Američka vlada praktički objavila rat Amerikancima

S priopćenjem da se očekuje da 30.000 bespilotnih letjelica (tzv. dronova) ispune američko nebo u idućih deset godina, američka vlada je praktički objavila rat američkom narodu. Posezanjem za tehnologijom koja se uobičajeno koristi za lov na pobunjenićke snage u ratovima po svijetu, dogodilo se da je ratni arsenal ”rata protiv terorizma” sad preusmjeren na domaće, američko stanovništvo.

Dok se sprema masovna uporaba dronova protiv amerikanaca, američka vlada je također usmjerena prema tome da kao potencijalne pokazatelje terorizma okarakterizira cijeli niz ponašanja i aktivnosti bez obzira koliko su one same po sebi normalne i svakodnevne, istovremeno potičući državljane da se međusobno špijuniraju i prijavljuju prizivajući tako sjećanje na rigidnu praksu masovnog špijuniranja koju su prakticirale države nekadašnjeg komunističkog bloka.

Lista primjera ”sumnjivog ponašanja” obuhvaća sve i svašta od internet kafića do salona za tetovažu te definira postupke poput plaćanja šalice kave u gotovini, kupovanja veće količine hrane ili pokazivanje interesa za čuvanje privatnosti na internetu kao one koji su dokaz o potencijalnoj terorističkoj aktivnosti.

Odjeljenje za domovinsku sigurnost (DHS) je također objavilo kako su potencijalni znak terorizma rutinske aktivnosti poput korištenja video kamere, razgovaranja s policijskim službenikom, nošenje kapuljača, vožnja kombi vozila, zapisivanje na komad papira i korištenje mobilnog telefona kao platforme za snimanje zvuka ili slike.

Drugim riječima, nema tko nije potencijalni terorist i sad samo trebaju svi biti u strahu da ih se takvima ne označi jer i tu je već pripremljen teren zakonima koji ukidaju svaku pravnu zaštitu i dozvoljavaju neograničeno držanje u zarobljeništvu, kao i mučenje podmetnutim pod novogovornom šifrom ”pojačanog ispitivanja”.

malj.net

Odgovori

Skip to content