OSMI MOLITVENI TJEDAN, ČETVRTAK – OSMA KRIŽNA POSTAJA – 3. – 9. X. 2011.

MOLITVENI LANAC BL. ALOJZIJA STEPINCA ZA DOMOVINU
 (Redovita zajednička molitva u 21.00 sat – pola sata molitve.
Za odvažnije i otpornije – dodatno POLA sata klanjanja – ukupno JEDAN sat)!

 

“I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u  Sinu. Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.” (Ivan 14, 13-14)

Evanđelje po Mateju 14,22-33

Isus hoda po vodi

22 I odmah prisili učenike da uđu u lađu i da se prebace prijeko dok on otpusti mnoštvo. 23 A pošto otpusti mnoštvo, uziđe na goru, nasamo, da se pomoli. Uvečer bijaše ondje sam.
24 Lađa se već mnogo stadija bila otišla od kraja, šibana valovima. Bijaše protivan vjetar.
25 O četvrtoj noćnoj straži dođe on k njima hodeći po moru. 26 A učenici ugledavši ga kako hodi po moru, prestrašeni rekoše: “Utvara!” I od straha kriknuše.
27 Isus im odmah progovori: “Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!”
28 Petar prihvati i reče: “Gospodine, ako si ti, zapovjedi mi da dođem k tebi po vodi!” 29 A on mu reče: “Dođi!” I Petar siđe s lađe te, hodeći po vodi, pođe k Isusu. 30 Ali kad spazi vjetar, poplaši se, počne tonuti te krikne: “Gospodine, spasi me!”

31 Isus odmah pruži ruku, dohvati ga i kaže mu: “Malovjerni, zašto si posumnjao?”

32 Kad uđoše u lađu, utihnu vjetar.
33 A oni na lađi poklone mu se ničice govoreći: “Uistinu, ti si Sin Božji!”

Psalam  42
1 Zborovođi.
Poučna pjesma. Sinova Korahovih.

2 Kao što košuta žudi za izvor-vodom,
tako duša moja čezne, Bože, za tobom.
3 Žedna mi je duša Boga, Boga živoga:
o, kada ću doći i lice Božje gledati?

4 Suze su kruh moj danju i noću,
dok me svednevice pitaju: “Gdje ti je Bog tvoj?”
5 Duša moja gine kada se spomenem
kako koračah u mnoštvu
predvodeć’ ih k Domu Božjem
uz radosno klicanje i hvalopojke
u povorci svečanoj.

6 Što si mi, dušo, klonula
i što jecaš u meni?
U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti,
spasenje svoje, Boga svog!

7 Tuguje duša u meni,
stoga se tebe spominjem
iz zemlje Jordana i Hermona, s brda Misara.
8 Bezdan doziva bezdan bukom slapova tvojih:
sve vode tvoje i vali preko mene prijeđoše.

9 Nek’ mi danju Jahve naklonost udijeli,
a noću pjesmom ću hvalit’ Boga života svog.
10 Reći ću Bogu: “Hridino moja, zašto me zaboravljaš?
Zašto obilazim žalostan, pritisnut dušmanima?”
11 Kosti mi se lome od poruge neprijatelja
dok me svednevice pitaju: “Gdje ti je Bog tvoj?”

12 Što si mi, dušo, klonula
i što jecaš u meni?
U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti,
spasenje svoje, Boga svog!

GOSPA LEPANSTKA

Lepantska bitka je čuvena pomorska bitka kada su gradovi Sredozemlja osnovali “Svetu ligu” i 7. listopada  1571. godine pobijedili tursku flotu i tako zauvijek prekinuli njihovo pomorsko napredovanje. Bilo  je to po zagovoru Gospe od Presvete Krunice. Gospa Lepantska je  posredovala tu pobjedu i Crkva je ustanovila blagdan Gospe Presvete  Krunice na spomen te Lepanstske pobjede.

