11. MOLITVENI TJEDAN, PETAK – JEDANAESTA KRIŽNA POSTAJA

MOLITVENI LANAC BL. ALOJZIJA STEPINCA ZA DOMOVINU
(Redovita zajednička molitva u 21.00 sat – pola sata molitve.
Za odvažnije i otpornije – dodatno POLA sata klanjanja) Ovo govori Gospodin: „Ne cvilite udovice i siročeta! Ako ih ucviliš i oni zavape k meni, sigurno ću njihove vapaje uslišati. Moj će se gnjev raspaliti i mačem ću vas pogubiti.“ (Izlazak 22, 20 sl.)

Estera 7

Haman na Esterinoj gozbi
7
1 Kralj i Haman dođoše na gozbu kraljici Esteri. 2 I toga drugoga dana, dok se pilo vino, reče kralj Esteri: “Koja ti je molba, kraljice Estero? Bit će ti udovoljena! Koja je tvoja želja? Ako je i pola kraljevstva, bit će ti!”
3 Kraljica Estera odgovori: “Ako sam, kralju, našla milost u tvojim očima i ako ti je s voljom, neka mi se u ime molbe pokloni život, a u ime želje moj narod! 4 Jer smo ja i narod moj predani za zator, klanje, uništenje. Da smo predani u roblje, šutjela bih jer nevolja ne bi bila štetna po kralja.”
5 Ali kralj Ahasver upade kraljici Esteri u riječ pa je upita: “Tko je taj? Gdje je taj koji je namislio takvo što učiniti?” Estera tada odgovori: “Progonitelj i neprijatelj jest Haman, ovaj zlikovac!”
6 Haman se zaprepasti pred kraljem i kraljicom.
7 Kralj, gnjevan, ostavi vino te ode u vrt palače. Haman osta uz kraljicu da je moli za svoj život, jer je uvidio da je njegova nesreća pred kraljem gotova.
8 Kralj se vrati iz vrta u dvoranu gdje se pilo vino.
Dotle Haman bijaše pao na počivaljku na kojoj se nalazila Estera. “Pokušavaš još i nasilje nad kraljicom, i to u mome vlastitom domu?” – povika kralj.
Tek što su te riječi izletjele iz kraljevih usta, pokriše lice Hamanu. 9 Tada kaza Harbona, jedan od dvorana koji su stajali u službi kraljevoj: “Eno i vješala što ih je Haman pripravio za Mordokaja koji je govorio u korist kraljevu. Nalaze se kraj Hamanove kuće i visoka su pedeset lakata.”
Kralj zapovjedi: “Objesite ga na njih!” 10 Hamana objesiše na vješala koja bijaše pripravio Mordokaju, i kraljeva se srdžba utiša.

PSALAM 13 (12)
Pouzdan vapaj
13
1 Zborovođi.
Psalam. Davidov.

2 Tȁ dokle, Jahve, dokle ćeš me zaboravljati?
Dokle ćeš skrivati lice od mene?
3 Dokle ću nositi bol u duši;
tugu u srcu obdan i obnoć?
Dokle će se dušmanin dizat’ na me?

4 Pogledaj, usliši, Jahve, Bože moj!
Prosvijetli mi oči da ne zaspim nasmrt,
5 nek’ ne kaže dušmanin: “Nadjačah njega!”
Nek’ ne kliču protivnici ako posrnem!

6 Ja se u tvoju dobrotu uzdam,
nek’ mi se srce raduje spasenju tvome!
Pjevat ću Jahvi koji mi učini dobro,
pjevat ću imenu Jahve Svevišnjeg!

Preporuka za molitvu:
razmišljati nad odabranim tekstom
izmoliti jednu deseticu Gospine Krunice ili
deseticu Božanskog Milosrđa ili  Srca Isusova
te pojedine litanije:  Gospine, Srca Isusova, sv. Josipa, Svih Svetih
ili – po osobnom izboru (Brigitine molitve ili drugo)

http://youtu.be/gdL1wjstn7Q

http://youtu.be/iAb7-HwJfAM

Klanjanje

“Molitva poniznog prodire kroz oblake… i Gospod neće oklijevati dok ne slomi žezlo opakima. „ (Sirah 35, 17-21)

PADRE PIJO — (6) – MOLITVENE GRUPE
MOLITVENA AKCIJA OCA PIJA
Otac Pijo je čovjek molitve, čovjek razgovora s Ocem. Sam piše svom duhovnom vođi: “Molim neprestano” i tuži se kako mu vrijeme brzo prolazi i nema dovoljno vremena za molitvu.
U molitvi hvali i slavi Boga!
Po molitvi “pomaže Isusu u velikom djelu spasavanja ljudi”, jer ga je Isus izabrao kao žrtvu; nosi na sebi terete mnogih; moli i vapi za Crkvu.
On to zahtijeva i od drugih i tako nastaju molitvene grupe, tako drage ocu Piju, koje posreduju za bijednike i nevoljnike i za sve ljude.
(Ripabottoni, 137)

“Čovjek koji moli”
Tako je sebe definirao sam otac Pijo kada je jednom među prisutnim vjernicima uočio jednog novinara koji je u svojoj glavi spremao članak o ocu Piju za svoje novine Stampa Sera. Tada mu je naime rekao: Sine moj, da li je ovo čas da mislite na vaš notes i zabilješke? Radite veoma zlo što dižete toliku galamu oko jednog svećenika koji moli.
I ovog puta je otac Pijo pokazao kako čita u ljudskim srcima kao u otvorenoj knjizi. A nadasve je važno kako on sam gleda na sebe: on je svećenik koji moli. To je njegova zadaća; to je njegovo bitno poslanje. Sve ostalo je sporedno, ili kao posljedica.
(Winowska, 154)

http://youtu.be/R1UOt3kMkF4

Preporučamo zapaliti svijeću za vrijeme molitve!

Ne zanemariti ( tj. svakako na tome vrijedno raditi )
–   Žrtvice – dobra djela
post + neka usluga bližnjemu + žrtvica u obitelji

Odgovori

Skip to content