Vatreni će se u Poljskoj pokloniti Katynskim žrtvama komunizma

Dok u Hrvatskoj luduju četnici i spremaju se za dernek u Srbu, a reformirani komunisti ukidaju pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu, dok istovremeno tajkun koji se bogatio dok se Hrvatska nalazila na bojišnici zajedno s dezerterom snima i prikazuje komunističke pamflete o ratnom zločincu Josipu Brozu Titu, hrvatski reprezentativci ne mare previše za mišljenje povampirene, mračne Hrvatske koja je Hrvatsku u cijelini umalo glave došla, kako je krenulo još stignu ovu zemlju dokrajčiti. Dovoljno se se “nagrabali” za dva života i nije im dosta.  Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena aktuaklnim vrhovništvom HNS-a odlučila se posjetiti neki memorijalni centar u Poljskoj kako bi odali počast žrtvama komunizma, piše Tinolovka-news.com.

Kao što znamo komunistički zlikovci za Poljsku su bili jednako pogubni, možda još i više, od nacističkih zlikovaca, spomenimo samo Katynski maskar iz 1940. godine, kada je ubijeno više od 20 tisuća Poljaka. Poljsku su zajedničkim snagama komadali komunisti zločinca Staljina i nacisti zločinca Hitlera, u to vrijeme u Jugoslaviji je Tito, kao vjerni drug druga Staljina, bio Hitlerov, hoćeš-nećeš, saveznik. podsjeća Tinolovka-news.com.

Naravno, na činjenicu da bi naša reprezentacija mogla odati počast žrtvama komunizma propeo se na stražnje noge titoistički povjesničar, hrvatski Dedijer i revizionist povijesti, Tvrtko Jakovina, inače osobni povjesničar Nine Pavića, posljednjeg glavnog i odgovornog urednika lista Komunist, glasila SKJ.

Deklarativno je moderni Dedijer, u Pavićevom Jutarnjem listu, pozdravio nagovještaj da bi se hrvatska reprezentacija mogla pokoniti žrtvama komunističkog terora, no, odmah je spomenuo zloglasni logor Auschwitz, pritom je revizionist zaboravio spomenuti koliko je od tabora hrvatske reprezenatcije udaljen nacistički logor smrti. Naime, Auschwitz je od Warke, gdje su smješteni Vatreni, udaljen 300 kilometara te bi Hrvatska trebala odgoditi barem dvije utakmice da stigne do tamo i natrag, s obzirom kako bez adekvatnog treninga ne vrijedi ni izlaziti na megdan moćnim europskim reprezentacijama, poput Španjolske i Italije.

Novinari Jutarnjeg lista, odmah su ovakav potez vodstva HNS-a proglasili skandaloznim, u čemu im je, uz Tvrtka Jakovinu, pokušao pomoći i nesuđeni akademik Ivo Goldstein.

R.H.

Odgovori

Skip to content