JEDNOOKI JACK U JASENOVCU

Najveći zločini Drugoga svjetskog rata dogodili su se izvan Jasenovca.    Jasenovac je zgodan zaklon od progona za zločine komunizma i zločine velikosrpske ideje
 
Predsjednika RH izdaje desničarsko oko, živci glave vjerojatno su oštećeni, prikazuju mu se zmije trobojnice, crne ustaše i bijeli miševi, padaju nesuvisle izjave! Danas je u Jasenovcu otkrio Holokaust. Ma, bravo! Mjesečar se konačno probudio! Zamislite čuda – padaju naše predrasude o plemenitome i pravednom Drugom svjetskom ratu!
 
Jasenovac nikada nije bio mjesto pijeteta prema žrtvama Holokausta, nego sredstvo da Partija, profesionalni “antifašisti” i profesionalni “židovi” zadrže svoju moć, koja se zapravo oslanjala na veći zločin od onoga u Jasenovcu. Ispod Kamenog cvijeta strukture su Hrvatima upućivale otvorene prijetnje. Beskrupulozni likovi i najgori balkanski primitivci kriju se iza najviših civilizacijskih dostignuća. Jasenovac je zgodan zaklon od progona za zločine komunizma i zločine velikosrpske ideje. Opravdavanjem zločina na Bleiburgu i Križnom putu, “komunisti” opravdavaju četničke zločine tijekom Domovinskog rata. Važno je sagledati ključnu istinu: nije se za Drugoga svjetskog rata dogodila nikakva revolucija. Fašistoidna sovjetska agentura iskoristila je ratnu pometnju i preuzela vlast.        
 
Bilo jednom u Jasenovcu
 
Milorad Pupovac reče da se u Jasenovcu pojavljuje samo hrvatska vlast. Od 1943. na ovamo, “hrvatska vlast” svake godine reprizira smaknuća jasenovačkih žrtava. Samozvano zastupanje mrtvih zapravo je novo usmrćivanje istih žrtava, ismijavanje ljudske sućuti. Ove godine na vlasti je Partija, koja iz nekog nepoznatog razloga drži da je pozvana govoriti u ime stradalih Židova, Roma i Hrvata. Partija zapravo nastoji prikriti loše vođenje zemlje. Ponaša se kao da je njen cilj propast Hrvata i poništavanje hrvatske države, što može biti istina. BDP pada, zemlja se dodatno zadužuje, a Partija slavi! Činilo se da smo dotakli dno, ali je Partija tu da nas odvede u dublji ponor.
 
Hrvatska izvire u narodu i ponire u bilo kojoj političkoj stranci. Demokracija je posve suspendirana, a novost su otvoreni nepotizam, stranačko kadroviranje i zapošljavanje mimo natječaja. Najavljeni povratak domaćem realnom sektoru neslavno je propao. Tu ima posla – lakše je lupetati o Bleiburgu i Jasenovcu. Kao i za Drugoga svjetskog rata, Hrvatska je dozvoljena samo kao ime – tek toliko da se negativnosti mogu vezati za Hrvate, uključujući tragediju Jasenovca, kako onoga za rata, tako i onoga poratnog. Imamo fenomen da SRH i RH nisu kontinuitet na NDH, ali su Hrvati kontinuitet na samog Adolfa Hitlera, iako to više nisu niti Nijemci! U čemu je kvaka? Partija se bezobrazno vraća prokušanoj potrazi za nutarnjim i vanjskim neprijateljem. Koga sve poslati impeachment materinu? Mišljenja sam da nikome od stradala tri naroda: Židova, Roma i Hrvata ne paše da se u Jasenovcu pojavljuju nekakvi “komunisti”, “partizani” i lažni antifašisti. I tko je taj opaki ljevoruku revolveraš sa povezom na desnom oku? Koji se uspeo na vlast kao simpatični pirat s Kariba, a danas glumi Mošu Dajana!
 
Iako se tu zgodno uklapa legenda o senjskim gusarima, meni je prva asocijacija Ive Josipovića Marlon Brando i njegov vestern “One-Eyed Jacks”, koji smo trebali prevesti kao “Bezočni Jack”. U normalnom društvu teško oboljeli predsjednik daje ostavku, a kod nas grabi još veću moć. Što je predsjednik moćniji, može nam više naštetiti. Bez obzira koliko je najveći glazbenik na svijetu zapravo prikriveni nasilnik, sudbina je Ivi Josipoviću namijenila tešku misiju. U najnovijoj partijskoj verziji filma, opaki revolveraš Josipović pobjegao je iz ustaškog zatvora i osvetnički ujahao u dolinu podno Kamenog cvijeta. Izvikujući ime poznatog razvratnika i bludnika Tite, najprije je propucao kupleraje, a onda izazvao na dvoboj upravitelja izbjegličkog kampa i njegovu stražu. Zrna su sijevala na sve strane, Bezočni Jack smicao je zvjezdonosce s hrvatskim grbom na čelu, a kada je pucnjava prestala, na prizorištu je stajao samo On, pobjednik Ivo Josipović! Osloboditelj i otkupitelj!
 
