Težak poraz homoseksualnog lobby-a u UN-u

Kako javlja Friday Fax, Austina Rusea, agresivni homoseksualni lobby poslan kući praznih ruku.

Mladi aktivisti agresivno su upali UN u pokušaju preuzimanja 45-te sjednice  Povjerenstva za stanovništvo i razvoj (CPD) promičući homoseksualna prava i pobačaj. Unatoč tome, zemlje su odbile njihove zahtjeve i donijele prilično uravnotežen izlazni dokument, koji se fokusira na više gorućih problema mladih kao što su obrazovanje, zapošljavanje, zdravlje i razvoj.

Imajući pokroviteljstvo opasnih organizacija eufemističkih naziva poput Međunarodna federacija planiranog roditeljstva (IPPF), Koalicija mladih, Međunarodna koalicija za zdravlje žena (IWHC), mladi aktivisti su preplavili konferencijski podij, dobro raspoređeni s nadom usmjeravanja žarišta konferencije na seksualno i reproduktivno zdravlje mladih i adolescenata.

Pokušavajući vrlo lukavo ugurati u izlazni dokument tekst vrlo kontroverznog značenja, kojeg bi mogli poslije tumačit na svoj način, potkopali bi roditeljsku odgovornost u seksualnom odgoju svoje djece, a uključili seksualna i reproduktivna “prava” kao tzv. Sveobuhvatno obrazovanje o seksualnosti (CSE). Iako je ovo zadnje (CSE) na kraju uključeno u dokument, zemlje su ga odbile spominjati bez pozivanja na “prava, dužnost i odgovornost roditelja”, da osiguraju “odgovarajuće usmjeravanje i vođenje u seksualnim i reproduktivnim pitanjima”.

Isto tako, pozivanje na seksualna i reproduktivna prava u dokumentu, što se zemlje jasno utvrdile, ne uključuje pobačaj kao metodu planiranja obitelji.

Još veće razočarenje kod radikalnih aktivističkih skupina bilo je isključivanje jezika spolne orijentacije i rodnog identiteta koji oni koriste da bi promicali homoseksualna prava pri UN-u.

Arapska grupa kao i većina afričkih država, uz pomoć Svete Stolice, Ruske federacije i Pakistana, odbacili su zadnjeg dana konferencije, jedinu preporuku na spolnu orijentaciju u konačnom nacrtu dokumenta.

Unatoč ponekad, čudnoj jezičnoj akrobatici i dijalektu UN-a u oblikovanju dokumenata, što izaziva podozrenje i zbunjenost nekih članica (Uganda), čini se da ova tematika konačno, ide u pravom smjeru.

Timothy Hermann/C-FAM |M. Skitić/benedikt.hr

Odgovori

Skip to content