Tajne službe Rusije i Ukrajine spriječile plan atentata na Putina

Ruske i ukrajinske tajne službe osujetile su terorističke planove za atentat na premijera Vladimira Putina, javlja RT, pozivajući se na ruski TV kanal Channel One. Informaciju je za Itar Tass potvrdio i Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Kako se navodi međunarodni kriminalci uhićeni su u ukrajinskoj crnomorskoj luci Odese, te su priznali kako su namjeravali ubiti Putina, a atentat je trebao biti izveden odmah nakon predsjedničkih izbora, 4.ožujka.

Jedan od uhićenih doputovao je u Ukrajinu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko Turske.  Oni su dobijali direktne instrukcije od jednog od najtraženijih terorista Doku Umarova.
 

Prema izjavama uhićenih, oni su dobili upute za provedbu niza napada u Moskvi, a krajnji cilj bio im je napad na Putina.
Adam Osmajev, jedan od uhićenih u Ukrajini, živio je u Londonu i bio je njihov instruktor i kontakt za Odesu.
Cijeli program pripreme atentata otkriven je na njegovom prijenosnom računalu.

Prema posljednjim istraživanjima javnog mnijenja u Rusiji, ankete pokazuju sve veću sigurnost da će Vladimir Putin pobijediti već u prvom krugu na predsjedničkim izborima, unatoč nizu organiziranih prosvjeda u Moskvi koji, očito je, nisu uspjeli naškoditi njegovoj popularnosti u narodu.
RT/Advance/BENEDIKT

Odgovori

Skip to content