ŠTO JE LIJEK ZA ZDRAVLJE SVIJETA?

11. rujna & Hrvatski mučenici i globalni mučitelji (članak iz rujna 2010.)
U danima dok su se medijski spin-meštri globalnoga sela pripremali kako nEUpućenim masama ponovno (b)analitički priopćiti “uzroke”, “razloge”, “povode” i “posljedice” famoznog “terorističkog

udara” JEDANAESTOGA RUJNA i rušenja nebodera Blizanaca (a kako li će to tek izgledati dogodine o 10. obljetnici!), naša je biskupija – Gospićko-senjska, ali i cijela hrvatska Crkva, bila u intenzivnim pripremama za proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini, koji ove godine “pada” upravo toga istoga i simbolički znakovitoga dana – 11. rujna! Međutim, istodobno se cijeli (medijski) svijet, koji voli (zlo)rabiti izraz JAVNOST, bavi(o) nevjerojatno banalnim događajem – najprije bacanjem u rijeku a sada otkrićem da su živi i zbrinuti (Bogu hvala! – milijuni su odahnuli, posebno fejsbukvani, pardon – fejsbukovci) – znamo dobro tko…!

 

Ali nije riječ (hvala Bogu da nije) npr. o malim Vukovarcima koji su nekom nesrećom završili u Dunavu…; isto tako, ne odnosi se to golemo globalno zanimanje ni medijsko štancanje pozornosti npr. na tisuće pobačene djece posljednjih mjeseci…; ali nisu medijima (bili) toliko zanimljivi ni pakistanski mališani koji su stradali u nedavnim poplavama, kao ni oni koje je “zgazio” potres u Novom Zelandu…; nije bilo zanimanja ni za mnoge druge, npr. već desetljećima gladne afričke mališane… jer oni nisu – mali ŠTENCI! Naime, svejedno kako stradali – mali LJUDI eventualno mogu biti “vijest” jedan dan. Ali PSIĆI i njihova “nesretna sudbina”, kao i tzv. “Zla Crvenkapica” (za kojom je raspisana i svojevrsna Fejsbuk-potjernica!), danima se “razvlače” po naslovnicama svih medija… Netko će naivno reći da mediji time privlače pozornost nebitnim i napuhuju prazan balon zato što im je do zarade. Međutim, takve “hlebince” treba poslati negdje na crtanje… Jer, osim trajne opsjednutosti “lovofilijom”, taj trend ANIMALIZACIJE čovjeka odnosno BESTIJALIZACIJE LJUDSKOGA DRUŠTVA nije nimalo slučajan. On traje već dugo i pod jakim je utjecajem globalnog lobija koji se osobito zalaže za “zaštitu dobrobiti životinja” i “obranu životinjskih prava”. To je također trend HUMANIZACIJE životinjskog svijeta. Čini li vam se kao spajanje nespojivoga? Svakako, premda je to posebna tema, vrlo je poticajno za ozbiljno razmišljanje! Da nam se, ne daj Bože! (rekli bi oni koji uopće ne vjeruju!) – ne dogodi neki životinjski “11. rujna”!

A o onome koji se dogodio 2001. u Americi, s globalnim odjekom i posljedicama, potrebno je stalno govoriti izvan tzv. službenih i političkih (u)spomena odnosno manipulacija. Jer, premda su o tome već napisane mnoge knjige, globalna javnost televizijom isprana mozga već je ustrašena i izbezumljena, gotovo s blokadom čak i za zrnce istine. Uostalom (kako razočarani, depresivni i bezumni kažu) – tko danas još uopće čita! Dobro, nije sve u knjigama – mnogo toga ima danas i na internetu. Jasno, ne smije se sve uzimati zdravo za gotovo, nego valja sve dobro odvagnuti pa “sa zrnom soli” posložiti “kockice globalnog mozaika”, a to će biti već značajan napredak k razumijevanju “igara” na “velikoj šahovskoj ploči” (Brzezinsky)…

Dakle, podsjetit ću samo na neke “detaljčiće” koji razbijaju “kristalnu vazu” službene verzije “užasnog terorističkog čina” rušenja “Blizanaca” – WTC-tornjeva u NY.

Dana 26. lipnja 2001. stanoviti je gospodin Larry Silverstein zakupio oba WTC-tornja po vrlo povoljnim uvjetima. To mu je uspjelo zahvaljujući posredovanju njegova australsko-izraelskog partnera Franka Lowyja, kojem je prijatelj Lewis Eisenberg – predsjednik njujorške Lučke uprave (državne ustanove) koja je vlasnik WTC-a. Kao vješt trgovac (= špekulant!) nekretninama, Larry Silverstein je osigurao WTC-kompleks na 3,55 MILIJARDE DOLARA, koje će pak zaraditi s drugim dodatnim bonusima (kako je obznanio Harold Rubenstein, glasnogovornik njegova Nekretnine-Koncerna). A onda se – samo 48 dana nakon ugovora s Eisenbergom – WTC naglo pretvorio u brdo željeza, čelika i prašine! Slučajno, zar ne…!

