promicanje ljudskih prava i vjerskih sloboda.

Vodeći se geslom Sv. Benedikta “Moli i radi!” (“Ora et labora”), Udruga će postavljene ciljeve i zadaće ostvariti kroz slijedeće djelatnosti:

– organiziranjem kulturnih, znanstvenih i društvenih skupova, glazbenih i scenskih priredbi, kao i susreta iz područja, znanosti, kulture, gospodarstva i izdavaštva, u cilju promicanja moralnih, etičkih, domoljubnih i civilizacijskih vrijednosti hrvatskog društva,

– organiziranjem humanitarno-karitativnih aktivnosti kojima će se pomoći pojedincima ili skupini ljudi koji su u potrebi.

Udruga je neprofitna organizacija i svoje djelatnosti obavlja bez namjere stjecanja dobiti.

Konceptualizacija planova i projekata će biti temelj za prikupljanje i namicanje sredstava za financiranja djelatnosti Udruge.

HRVATSKA UDRUGA BENEDIKT
Zrinjsko-frankopanska 19
21000 Split
Matični broj: 2766680
OIB: 29662153625
Broj računa: 2340009 – 1110477711

 

Pišite nam na: benedit@hu-benedikt.hr

 

Više o ciljevima HUB-a:

Poslanje Hrvatske udruge Benedikt

Statut Hrvatske udruge Benedikt

Komentari