TwitterFacebookPinterestGoogle+

TAKO TO, IZGLEDA, IDE: “Križ mi je odvratan” – potpora Ministarstva kulture

 • Written by:

Poštovani kolega Ivan Babić, član Društva hrvatskih književnika i voditelj književnih tribina u Knjižnici Sesvete, poslao mi je poruku čiji tekst i prilog podastirem čitateljima našega Portala.

“Ova knjiga se reklamira na hrt-u kao preporuka Jagne Pogačnik uz široke osmijehe voditelja Dobro jutro, Hrvatska…, a da se malo dalje zaviri u stranice bilo bi još gore…, dobila je i potporu Minkulta i Gradskog ureda za kulturu… Čita li to netko ili…?!

kriz2-fit-348x500

Riječ je o knjizi Gorana Gerovca: Sjever je mjesto tame, VBZ, 2016.

Javnost ima pravo saznati tko je preporučio ovu knjigu za financijsku podršku i distribuiranje u knjižnice dijelom Republike Hrvatske. Ako se to ne učini, tada je očito kako navedenim hrvatskim državnim ustanovama bliska prva rečenica: „Križ mi je odvratan“! Ministricu pozivam, mit respect! da knjigu pročita, a potom razgovara sama sa svojom savješću. Iskazuje se kao vjernica, pa otuda ovaj Stepinčev priziv. A ja kao barakaš iskazujem nelagodu, stid i neizvjesnost, jer u isto vrijeme Ministarstvo je odbilo pomoći izdavanje moje monografije o velikom hrvatskome pjesniku iz Mađarske, Josipu Gujašu-Đuretinu, a povodom 80. obljetnice njegovoga rođenja i 40. obljetnice njegove smrti. Csunyo!

kriz1

Đuro Vidmarović/hkv.hr

Komentari

5 comments

 1. vadlja branko dipl ing građ

  Ovi lijevocrneni, biti će tako dugo agresivni dok se ne provede Lustracija, a bez
  Lustracije nema Kroacije. Svi pokazatelji govore da današnji vladajući neće provesti Lustraciju, te bi je jedini istinski rodoljubi Glasnović,, Hasanbegović, Esih proveli.

 2. Eugen

  Razlika izmedju crvenih i Tuđmana je šta je Tuđman kada je vidio kakvi su to gadovi komunistički i šta rade Hrvatimai odlučio da ode od petokrake, ta petokraka je napravila progon prema Tuđmanu i zatvorila ga… Tuđman je vidio to zlo i napustio a danas ovi antifasisti sta sebi pripajaju sve zasluge za stvaranje Hrvatske, sto nema smisla jer ta petokraka je ubijala Hrvate, i masakrirala Vukovar… Gdje je ta petokraka branila Hrvatsku 1990-???? Tuđman se vrti u grobu kada pričaju o njemu kao partizanu a čovjek je otamo pobjegao i odlučio stvoriti Hrvatsku. Ovako sdp voli Hrvatsku: https://www.youtube.com/watch?v=LZokDoWYP0k

 3. Lily Breza

  Ljevicare treba na Goli Otok da tamo nauče ljudsku vrijednost

  1. Lily Breza

   Nema promjene, cenzura?

 4. kristijan

  A svi ste vidim, pročitali taj roman pa vam je odvratan…