A kako je tada “nevjerojatno” zakazao kompletan sigurnosni sustav u Pentagonu, neću navoditi… Opet slučajno, zar ne…! Preskočit ću također temeljne razloge za američki “angažman” u Afganistanu i Iraku – a to su DROGA i NAFTA – jer mi se čini nešto drugo zanimljivijim. Samo ću navesti kako je taj napad na Afganistan bio planiran prije famoznog 11. rujna (kojim je poslije opravdavan)! Naime, u emisiji BBC News, 18.9.2001., Niaz Naik, bivši državni tajnik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova, rekao je kako je već sredinom srpnja čuo od visokorangiranog američkog službenika da je vojna intervencija u Afganistanu planirana za sredinu listopada, prije velikih snjegova u toj državi… Ili možda mjeseci u SAD idu ovako: rujan, srpanj, listopad…?

Neću komentirati ni tko je sve odmah nakon “terorističkog udara” ostvario goleme profite na burzama, ni kako se dogodilo da “atentatori” tako “naivno” požure pa, umjesto da nekoliko sati poslije u Blizancima likvidiraju gotovo 50.000 “prokletih kapitalista, imperijalista i Židova”, smaknu “samo” 1.200 zaposlenih koji tako rano dalaze na posao! Slučajno ili nije…?

Umjesto da razbijamo glavu o tome pogledajmo radije zašto je bio nadasve važan IZBOR NADNEVKA za rušenje “Blizanaca”! Naime, famozni JEDANAESTI RUJNA bio je već u prošlosti češće odabiran za važne događaje. Tako npr.:

– 11.9.1978. potpisan je sporazum u Camp Davidu.

– 11.9 1990., kratko nakon invazije Iraka na Kuvajt, održao je predsjednik Bush (stariji) govor u kojem je po prvi put spomenuo potrebu “novog svjetskog poretka”. A točno 11 godina poslije – upravo toga dana, 11.9.2001. – dogodili su se napadi, nakon kojih svijet ne bi trebao nikada više biti kao prije. To je bilo 23 godine nakon Camp Davida, što podsjeća na Wilsonov roman “Illuminatus”, u kojem se broj 23 ističe kao odlučujući broj moćnikâ iz sjene (v. npr: www.prophecyandpreparedness.com).

– S tim je nadnevkom povezan i Pentagon, jedan od ciljeva napada. Naime, svečanost polaganja kamena temeljca za tu zgradu – znakovito okultnog petokrakog izgleda (pentagram = petokraka, pentagon = peterokut) – održana je 11. rujna 1941.! Dakle, njegov je 60. rođendan “proslavljen” specijalnim “vatrometom”! Opet sve slučajno…!? Kao i činjenica da od 11.9. ostaje točno 111 dana do kraja godine!

Naravno, s tim brojevima i nadnevcima povezani su razni okultni čimbenici (dovoljno je pogledati bilo koju knjigu o numerologiji – posebno “crnu svetost” broja 9 i 11!). Ali islamski teroristi ne bi nikada izabrali termine povezane s astrologijom i numerologijom (jer ih smatraju “oruđem sotone”)! Jer ta magija brojeva izvire iz talmudske Kabale. No zastupnici toga usmjerenja svaki svoj korak planiraju tom obskurnom tehnikom, koja je “neposvećenima” (onima izvan kruga tih moćnika) potpuno nerazumljiva. Kao što je većini “globalnih seljana” nepoznato značenje PIRAMIDE sa “svevidećim okom” na novčanici od 1 US-dolara s potpisom u njezinu podnožju NOVUS ORDO SECLORUM (”novi svjetski poredak” – što je prijevod s latinskog, jezika nekoć globalno moćnoga Rimskog carstva; zato se i na kartici American expressa nalazi kaciga rimskog vojnika!). Dakle, opet sve kao slučajno…!!! A ima toga još… ali (budući da je ovaj post već dovoljno dugačak, ostavit ćemo to za neko drugo mjesto) možda je korisnije pokušati dokučiti ŠTO TO SVE ZNAČI!

