Medijska priprema – Obračun sa studijom samog vojnog i vojno-pravnog vrha zapadnih zemalja

Čudni su putovi hrvatskoga istraživačkog novinarstva. O sadržaju studije zapadnih pravnih i vojnih eksperata koja bi trebala osloboditi Gotovinu i Markača tek se ovlaš izvijestilo, ako se uopće izvijestilo.

 

Ali je zato jedan od dnevnika, koji je o temi uglavnom šutio, upravo danas “ekskluzivno saznao” da je Vlada Jadranke Kosor lobirala u Washingtonu. Isti taj dnevni list, kojem nimalo ne smeta da će novoizabrana Vlada potrošiti 6 milijuna eura na strane eksperte kako bi ovi “snimili stanje” u Hrvatskoj, a koje i slijepac vidi, diže prašinu oko desetak puta manje svote i pokušaja da se u zadnji čas iz temelja moderne hrvatske države makne izuzetno pogubna konstrukcija o zajedničkom zločinačkom pothvatu.

Haaška mreža

I ova zadnja objava “ekskluzivne” vijesti, tempirana nekoliko dana prije nego što bi Haaški sud trebao odlučiti o tome hoće li prihvatiti razmatrati studiju vrhunskih stranih eksperata ili ne, pokazuje kako u Hrvatskoj postoji dobro organizirana haaška mreža koja radi protiv osnovnih interesa hrvatske države i njezinih građanakoje i slijepac vidi, diže prašinu oko desetak puta manje svote i pokušaja da se u zadnji čas iz temelja moderne hrvatske države makne izuzetno pogubna konstrukcija o zajedničkom zločinačkom pothvatu.

Pomno smišljen tajming

I ova zadnja objava “ekskluzivne” vijesti, tempirana nekoliko dana prije nego što bi Haaški sud trebao odlučiti o tome hoće li prihvatiti razmatrati studiju vrhunskih stranih eksperata ili ne, pokazuje kako u Hrvatskoj postoji dobro organizirana haaška mreža koja radi protiv osnovnih interesa hrvatske države i njezinih građana. Nažalost, i ovaj puta, sa slučajem studije zapadnih eksperata, pokazalo se ponovo kako su glavni generatori nevjerojatnoga stanja u kojem se napadnuti mora opravdavati što se usudio braniti zapravo unutar same Hrvatske, tu među nama i da jedu isti kruh kao i mi.

Upravo je čudovišna malignost pojedinih grupa ljudi unutar hrvatskoga društva koji kao da čine sve da tom društvu što više napakoste i naštete. Umjesto da se vijest o postojanju studije, koju su napisali izuzetno ugledna imena iz samog vojnog i vojno-pravnog vrha zapadnih zemalja, objavi u udarnim terminima odmah na početku informativnih emisija, ona se u većini medija skrivala od hrvatske javnosti, odnosno potiskivala na margine. Umjesto da se hrvatsku javnost izvijestilo da su sada i strani eksperti potvrdili ono što godinama govore oni koji su oslobodili Hrvatsku od srpskoga fašizma, i time uputi poruka Haaškom sudu da je u slučaju Hrvatske prešao sve granice, radilo se upravo obrnuto. Javnosti se opet skrivala informacija i istina.

Uz takvu medijsku pripremu u Hrvatskoj što se onda može očekivati od Haaškoga suda?

Odgovori

Skip to content