Čilić osvojio (London) Queen’s

Marin Čilić u nedjelju je osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri na travnatoj podlozi. Nažalost, njegova dobra igra i titula ostali su u sjeni incidenta kojeg je počinio suparnik u finalu, Argentinac David Nalbandian

Nakon što je Čilić oduzeo servis Nalbandianu za vodstvo 4-3, Argentinac se razljutio i nogom udario reklamu ispred linijskog suca.Pritom je spomenutog suca udario vrhom tenisice u potkoljenicu, te glavni sudac nije imao izbora nego diskvalificirati Nalbandiana.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je ATP turnira na travi u londonskom Queen’s Clubu nakon što je njegov suparnik u finalu, Argentinac David Nalbandian diskvalificiran zbog nesportskog ponašanja pri rezultatu 7-6 (3), 3-4 za argentinskog igrača.

Nakon što je Čilić oduzeo servis Nalbandianu za vodstvo 4-3, Argentinac se razljutio i nogom udario reklamu ispred linijskog suca. Pritom je spomenutog suca udario vrhom tenisice u potkoljenicu, te glavni sudac nije imao izbora nego diskvalificirati Nalbandiana.

Čilić je tako na neskvakidašnji način stigao do svog sedmog ATP naslova u karijeri, a prvoga ove godine. Također, Čiliću je ovo prvi osvojeni turnir na travnatoj podlozi, svih prethodnih šest osvojio je na tvrdim podlogama.

Početak dvoboja protekao je u dominaciji Nalbandiana koji je poveo sa 2-0 i imao dvije “break-lopte” za 3-0. No, tada se Čilić “probudio”, uspio vratiti izgubljeni servis i izjednačiti na 3-3. Do kraja prvog seta više nije bilo “breakova”, pa je odlučivao “tie-break”. Nalbandian je brzo ostvario prednost od 5-1 u odlučujućoj igri i mirno u priveo kraju u svoju korist.

Početkom drugog seta Čilić je oduzeo servis Nalbandianu, Argentinac je uspio vratiti “break” za 3-3, ali odmah u sljedećoj igri naš je najbolji tenisač s nekoliko odličnih poteza stigao do nove prednosti što je isprovociralo nesportsku reakciju Nalbandiana zbog koje je diskvalificiran.

FINALE:

MARIN ČILIĆ (HRV/6) – David Nalbandian (Arg) 6-7 (3), 4-3 – Nalbandian diskvalificiran

Odgovori

Skip to content