Vijest za hrvatske “detuđmanizatore”

 Mediji su ovih dana prenijeli izjavu koju je za Blic dao Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik o tome: “Kako se Bosna i Hercegovina (BiH) raspada i da joj nitko ne može pomoći te kako “stvarnost govori da je BiH zemlja podijeljena kulturološki, teritorijalno, politički, športski”, a da jedino funkcionira jedinstvena moneta…

Arogancija bosanskih muslimana u političkom je smislu u toj mjeri izražena prema Srbima i Hrvatima da nitko ozbiljan ovdje ne vjeruje u mogućnost opstanka BiH jednostavno zato što je naglasak muslimanske politike u BiH da se obračuna s Hrvatima, da nestanu u političkom smislu kao konstitutivan narod, i zato se predlaže ova priča o proporcionalnosti”, ističe Dodik.

Dodaje kako će se BiH “podijeliti i prirodno raspasti” i da joj nitko ne može pomoći te objašnjava kako “zavisno od konstitucije” to može biti brže, a može i sporije. “Kad se raspada, biljka to brže čini kao organsko tijelo. A ako je riječ o političkom monstrumu, kao što je BiH, onda to malo duže traje”, zaključuje Dodik.”

. . .

Opaske

Ovo nije prva takva izjava Milorada Dodika, pa stoga nije novost. Za Hrvatsku je tu zanimljivo nekoliko činjenica.

Jedna od njih je da su svjetski močnici Srbima dodijelili polovicu Bosne i Hercegovine, što samo po sebi onemogućuje bilo kakvo pravedno rješenje krize.

Druga činjenica je da usprkos takvoj darežljivosti međunarodne zajednice, gospodin Dodik nije zadovoljan. On svojim izjavama opetovano, prkosi svijetu i otvoreno najavljuje raspad BiH, tog, kako kaže, političkog monstruma.

Treća činjenica je da gospodina Dodika u tome svih ovih godina otvoreno podržava Srbija i svi njeni predsjednici od Đinđića do Tadića. Nitko u međunarodnoj zajednici a ni u Srbiji ne optužuje Srbiju i njene predsjednike za dijeljenje BiH!!

Nasupro tome, hrvatski “detuđmanizatori” na čelu sa Stipom Mesićem i Vesnom Pusić, kao glavni argument protiv Hrvatske, koriste navodnu Tuđmanovu nakanu da podijeli BiH. I, u tome ih podupire svijet.

Bolesno!

izravno.com

Odgovori

Skip to content