4000 ili 700 osoba u zagrebačkoj homopovorci 16.VI.2012.

LAŽLJIVI MAINSTREAM –  Nakon homoseksualne povorke 16.VI.2012. u Zagrebu, mediji (Novi list, Večernji list i drugi ) su, kako su izjavljivali,  prema izvještaju organizatora, javljali da je u povorci sudjelovalo 4000 ljudi.

Pažljivom analizom slike objavljene u Slobodnoj Dalmaciji od 17.VI.2012. izbrojeno je nešto manje od 700 sudionika.

Slika prikazuje povorku u Masarikovoj ulici između Gundulićeve i Preradovićeve ulice, koja se pri završetku kretanja kroz grad, kreće prema Zrinjevcu. Na Zrinjevcu se povorka zaustavila i tamo se odvijao predviđeni program. Snimljena je s trećeg kata zgrade u Teslinoj ulici.

Povorka je jasno označena. Vidi se prazna ulica iza i ispred povorke. Jasno se vide policajci, koji su  s oba boka, iza i ispred gusto okruživali sudionike.

Izbrojeno je 516 sudionika.

S obzirom da je oko 25 %  povorke bilo na fotografiji pokriveno balonima i na druge načine, dodajemo 30 % na taj broj i dolazimo do brojke nešto manje od 700 sudionika.

Slika se može vidjeti na stranici Slobodne Dalmacije i kod Cropixa, čiji fotograf ju je snimio, a i mi možemo zainteresiranima poslati fotokopiju objevljene slike.

Da li će se organizatori i mediji, koji su objavili da je u povorci sudjelovalo 5 puta više sudionika, ispričati hrvatskoj javnosti, svojim čitateljima i slušateljima zbog iznošenja netočnih podataka?  Da li će ponavljati takve netočne izvještaje ?

I za sličnu povorku u Zagrebu iz 2011. objavljivano je da je sudjelovalo 4000 ljudi. Da li su i tada pretjerivali ? Koliko ?

Koliko se uopće može vjerovati podacima i informacijama, koje dolaze iz LGTB udruga.

1.    Na stranici udruge Iskorak piše njihov „pravni tim“ da je „Diskriminacija nejednako postupanje na temelju…“.

Takva definicija je djelomično točna, dakle netočna. Diskriminacija je nejednako postupanje na temelju… kojim se nekome ili nekima uskraćuje neko pravo, a ne svako nejednako postupanje.

1.a   Ako netko brani ulazak u svoj obiteljski dom osobama homoseksualnog, promiskuitetnog ili kojeg drugog ponašanja, to jest nejednako postupanje ali nije diskriminacija.

1.b  Ako netko svojoj malodobnoj djeci brani druženje s osobama homoseksualnog, promiskuitetnog ili kojeg drugog ponašanja, to jest nejednako postupanje, ali nije diskriminacija.

2.  Predstavnicima udruge Kontra, prema nedemantiranom izvještaju u Jutarnjem listu dne 6.IV.2012.,   zamjenica ministra školstva g. Jovanovića, g Marija Lugarić  obečaje pomoć u ograničavanju slobode govora u izražavanju vjerskih stavova Katoličkoj Crkvi i drugim vjerskim zajednicima, koje u svojim udžbenicima izražavaju negativne stavove o homoseksualnom ponašanju i sklonostima. Ministar Jovanović se nije ogradio od takvog obečanja svoje zamjenice i ona je izgleda još uvijek njegova zamjenica. Udruga Kontra nije odustala od svog takvog traženja, kakvo je zajedno s udrugom Iskorak pismeno tražila od hrvatske vlade u rujnu 2011.g.

3.  Da li će se  druge homoseksualne udruge i aktivisti ograditi od netočnog prikazivanja broja sudionika u homoseksualnim povorkama, krivog prikazivanja sadržaja izraza „diskriminacija“ i zahtjeva za ograničavanje slobode govora, kao što se se ogradili od heterofobnog spota koji su organizatori homoseksualne povorke u  lipnju 2012.  lansirali kao promociju  povorke, koju su organizirali 16.VI.2012.

Za Obiteljski Centar: Marijo Živković

Odgovori

Skip to content