Počele pripreme za ovogodišnji Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

U nedjelju, 12. listopada 2014., održan je radni sastanak Hrvatske udruge Benedikt s ciljem pripreme programa ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju. U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt ta će se manifestacija ove godine, od 10. do 17. studenog, održati po treći put.

Cilj manifestacije je različitim aktivnostima podsjetiti na događanja u Vukovaru i Škabrnji u studenom 1991. te odati počast svim žrtvama u tim mjestima, koja su simbol stradanja naše domovine u Domovinskom ratu. Isto tako, jedan od ciljeva je upoznati širu javnost, a posebno mlade naraštaje, s važnim događanjima i povijesnim činjenicama vezanima uz Domovinski rat.

U sklopu planiranja ovogodišnjeg programa Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u utorak, 14. listopada 2014., predstavnici Hrvatske udruge Benedikt predvođeni predsjednikom dr. Vidom Popovićem sastali su se s predstavnicima braniteljskih udruga s područja grada Splita. Na sastanku su razgovarali o tome kako će se braniteljske udruge i branitelji aktivnije uključiti u program ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Isto tako, razgovarali su i o suradnji izvan ove manifestacije, a sve s ciljem promicanja istine o događanjima u Domovinskom ratu. Hrvatska udruga Benedikt planira s programom ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju izaći u javnost do kraja listopada.

HUB

Odgovori

Skip to content