Jasenovcu trebamo posvetiti više stranica, a Bleiburgu cijeli zaseban udžbenik

Obljetnica bleiburške tragedije      Huda jama zatvorena je betonskim zidom širine tri metra, a glupi Slovenci svejedno su išli otkloniti tu zapreku. Kad ono tisuće nabijene djece sa školskim oznakama U. Markirali su s nastave!

Željko Jovanović kasni sa školskim odgojem na porukama Jasenovca, kakav je u Srbiji već zaživio. Emina Živković, nastavnica povijesti u beogradskoj OŠ “Đuro Jakšić” podijelila je male Srbe na naciste i Židove. “Nacisti” su dobili zapovijed da zlostavljaju “Židove”.

Beogradski odgojni programi ući će u međunacionalnu razmjenu, poput TV-sapunica. Maltretiranje nije nikakva novost u školama, pa su se učenici brzo adaptirali na svima poznatu situaciju. Naravno da novoj “antifašističkoj” Srbiji Draže Mihailovića nedostaju četnička 4C. Živkovića se snašla, pa je male naciste označila svastikama i ujnama. Sve bi bilo zgodna igra da nacisti nisu bili tako napredni u učenju, pa su izbacili židovsku nejač sa užine. Tko se tako izliječio, morao se zaista lud upisati u prvi razred. Hrvatska nacija s velikim nestrpljenjem očekuje ponavljanje beogradskog odgojnog programa Bleiburg. Kad već spomenusmo Đuru Jakšića, veseli me njegova pjesma: “Ako mi rodiš sina, rodi mi Miloša, a ako bude kćerka nek bude Milica. Krvavo ide vreme srpske osvete, trebat će zemlja srpska hrabre Miloše!”

Simboli, slova, brojevi

Otkačena Angelina Jolie obožavala je nacističke simbole, pa je njena prva tetovaža bila japanski simbol smrti. Usvajala je djecu, ali kada je konačno rodila i postala prava majka, odstranila je tu tetovažu. U njenom filmu “U zemlji krvi i meda” nema nikakvih oznaka, niti tetovaža. Silovana žena zaljubljena je u šefa logora! To nedjelo dobilo je svjetske pohvale. Sjećanja Đorđa Miliše “U mučilištu-paklu Jasenovac” iz 1945. govore o ljubavnoj vezi drugarice iz Komunističke partije i ustaškog časnika. Knjiga je zabranjena i uništena. Spomenut je i napad zrakoplova JNA na logor Jasenovac. Zanemarujemo i savezničko bombardiranje Jasenovca. U svojoj knjizi “Grad mrtvih – Jasenovac 1943” objavljenoj 1946. Milko Rifffer navodi da je u Jasenovac zatvoren krajem 1942. pod rednim brojem 2376. Ima nade – Charlize Theron, Njemica po majci, usvojila je dijete.

Židovi, ustaše, školarci

Dočekao sam ovih dana određenu satisfakciju. Naime, postalo je nemoguće sakriti Hrvatski holokaust. Huda jama zatvorena je betonskim zidom širine tri metra, a glupi Slovenci svejedno su išli otkloniti tu zapreku. Kad ono tisuće nabijene djece sa školskim oznakama U. Markirali su s nastave! “Partizani” su poludjeli i zalili propale đake betonom. Neki moji poznanici, koje je u životu bolje izgubiti nego naći, prilagodili su se novim okolnostima, utemeljenim na slovenskoj znanosti, pa me uvjeravaju da je pretjerana brojka od tri stotine tisuća školske djece na Križnom putu. Vjerojatno su u pravu. A ne tako davno uvjeravao sam iste likove da je prihvaćena brojka školske djece u Jasenovcu uveličana tisuću puta. Ako je Partija preživjela dvije suprotne društvene formacije, o kakvoj se vražjoj družini radi?

Stražari, partizani, čuvari

Vezano na prosvjetni salto mortale Željka Jovanovića, pitamo se u koju nas hudu jamu vodi? Označavanje Židova zna biti kontraproduktivno. Činjenica da su zagrebački Židovi na kraju rata morali nositi oznake svoje vjerske i nacionalne pripadnosti, koristi se kao dokaz da mnogi Židovi nisu završili u Jasenovcu. Kako Hrvati tradicionalno nose nacionalne oznake, postalo je očigledno da su zapravo manjina. Nego, koji su čuvari Jasenovca bili bolji ljudi? Oni za rata, ili oni poslije rata? Kome biste radije povjerili svoj život? Čuvarima Jasenovca ili Željku Jovanoviću? Tko bi ostao živ da su današnji čuvari Jasenovca bili glavni u Jasenovcu za vrijeme rata? Srbi se već sedamdeset godina pokušavaju zgurati u židovski Holokaust, ali to više ne pije vode. Znate, nije Jasenovac bio Omarska. Imali ste redovne obroke, besplatne koncerte i sportske sekcije. Danas, u ovoj “antifašističkoj” RH, sirotinja se otima za Užinu.