Ovih dana preuzima na sebe sve grijehe partijskih struktura. Grijesi su izmišljeni! A tada, teško ranjen, krajnjim naporom otvorio je kapiju logora i oslobodio zatočenike. Ta epska saga ući će u sve naše udžbenike i sve naše povijesne kronike kao najnovija istina o Jasenovcu. Svojom novom istinom o Jasenovcu, Josipović će posredno otvoriti vrata Jasenovca. Dobro, ima tu malo moje umjetničke slobode, ali se u osnovi sve dogodilo baš tako. Uskoro će ovu verziju potvrditi pisano svjedočanstvo Bezočnog Jacka, sačuvano u Beogradu. Odi bre impeachment materinu!
 
Da se ne zaboravi
 
Treba ukazati na neke činjenice, koje su zapravo postala opća mjesta, ali ih moramo ponavljati da se ne zaborave.
 
(1) Kuku-rikavci Ivo Josipović i Zoran Milanović predstavljaju samo sebe i svoju interesnu skupinu. Tek da se zna, došli su na vlast u jednoj duboko korumpiranoj zemlji, koja zasigurno ima korumpiran izborni sustav. Predstavljaju hrvatski narod koliko i neki pijani HDZ-ovci. Prije se može reći da predstavljaju protivnike hrvatske nacionalne ideje. Rodili su se nakon Drugoga svjetskog rata, pa su njihova svjedočanstva o Jasenovcu i židovskom Holokaustu obično nagađanje i ponavljanje tuđih laži. Koliko i njihovo negiranje Bleiburga i Hrvatskog holokausta.
 
(2) “Komunisti” su imali negativan stav prema židovskoj buržoaziji, pa su mnoge Židove likvidirali. Osim što su bili klasni neprijatelj, za “komuniste” su židovi bili nepopravljivi vjerski fanatici. Da se ne zaboravi, “partizani” i lažni antifašisti proveli su genocid nad Hrvatima na kraju Drugoga svjetskog rata i neposredno nakon njega. Za razliku od Jasenovca, bila je to prava industrija smrti. U svega nekoliko dana pobijeno je više ljudi nego u bilo kojem logoru Trećeg Reicha za svih tih ratnih godina.
 
(3) Jugoslavenski “komunisti”, lažni spasitelji Židova i židovstva, sudjelovali su u ratovima i tajnim operacijama protiv židovske države Izrael. Ivo Josipović bio je član Titine Partije. “Komunisti” su poticali revolucije u ostatku svijeta – zahvaljujući uplitanju Titi i njegovih “antifašista” i “komunista” dolazilo je do novih zastrašujućih pokolja. Mnogi su narodi bačeni u tamu sovjetskog komunizma.
 
(4) Jesu li “komunisti” nakon Drugoga svjetskog rata vratili Židovima njihovu imovinu? Zašto braća Goldstein-Ivin nisu tražila povrat imovine od svojih “partizana”, još za Jugoslavije? Tko je uselio u židovske stanove i vile? Ne vidim nikakvu olakotnu okolnost ako je otac Ive Josipovića ili netko drugi uselio u neku ustašku vilu, a ne u židovsku.
 
(5) Oni samozvani “Židovi” koji šire beogradsku propagandu u RH zapravo su lažni židovi, iskvareni lukavci koji tako grabe pozicije i društveni utjecaj. Mnogi “skijaši”, oni kojima prezimena završavaju na “ski”, bili su za Jugoslavije podrijetlom Makedonci i/ili Poljaci, a danas su Židovi – treba ući u podjelu imovine, pozicija i utjecaja.
 
Bilo jednom na Bleiburgu
 
Ponekad se pitam koliko je sama ta pripadnost Ive Josipovića određenoj interesnoj skupini temelj njegovoga sramotnog stava prema Hrvatskom holokaustu na kraju Drugoga svjetskog rata i u obje Jugoslavije. Preko pola milijuna Hrvata pobijeno je bez suda – nije tu bilo niti sabirnog niti radnog logora, nego usmrćivanje pod hitno, u zastrašujućim razmjerima, kakvi se nisu dogodili u cijeloj povijesti ljudskog roda. Njihovu imovinu prigrabili su “partizani” i “komunisti”, kojima je pripadao i otac Ive Josipovića. Bezočni Jack bio je član i Partije i takozvane reformirane Partije, odnosno SDP-a, dakle komunist kontinuiteta. Ivo Josipović nije se javno distancirao od Partije niti u RH. Nije se distancirao od Partije niti kao predsjednik RH. Možemo li očekivati objektivnost od partijske interesne skupine, koja se obogatila tijekom našeg sužanjstva. Grabila je položaje i privilegije, otimala i ubijala bez suda, zatvarala nevine ljude, sudila Proljećarima i 90-ih bila protivnik osamostaljenja SRH?
 
(1) Partija otvoreno sabotira Komemoraciju na Bleiburgu, jer je istodobno podsjećanje Hrvata da nam “partizani” i “komunisti” nisu dozvoljavali primjereno odati počast svojim mrtvima. Ivu Josipovića smeta tko se pojavljuje na Komemoraciji na Bleiburgu! U čemu je problem? Ustaše su davno pobijene! Da zabranimo djeci cionista posjet Jasenovcu? Tko smeta Ivi Josipoviću i ostalim članovima vladajuće interesne skupine da odu na Bleiburg i tako učine hodočašće bliže onome kakvog ga žele?
 
