Nadbiskup Barišić: Božić nas odgaja za pravedan, pošten i razuman život

Tradicionalno božićno čestitanje nadbiskupa Marina Barišića i predstavnika gradskih i županijskih vlasti, kulturnih, vojnih, zdravstvenih te ostalih javnih i društvenih ustanova održano je 22. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. Svečanost je otvorila klapa Pasika pjesmom “U se vrijeme godišta”. U ime svećenstva i svih vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije Božić je čestitao generalni vikar mons. Ivan Ćubelić. “Božiću izričemo dobrodošlicu a on hoće naše srce. On je naš mir i blagoslivlja sve naše napore za opće dobro. Ovo je prigoda da se u radosti božićnog susreta osjetimo ponosni što možemo služiti u raznim službama. To je naša radost i križ, ali i put spasenja”.

Dogradonačelnica grada Splita, Anđelka Visković, potvrdila je odličnu suradnju gradske i crkvene uprave.

“Na kraju godine vidimo da je najvažnije ono što smo napravili za čovjeka, a Božić nam daje novu nadu da ćemo tako i nastaviti”.

Župan Splitsko-dalmatinske županije, Ante Sanader, izrazio je zahvalu nadbiskupu Barišiću i ostalom svećenstvu za molitve i Božji blagoslov bez kojih nema dobrih plodova u radu. Nadbiskup Barišić citirao je tekst iz poslanice svetog Pavla apostola Titu:

“Pojavila se doista milost Božja, spasiteljica svih ljudi; odgojila nas da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu”, kako bi u tim riječima otkrio cjelokupnu božićnu poruku. “Iz godine u godinu slavimo Božić, jer još nismo shvatili logiku ljubavi Betlehema. Mi smo ponavljači jer ga svodimo na banalnost trgovine, racionalizaciju i razne ideje, no ulazeći dublje, u ovo otajstvo Boga koji je postao čovjekom, shvaćamo da je to uistinu događaj, a ne ideja. Utjelovljeni Bog našao se bez doma ali nikako ne želi biti bez čovjeka. Rođenje Božje nas želi odgojiti za pravedan, pošten i razuman život, a upravo Božić iz nas izvlači pravi model čovjeka koji se krije u svima nama”.

IKA / N.P.

Odgovori

Skip to content