Toti više nije u Vlatkovoj floti: Ma HNS-om vlada nepotizam…

Legendarni Tofko Dedić Toti, izbornik romske nogometne reprezentacije Hrvatske je okrenuo leđa Markoviću i HNS-u te je optužio savez za nepotizam i diskriminaciju…

Tofko Dedić Toti, izbornik romske nogometne reprezentacije Hrvatske na izbornu je skupštinu HNS-a 2010. godine došao s majicom na kojoj je pisalo: Ramo i Toti u Markovićevoj floti”. No podrška čelnom čovjeku HNS-a Vlatku Markoviću danas ne postoji. Legendarni Toti pobunio se protiv HNS-a, Markovića i Srebrića.

– Utemeljio sam romsku reprezentaciju, radim s ceste i nitko nikad nije rekao “Dajte Ciganu ugovor”. Kad sam tražio ugovor da imam od čega živjeti, odbili su me. Uzeli su drugu romsku udrugu iz Rijeke. Za sve to kriv je Zorislav Srebrić – rekao je Tofko Dedić Toti, prenose Sportske novosti.

Toti dodaje kako u HNS-u vlada nepotizam.

– Ja sam tvorac slogana “Loptom protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva”, a Katalenić mi je oteo projekt. Obratio sam se ministru Jovanoviću. Novi predsjednik HNS-a mora biti Zvonimir Boban ili Davor Šuker – kaže Toti koji je izveo pravi mali “šou” kad je Platini 2010. godine došao u Zagreb. Tada je ishvalio predsjednika HNS-a i pozdravio Michela Platinija na svoj način.

– Pozdravljam najboljeg predsjednika nogometnog saveza na svijetu, on je misao vodilja hrvatskog nogometa – rekao je Toti pa se prebacio na Platinija:

– Želio bih pozdraviti predsjednika Uefe Michela Platinija i zahvaliti mu za sve što Francuska čini za nas Rome – rekao je Toti i darovao Platiniju dres romske nacionalne selekcije. Bio je to drugi šok za predsjednika Uefe. Prvi mu je priredio Tofkin stariji brat Remo koji je Francuza dočekao na ulazu u hotel i srdačno izljubio.

Odgovori

Skip to content