Prvo, očito je da kod udara 11.9.2001. nije riječ o “napadu na SAD”, kako se stalno ponavlja, nego o napadu na demokraciju i ustav. Jesu li WTC-tornjevi ciljano srušeni eksplozivom (a zrakoplovi uključeni kao uzrok) pred očima čitavoga svijeta, kako bi se time postigli različiti kratkoročni i dugoročni ciljevi? Svakako, mnogi očiti tragovi pokazuju (i potiču pitanje) kako je taj sotonski čin bio planiran i izveden s najvišeg mjesta, koje je raspolagalo neograničenim financijama, tajnim službama i “ludošću vođenim” kamikazama(?). Trebaju li se kroz te odvratne napade radikalno promijeniti politički i društveni odnosi u svijetu, a sve pod izlikom sigurnosti i borbe protiv terorizma, potpuno povezano također s taktičkim pobjedama na polju trgovine drogom i naftom?

Dakle, ono što se dogodilo 11. rujna 2001. godine NIJE svršetak nego UVOD u nove nevjerojatne događaje i LAŽI, koji – vrlo je vjerojatno – više neće biti tako lako “prozirni”.

Ipak, ne dajmo se prevariti ni zastrašiti!

Let’s spread the truth! Verbreiten wir die Wahrheit! Širimo istinu!

Neka ISTINA pobijedi!

A mi ćemo joj u tome “pomoći” i čitanjem (knjiga). Vrijedan doprinos tome dao je npr. i Andreas von Bülow djelom “CIA i 11. rujna – međunarodni terorizam i uloga tajnih službi” (Piper Verlag GmbH, München 2003)!

No nije to jedini način, barem ne ove godine, kada toga dana – 11. rujna 2010. – imamo simboličku podudarnost istodobnog “obilježavanja” globalnih WTC-mučenika (iza kojih stoje dobro maskirani “globalni mučitelji”! – a o tome je nešto vrlo “zgodno” u nekoliko knjiga rekao čak i Noam Chomsky) i proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini, kada će biti i slavlje blagoslova nove crkve Hrvatskih mučenika. Usput, budući da je ovih dana aktualna i sudbina ličkog Boričevca (gdje su također hrvatski mučenici!) donosim dvije poveznice za znatiželjne radoznalce:

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285E286328612863285A28582859285828632894289128632863285D2859285A285E2859285C28632863286328592863W i

http://www.hakave.org/index.php?option=com_content&view=article&id=6724:borievac-tragina-posljedica-ustanka-u-srbu&catid=59:damir-borovak&Itemid=53

A budući da ste svi već pročitali prethodni post – ovogodišnju poruku hrvatskih biskupa povodom Dana hrvatskih mučenika i povodom blagoslova crkve Hrvatskih mučenika na Udbini – ponovit ću iz nje samo tri za ovu zgodu važne rečenice (bitno sam istaknuo): “Glavni poticaj za gradnju crkve Hrvatskih mučenika dao nam je papa Ivan Pavao II. na pragu trećeg tisućljeća kada je pozvao sve Crkve u pojedinim narodima da popišu svoje svjedoke vjere, svoje istinske velikane, ter da mjesne Crkve ‘učine sve da ne puste zaboravu spomen onih koji su pretrpjeli mučeništvo’… Naš se naraštaj treba i može odužiti velikodušnim žrtvama iz naše prošlosti ter svima njima izraziti poštovanje i priznanje, a ujedno novim naraštajima poručiti da je ŽIVOT ZA BRAĆU sve do žrtve života NAJBOLJI ZALOG BUDUĆNOSTI SVAKOG NARODA. To je svrha ovoga projekta.” Zato se toj crkvi, unatoč medijskoj oporbi, raduje cijela naša Crkva, svjesna da su upravo MUČENICI narodna utjeha, kako je to zgodno formulirao Rajko Bundalo. Jasno, nije to moguće razumjeti onima koji nemaju vjere. Riječ je “vjernom ostatku” koji će u budućnosti biti evanđeoski kvasac svijeta, kao što je u Prvoj Crkvi bila “krv mučenika sjeme novih kršćana”!

Jer Bog je u svakom narodu pripravio vjerni ostatak koji će ga proslaviti. Neki rodovi u njemu izumiru zato što su sasvim otpali od Boga, a neki dovršavaju rađanje, jer je svetim naraštajem u njima dovršeno njihovo otkupljenje. Zato ne valja izvanjski suditi o tajnama Božjim u bilo čijem životu, a kamoli u povijesnom koraku jednoga naroda kad on posrće pod križem što mu je izvana nametnut. Ni Egipat, ni Babilon, ni Rim, a niti dvomilenijsko progonstvo Židova među sve narode nije ih iskorijenio nego ih još ima i svijet ozbiljno računa na njihovu nazočnost i moć. Jer kakvi god da jesu, ime je Božje na njima i sveti ostatak će na kraju Boga slaviti i izvršiti njegovu volju. Na koga je Bog svoje ime položio, taj će zbog imena Božjeg opstati, ali i proći kroz oganj nevolja da bude očišćen i dovoljno ponižen kako nitko pred Bogom ne bi mogao pripisati sebi kakve zasluge.

