Jugoslavija nastavlja vladati Hrvatskom!

IZBORI 2011 – FAKE
Probudio me prilično neobičan san. Kukurikali su uglas Josip Broz i Ivica Račan. Malo me to prestrašilo, jer je Državno izborno povjerenstvo zabranilo da SKH iz 1990. povezujemo s današnjim

SDP-om.  U svakom slučaju, izbori redovno pokvare naše osobne snove.

 

Na vijestima u 7:00 čuo sam novu listu mandata za Sabor: Kukuriku 80(+1), HDZ 44(+3), Lesar 6, HDSSB 6, Grubišić 2, HSP-AS/HČSP 1, HSS 1 i manjine 7. Glupi HSS odrekao se Branka Borkovića, pa se nacija odrekla HSS-a. S druge strane, HSP je doživio totalni debakl zato što se nikoga nije odrekao. Nadao sam se još boljem rezultatu Lesara i HDSSB-a. Kada zbrojimo poteze Jadranke Kosor od dolaska na poziciju premijerke, možemo reći da smo svi gubitnici i da je baš ona odredila rezultate ovih izbora. Najprije onim što nije učinila, pa onda onim što je učinila. Kako reče Nino Raspudić, može li se gledati kao uspjeh pridruživanje Uniji koja se raspada? Obnevidjela Kosorica propustila je ući u koaliciju s desnim opcijama. A opet, žena je pod čudnim okolnostima došla na vlast, pa je veliko pitanje što je bila njena zadaća na ovim izborima. Možda je baš ona prvi pobjednik ovih izbora? Da čestita samoj sebi? Ili Zoranu Milanoviću i Ivici Todoriću? Ili Franji Lukoviću, koji je sinoć prerano kukurikao? Ludi konj iz Trnja bit će veći problem bankama nego Kosorica. Kosorica je opravdano apostrofirala snažnu pravosudnu i medijsku kampanju protiv HDZ-a, ali je propustila istaknuti krivnju samog HDZ-a za stanje u kojemu se ta stranka nalazi. Možda svi trebamo čestitati Josipu Manoliću, koji je sinoć izjavio da nije promijenio stranu, da je Partija njegova prva ljubav i da je pobjeda tamo gdje je on! Sve u svemu, Hrvatska ostaje u rukama iste udbaško-partijske asocijacije, prividno podijeljene na ljevicu i desnicu.

Nino Raspudić reče da je prirodno da HDZ nakon dva mandata izgubi izbore. Osobno sam mišljenja da Mladenu Bajiću ne treba uputiti čestitke. Bajić se pokretanjem istrage protiv HDZ-a pokušao prekrcati na pobjednički brod. Bajićeve vratolomije nisu polučile ništa – SDP je ostao na nivou procjene prije suđenja Sanaderu! Kako Milanović preuzima vlast, a HDZ odlazi u oporbu, nalazimo da je partijski kadar Bajić generirao prilično neugodnu situaciju za Milanovića – već danas pitamo kako nazvati režim u kojemu se sudi glavnoj opozicijskoj stranci? Milanović računa da smo dotakli dno i da može slijediti samo oporavak, ali nisam siguran u to. Njegova situacija podsjeća me na finale filma “The Abyss” Jamesa Camerona. Ed Hariss tone prema morskom dnu, a tamo leži atomska bomba! Zanimljiva je sinoćnja drugačija reakcija Javnosti na stalno isti govor Jadranke Kosor. Ovaj put izgovoren je od strane izborne gubitnice i to je prilično djelovalo čak i na političke analitičare. Najveći vic ovih izbora jesu dva mandata Ivana Grubišića. Ušao je u izbornu utrku kao svećenik koji to zapravo nije, ali to priproste starije vjernice ne znaju, pa su glasovale za svoga dona. Vesna Pusić nekorektno je nazvala jednokratnim uspjehom prilično dobar “blind date” hrvatskih laburista, što je od nje prilično nisko i nekorektno, jer bi njena stranka, prema svim istraživanjima, prošla kao i HSS.