(2) Ivo Josipović i pripadna interesna skupina pokazuju da su pomirenje od 1990. shvatili strogo kao reafirmaciju Udbe i Partije. Kao “partizanima”, “komunistima” i udbašima oprošten je genocid, kao i različit drugačiji teror, a hrvatske nacionaliste i dalje bi trebalo zatvarati zbog pjesme “Marjane, Marjane!” ili sličnog iskazivanja nacionalnog ponosa i nacionalne pripadnosti. Kao, oprošteno nam je što smo bili Hrvati, ali to dalje ne smijemo iskazivati! Jer navodno imamo svoju državu. Imaju svoju državu i Francuzi, Englezi i Srbi, pa im nitko ne smeta da pokažu tko su.
 
(3) Zar nije prirodno da se na Komemoraciji pojave potomci žrtava, kao i njihova rodbina? Zar nije prirodno da se netko u određenom smislu i u određenoj mjeri osjeća ustašom ako je njegov otac ili brat ubijen kao maloljetan ustaša, kao što se Ivo Josipović osjeća sinom maloljetnog partizana, a vjerojatno ne planira za Hrvate novi Križni put. Ili ga ovakvim postupcima posredno provodi? Pokolj nad ustašama stvorio je zmiju koje se boje zločinci i njihovi potomci, koji su bili nevini sve do trenutka kada su počeli opravdavati zločin. Marine Le Pen osvojila je u Francuskoj petinu mandata, a hrvatska desnica nije ušla u Sabor!     
 
Židovima židovsko, Hrvatima hrvatsko!
 
Licemjerje formalnog predsjednika RH nema mjeru. “Čak imamo paradoksalne slučajeve da su neki koji su kolaborirajući s ustaškim režimom došli do židovske imovine kasnije bili kvalificirani kao žrtve komunističkog sustava pa im je vraćena imovina, ta imovina koju su oni oteli Židovima.” Zar onima koji su oteli imovinu ustašama i ostalim Hrvatima nije ta imovina vraćena kao da je stečena pošteno? Ivo Josipović kaže kako ne treba postojati bojazan da se priznavanjem povrata imovine Židovima sugerira kontinuitet današnje hrvatske države s ustaškom državom. Ali, tko je Josipoviću branio da za Jugoslavije inicira povrat imovine Židovima? Pa i Hrvatima? Zar bi netko gledao Jugoslaviju kao kontinuitet na NDH? Možemo li očekivati da imovina nekog Hrvata bez nasljednika pripadne samo Hrvatima, a ne sveukupnoj RH?
 
Ivo Josipović prešućuje sukob dvije židovske zajednice oko obnavljanja sinagoge u zagrebačkoj Praškoj ulici. Zapravo, židovska je zajednica samo jedna. Tko su oni drugi? Profesionalni Židovi? I ponovno isto pitanje: zašto Ivo Josipović nije inicirao obnovu sinagoge u Praškoj ulici još za Jugoslavije? Ne može inicirati nešto što je već inicirao Stipe Mesić. Igor Češek iz HDSSB-a prozvao je Ivu Josipovića da je njegov otac uselio u stan stradalog Židova, a ovaj je uzvratio da njegovi roditelji žive u stanu koji je sagrađen 70-ih i otkupljen kao društveni stan.
 
(1) Svima treba biti vraćena njihova imovina! Nacionalni ključ povratka imovine ne može vrijediti samo za Židove. Ovako samo Židovi uživaju u imovini koju su posjedovali Židovi, a istodobno dijele s nama imovinu koju su posjedovali Hrvati, Srbi, Romi i druge etničke skupine. Nije li sve to pomalo nakazno?
 
(2) Otkup društvenog stana bio je jedan od oblika privatizacijske pljačke. Nakon što su godinama besplatno stanovali uz nikakve i/ili jeftine komunalije, partijaši su praktično besplatno preuzeli stanove, a njihovi nepodobni sugrađani morali su sami graditi svoje kuće, plaćati skupe priključke i doprinose.
 
(3) Ako je stariji Josipović uselio u novi stan 70-ih, to dokazuje njegov sramotan stav prema Hrvatskom proljeću, o čemu je svjedočio i Ivan Zvonimir Čičak.
 
(4) Gdje je sve stanovao stariji Josipović u razdoblju 1945.-1971.? Možda ipak u nekom židovskom stanu?
 
(5) Recimo da stariji Josipović nije živio u stanu koji je otet Židovima, ali je možda živio u stanu ili vili koja je oduzeta nekom Hrvatu, ili u domu nekog stradalnika sa Bleiburga i Križnog puta. Mnogi su Zagrepčani ubijeni samo zato da bi “partizani” prisvojili njihov imutak. Najveći zločini Drugoga svjetskog rata dogodili su se izvan Jasenovca.
 
Tvrtko Dolić

Odgovori

Skip to content