 Zatvori, tamnice, kazamati

Naravno da je prljavi starački dom uz Savu bio najgora škola. Jovanović pokušava uzvisiti zabačeni i ostarjeli Jasenovac kao turističku i školsku destinaciju. Nijemci su bili nezadovoljni blagim odnosom Učitelja prema Učenicima. Već godine 1935. donesen je Nurnberški zakon o zaštiti njemačke krvi i njemačke časti, a Jasenovac počinje funkcionirati kao sabirna škola uz rad tek sredinom 1942. nakon radova na zaštitnom nasipu na Savi, u kojima je sudjelovalo i lokalno stanovništvo. Samo godinu dana kasnije dogodio se pad Italije. Jedna je preživjela starica na HTV potvrdila da je jednu noć u Jasenovcu čula krikove! Nikada više nije pozvana da svjedoči za istinu o ustaškim odgojnim metodama. Ravnatelj Ljubo Miloš priveden je od ustaških vlasti zbog prihvata seljana Crkvenog Boka u studenom 1942. U posljednje vrijeme spominje se kao pripadnik sovjetske agenture u ustaškim redovima. Osuđen je 1947/48. kao pripadnik “kontrarevolucionarne križarske grupe Božidara Kavrana”, ali je umro prirodnom smrću u nekom vojvođanskom selu.

Filmovi, fotke, dokumentarci

Kada su Luđaka u Beogradu pitali što učiniti sa mladim ustašama, koje je trebalo preodgojiti i komunistički vaspitati, kratko je rekao: “Pobij to!”. Tko ima dovoljno škola za toliko ustaške djece? Kreten je kao partijski ilegalac i agent KGB-a likvidirao svoje žrtve pojedinačno, pa nije imao predodžbu koliki je posao pobiti stotine tisuća Učenika. Nije bila neka velika šteta, jer su sve žrtve bile Hrvati, ali se zadaća oduljila. Sreća naša da su svi osim ustaša prešli u partizane, pa je bila veća ponuda onih koji vole rušiti tuđu djecu. Mnogi su partizanski prosvjetari izgubili ono malo razuma što su ga imali. Veseli me igra sa Križnog puta i nakon rata, kada su se “partizani” i “komunisti” presvukli u ustaše, sebe označili sa kukastim U, a hrvatske Učenike sa Davidovom zvijezdom. Pištolj puca, a mladi ustaša pada u rov kao budući dokaz ustaškog pokolja u Jasenovcu. I to su dali snimiti, za buduće dokumentarce Željka Jovanovića. Snimatelj u Njemačkoj bio je Alfred Hitchcock! Od tada traje običaj da se prikriveni fašisti pojavljuju pod partizanskom petokrakom.

Kampovi, logori, stratišta

Kao i svi pokreti na ovome prostoru, tako se i onaj ustaški osramotio dolaskom na vlast. NDH je kreirana od strane sila Osovine. Nametnuti su joj rasni zakoni i možemo biti sigurni da se događalo svašta, posebno u sabirnom logoru u takvoj državi u najgorim ratnim uvjetima. Ipak, Balkan karakteriziraju spaljena sela i jame, pa sumnjam da je naša najpoznatija Močvara bila industrija smrti. Mišljenja sam da je došlo vrijeme da shvatimo da se nije radilo o ratnoj školi, nego o stvarnim ratnim strahotama. Svjetska Javnost mora saznati kakav se zločin dogodio na Bleiburgu i Križnom putu, i zašto je Jasenovac bio radničko odmaralište u odnosu na Hrvatski holokaust. U svega nekoliko dana “partizani” su smakli stotine tisuća nesretnika. Vidjeli smo s kojim se žarom Ratko Mladić posvetio čišćenju Srebrenice, pa u nekoliko dana nije uspio sasjeći više od petnaestak tisuća muslimana (u žrtve ubrajamo i nestale). Možete li zamisliti razmjere pokolja na Bleiburgu, kod Teznog, kod Hude jame i na tisućama drugih jama u Sloveniji i NDH? Od siline ubijanja neki su izvršitelji izgubili razum.

Nakon što je postalo svima jasno da je Hrvatski holokaust od strane “partizana” i “komunista” po silini zločina nadmašio progone Židova u NDH, samozvani društveni arbitri potežu brojke iz logora u Njemačkoj i Poljskoj. Neki su krivotvoritelji ovih dana pušteni s lanca, jer nekako treba sakriti istinu da je aktualna vlast nesposobna i da neće prevladati krizu nego produbiti. našu agoniju. Nije dobro kada nas lažno optužuju, a ne valja niti kada nas svijet žali. To znači da smo žestoko stradali.

Autor: Tvrtko Dolić|dnevno.hr

Odgovori

Skip to content