Rothschildovi žele iranske banke

MOĆ ROTHSCHILDOVIH     Islamsko bankarstvo najbrže je rastući financijski sektor.  Arapsko proljeće možda je bilo glavni dio akcije preuzimanja kontrole nad njime, a rat s Iranom biti će njegova završnica.

Među brojnim teorijama o tome zašto je Iran na meti Izraela i NATO saveza (nafta, nuklearno naoružanje) je i pitanje banaka. Prema alternativnim povjesničarima Iran je jedna od tri zemlje preostale u svijetu čija centralna banka nije pod kontrolom obitelji Rothschild. Početkom stoljeća bilo je sedam takvih zemalja – Irak, Sudan, Libija, Kuba, Afganistan, Sjeverna Koreja i Iran. 2002. Afganistan je došao pod nadzor, 2003. Irak, 2011. Sudan i Libija. Štoviše, Rothschildska banka je ustanovljena u Benghazi dok su pobunjenici tek kontrolirali manji dio teritorija Libije.

Islamske banke: vrijedna nagrada

Još 2008. francuska ministrica financija Christine Lagarde objavila je namjeru da Pariz postane “prijestolnica islamskog financija” što je popraćeno otvaranjem podružnica u Parizu iduće godine. Švicarska je također požurila otvoriti islamske banke. John Sandwick, menadžer švicarske tvrtke Encore Management je nazvao to utrkom za kontrolu budućih trilijuna dolara. Wikileaks je pružio dokaz da je Robert Tuttle, poslanik SAD u Londonu, izjavio da bi “London ukoliko bi se postavio kao vodeći islamski financijski centar prestigao New York po završetku depresije”. Standard&Poor procjenjuje da bi islamsko bankarstvo moglo jednog dana sadržavati potencijalno 4 bilijuna dolara, no to je konzervativna procjena. Najuspješniji bankarski sektori bili su u Sudanu i Egiptu, a rastuća su tržišta u 2011. bila Alžir, Libija, Maroko i Tunis.

Godišnji rast 11%

Gadaffi je lansirao ideju zajedničke afričke valute – dinara čija bi vrijednost bila osigurana zlatom što bi poprilično promijenilo postojeće bankarske odnose.  S druge strane islam zabranjuje zarađivanje preko kamata (što je nekad vrijedilo i u kršćanstvu). Pod islamom je petina čovječanstva. Velika naftna bogatstva su osnažila islamske banke, pojavila se kultura kreditnih kartica, zajmova, dioničarstva. Bankarstvo je najbrže rastući sektor  na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, a uživalo je regionalni monopol zahvaljujući prirodi islamskih režima. Godišnji rast dosad je bio 11%, a vrijednost je negdje između 500 i 600 milijardi dolara.

Rotschildovi su od preuzimanja kontrole nad engleskim bankarstvom 1815 započeli širenje utjecaja. Danas mnogi rubni teoretičari samtraj uda kontroliraju Banku Engleske, Federalne rezerve SAD, Europsku centralnu banku, MMF, Svjetsku banku i Banku međunarodnih ulaganja. Evelyn Rothschild tako izravno i neizravno kontrolira bogatstvo u vrijednosti od 231 bilijuna dolara.

Autor: Dnevno.hr|

Odgovori

Skip to content