‘Medijska slika velikosrpske agresije potpuno je drukčija od činjenica’

NOVA KNJIGA ANTE NAZORA
Knjiga ‘Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih – Republika Hrvatska i Domovinski rat: pregled političkih i vojnih događaja’ u prvom dijelu sadrži pregled događaja koji su doveli do agresije, a u drugom dijelu i prikaz o političkom djelovanju hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana.

 

Dvojezično hrvatsko-englesko izdanje knjiga Ante Nazora “Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih – Republika Hrvatska i Domovinski rat: pregled političkih i vojnih događaja 1990., 1991.,-1995../1998.” predstavljeno je večeras na tribini Hrvatsko slovo uživo u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.

Knjiga je predstavljena u sklopu predstavljanja izdanja Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata (HMDCDR), a o knjigama su govorili Ivan Radoš iz HMDCDR-a, bivši časnik ramske brigade Josip Vidović i ravnatelj HMDCDR-a Ante Nazor.

Nazor je ocijenio kako njegova knjiga nije ni sinteza ni kronologija Domovinskoga rata te dodao kako se o Domovinskom ratu u medijima promiču teze koje nisu u skladu s činjenicama.

Podsjetio je kako je u prvom dijelu knjige napravljen određeni pregled događaja koji su doveli do agresije te napomenuo kako je u drugom dijelu i prikaz o političkom djelovanju hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana.

“Medijska slika velikosrpske agresije potpuno je drukčija od činjenica”, rekao je dodavši kako se nada da će na kraju ipak istina o događajima prevladati.

Ocijenio je kako bi i Hrvati iz BiH trebali imati pravo da se čuje i njihov glas u Hrvatskoj te podsjetio kako je u knjizi jedno poglavlje posvećeno i ratu u Bosni i Hercegovini.

Knjiga “Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih – Republika Hrvatska i Domovinski rat: pregled političkih i vojnih događaja 1990., 1991.,-1995../1998.” na 399 stranica obrađuje Domovinski rat u Hrvatskoj s uvodom o razvoju političkih događaja od sredine 80-ih godina.

Knjigu je objavio Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskoga rata iz Zagreba.

Ante Nazor je ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata.

Autor: Hina|

Odgovori

Skip to content