Iako imamo silne demografske probleme, nismo birali mlade! Pobjednička koalicija Kukuriku dočekala je izbornu pobjedu u Muzeju moderne umjetnosti, koji je Slaven Letica zbog uzvanika preimenovao u Muzej revolucije. Dogodilo se da olinjale komunjare preuzimaju vlast od sličnih starkelja iz prethodne koalicije. Nisu pokojni samo Ivica Račan i Franjo Tuđman. Nisu ostarjeli samo Josip Boljkovac i Josip Manolić. Ingrid, Milanka i Vesna 90-tih su bili komadi! I pobjednici i gubitnici izbora izgledaju poput nekakve vampirske lige. Ostarjela Hrvatska nezadrživo klizi prema ostarjeloj Uniji, koja je na izdisaju. Meni se čini da je debakl HSP-a na tragu pripremanja nacije za hoćeš-nećeš pridruživanje Uniji. Kako je barem trećina građana RH žestoko protiv ulaska u EU, HSP je trebao osvojiti barem 5 mandata! Dodajmo tome nevjerojatnu vijest da Branko Borković nije osvojio mandat. Unutar pretežito braniteljske populacije! U zemlji kojoj je Vukovar ušao u novo biće nacije. Hoće li Josip Manolić ponovno otpremiti Borkovića na Lašćinu? Vjerujte u što hoćete, ali bez obzira na očekivan uspjeh Lesara i HDSSB-a, ovakve izbore označavam s “fake!” Slaven Letica reče da je europski trend glasovanje protiv postojeće vlasti, pa u EU pobjeđuje desnica, a kod nas i u Sloveniji dolazi ljevica. Mogu prihvatiti takvu reakciju glasača i u Hrvatskoj, s tom razlikom što ovdje imamo lažnu ljevicu i lažnu desnicu, zapravo podjelu unutar iste nametničke skupine, koja glumi različite političke polove. Ako je prošlu vlast karakterizirala neosjetljivost, drugo ime za novu je bahatost. Utješno je da s pobjedom Zorana Milanovića počinju problemi za Ivu Josipovića. Možemo li očekivati novi masakr kod Ranjenog koljena?

Izuzimajući Lesara i HDSSB, možemo reći da je ovo očekivana nesreća. Nemoguće je da u jednoj izrazito korumpiranoj državi imamo korektan izborni sustav. Kako protumačiti činjenicu da Milan Bandić s lakoćom pobjeđuje u Zagrebu na izborima za gradonačelnika, a na onim parlamentarnim ostaje ispod 5%. Dio izborne korupcije su i neažurne izborne liste. Imamo više glasača nego stanovnika! Glavne stranke, referentne državne i društvene strukture, okupirani mediji, sustav oglašavanja i sam izborni sustav – sve to čini jedan korumpirani sustav koji je nemoguće razbiti demokratskim mehanizmima. Prva smetnja je normativne prirode – previsok izborni prag koji onemogućava ulazak u parlament manjim strankama i kvalitetnim nezavisnim osobama. Sramotan politički inženjering kroz dvije srodne udbaško partijske opcije održava prividno višestranačje u RH. Prosvjedi su pokrenuti prerano, da se nezadovoljni slojevi društva ispušu prije izbora. Naoko politički neovisne osobe bile su prikriveni igrači dvije najjače stranke. Umjesto da pojačaju pravaške stranke i druge već formirane opcije, sebično su formirali svoje male pokrete, kojima su ometali razumna opozicijska okupljanja. Sama izborna kampanja skraćena je, zamagljena i marginalizirana. Sve je konačno umrtvljeno s dva dana izborne šutnje. Moj tekst podrške našoj mladosti redakcija portala morala je skinuti još u petak! U kritičnih 40 sati pred izbore i za vrijeme izbora, glasači odlaze u prirodu, gledaju filmove i druže se. Nakon što se tako izvuku iz svih tih dernek-kampanja, teško se odluče izaći na izbore u koje sumnjaju. Ako se ipak pokrenu, pomalo im je svejedno koga će zaokružiti, jer se već stotinu godina ništa nije promijenilo na bolje.

Pogledajte sve te rigidne komuniste na dobro plaćenim pozicijama u različitim komisijama vezanim na EU, koji su se tamo smjestili za vladavine HDZ-a. SDP-ovi kadrovi popunili su “naša” veleposlanstva po svijetu, kao i brojne međunarodne asocijacije, sve za vladavine HDZ-a. Pridodajte tome pozadinu aktualne istrage nad HDZ-om: partijsko-udbaška agentura u RH žrtvuje svoj pokret da bi svoju partiju sačuvala skoro netaknutom, partiju koja je glede svjetske krize nemoćna, a s lakoćom može dovršiti razgradnju Hrvatske. Nedavno smo se uvjerili da je pritvaranje Josipa Boljkovca provedeno za potrebe snažnijeg mobiliziranja “hrvatske” ljevice. Jugoslavenska agentura osjetila se ugrožena i digla na noge sve svoje resurse, neposredno pred izbore. Kriv je drug Mića – zaključili su drugovi, a Boljkovac nam je u društvu Stipe Mesića veselo pokazao svoje zubalo, koje nas podsjetilo na zubala nesretnika koje su partizani pobili i bacili u jame, poput uginule stoke. Pustimo na stranu što je Kosorica pričala ovih dana – cijela država radila je na sondiranju terena za SDP i njegove satelite. Prije samih izbora, SDP je osvojio HDZ!

Autor: Tvrtko Dolić|

Odgovori

Skip to content