Hrvatski narod ima mnogo svetaca i mučenika vjere, kako u prošlosti, tako i u ove dane. Rijeke krvi i suza teku za slavu Krista i ostvarenje Božje volje. I opća je Crkva prepoznala i proslavila neke među njima, a to su: Sv. Nikola Tavelić (slavi se 14.11.), Sv. Marko Križevčanin (7.9.), Bl. Ozana Kotorska (27.4.), Sv. Leopold Bogdan Mandić (12.5.), Bl. Alojzije Stepinac (10.2.) ter Ivan Merz (10.5.), a ima također Slugu Božjih i Božjih ugodnika što ih ovdašnja crkva s osobitim uvažavanjem časti. Ali ima onih koji su i među živima i među već preminulima upoznali duša zavidne svetosti i mučeništva za kraljevstvo Božje ljubavi među nama. Svi takvi, poput npr. oca Ante Gabrića, imaju golemu zagovornu moć i nebeski šapat njihovih duša Bog rado sluša i uslišava – ističe u jednom razmišljanju spomenuta rajska duša Rajko. To dokazuju i pločice zahvale koje je po različitim našim svetištima ispisala vjera! To je dokaz da Bog ljubi ovaj narod, ali da ga želi do savršenstva pročistiti kako bi bio znak Kristove slave i pobjede u skoro vrijeme novog trijumfa euharistijske Slave. Jer je, kako svjedoči onaj famozni Marxov bijes prema Hrvatima (objavljen u “Rajnskim novinama”), poput Krista osuđen na smrt, i to zbog vjere koja se opire revoluciji. Zato je dostojan Božjeg uskrsnuća za vremena utjehe i slave.

“To svete duše u ovom narodu naziru pa, unatoč suzama zbog današnje bijede u kojoj narod propada, ne gube nadu ni žar ljubavi i molitve za spas u Gospinoj i Isusovoj pobjedi nad Antikristom. Uostalom, nije na ovom narodu slučajno – baš u ova vremena, kad je po planovima revolucije trebao biti iskorijenjen – do na kraj svijeta planuo sjaj Međugorja i žar Nove evangelizacije” (”Kuda ide ovaj narod”). Zato se ne trebaju bojati oni koji se posvećuju i oni koji se vraćaju svome Bogu, ma kako im haljine okaljane bile! Ali jao onima koji ovakvo predodređenje odbacuju i služe starom Neprijatelju, koji pristaju biti izrodi svoga naroda i svoga vjekovnoga Boga! Svojim uzorima jesu i uvijek će biti stranci, psi koji jedu mrvice što padaju s njihovih tajnih stolova. Ako se ne obrate, njih će nestati iz spomena živih! Sramota će ih se spominjati u svojoj vječnosti – upozorava vrlo ozbiljno veliki duhovni čovjek.

Dokle god Bog u jednom narodu ima svojih prijatelja, neće odvratiti pogled od tog naroda. Jer kakav bi to bio prijatelj kad bi svome siromašnom prijatelju srušio kuću zato što nije pometena, što na njoj nema ni zavjesa ni tepiha na koje bi stao? Božanski će se Prijatelj sažaliti svome svetom hrvatskom prijatelju na bijedu što ga okružuje pa će mu radije pomoći da se i njegova kuća uredi. Osim u vjernosti Bogu, i u tome se sastoji zagovorna moć, ne samo hrvatskih svetaca – poglavito mučenika, nego i običnih pravednika ovoga naroda koji u vjeri traže Božju volju.

Jedan prijatelj svjedoči da je pri molitvi u jednom egzorcizmu vidio i čuo kako se – na svećenikovu riječ dodanu obrednom obrascu: “Nečisti duše, ma tko ti bio, zaklinjem te krvlju svih hrvatskih svetih mučenika, napusti ovu dušu!” – prolomio stravičan urlik iz te duše. A pozivom na živu vjeru rasla je i snaga egzorcizma pa se nesretna duša ubrzo smirila. To je snaga vjere kojoj nema zamjene.

Ona je jedina snaga koja će i u novim progonima kršćana (koji će na “humanističkoj burzi” New agea vrijediti manje nego današnji štenci) odnosno u vremenima budućih (globalnih i hrvatskih) mučenika (o)držati evanđeoski kvasac, sol i svjetlo – zdravim i jakim! Za zdravlje i spas čitavoga svijeta!

Preneseno s: don blog

Odgovori

Skip to content