Veze hrvatskih pomoraca i slavne španjolske Armade bile su vrlo čvrste. Naime, u Bitki kod Lepanta sudjelovali su i Hrvati, i to na strani udruženih kršćanskih snaga protiv Otomanskog Carstva radi dobivanja prevlasti nad Ciprom, tadašnjim venecijanskim otokom, pa i cijelim Mediteranom. Sveta liga s više od 200 brodova isplovila je put Krfa  15. rujna.

Godine 2005./06., na inicijativu entuzijasta iz veleposlanstva Grčke  u Hrvatskoj i hrvatskog veleposlanika u Grčkoj, postavljena je  spomen-ploča u Navpaktosu Hrvatima izginulima u bitci, gdje je  sudjelovalo osam komunalnih galija s Hvara, Cresa, Krka,  Raba,  Zadra, Šibenika, Trogira i Kotora. Tu je bila i jedna galija iz  Kopra. Istrani su sudjelovali u posadama španjolskih galija jer su  tad bili pod vlašću španjolskih Habsburgovaca.
Od 15 tisuća poginulih na strani Svete lige najmanje su 3 tisuće  bili hrvatski vojnici i mornari. U bitki je stradalo oko 40 000 ljudi.

http://youtu.be/gdL1wjstn7Q

http://youtu.be/iAb7-HwJfAM

http://youtu.be/R1UOt3kMkF4

Fatima
«Ne bojte se! Ja sam Anđeo mira. Molite sa mnom!»
Također molite: «Moj Bože, vjerujem u Tebe, klanjam Ti se i ljubim Te. Molim oproštenje za sve koji ne vjeruju, koji Ti se ne klanjaju i koji Te ne ljube». – «Molite tako, Isusovo i Marijino Srce budno paze na na glas vaših molitava».

Ljeto 1916. Bilo je kraj bunara iza Lucijine kuće, dok su se djeca igrala. Anđeo ih zapita i reče: «Što činite? Molite, mnogo molite.  Presveta Srca Isusa i Marije imaju s vama planove milosrđa. Trajno prikazujte Svevišnjemu molitve i žrtve». «Lucija zapita: «Kako se trebamo vladati?» Anđeo odgovori: «Od svega što možete prikažite žrtvu Gospodinu kao zadovoljštinu za grijehe kojima je vrijeđan i kao molbu za obraćenje grješnika».

Jesen 1916: Anđeo se ukaže na mjestu zvanom „Loca do Cabeço“ – s Kaležem u lijevoj ruci i Hostijom u desnoj, iz koje su padale kaplje Krvi.
Ostavio je u zraku Kalež i Hostiju, kleknuo pokraj pastirića i s njima molio Tri puta):
«PresvetoTrojstvo, Oče Sine i Duše Sveti, duboko se klanjam i prikazujem Vam predragocjeno Tijelo, Krv, Dušu i božanstvo Isusa Krista, prisutnog u svim Svetohraništima svijeta, kao naknadu za uvrede, svetogrđa i ravnodušnosti s kojima je On vrijeđan. I po beskrajnim zaslugama njegovog Presv. Srca i Bezgrešnog Srca Marijina molim vas oproštenje za jadne grješnike».

Zatim je Hostijom pričestio Luciju a s Kaležem Franju i Jacintu, govoreći: «Blagujte i pijte Tijelo i Krv Isusa Krista, strašno uvrijeđenog od nezahvalnih ljudi. Nadoknadite za njihove zločine i utješite svoga Boga». Ponovno je kleknuo i s pastirićima izmolio tri puta molitvu: «Presv. Trojstvo…»  Time je Misija Anđela završena. Šest mjeseci kasnije doći će sama Gospa i ukazati se pastirićima!

Preporučamo zapaliti svijeću za vrijeme molitve!

Ne zanemariti ( tj. svakako na tome vrijedno raditi )
–   Žrtvice – dobra djela
post + neka usluga bližnjemu + žrtvica u obitelji

Odgovori

Skip to content