Novi šok: poražavajući udarac ‘rodnoj ideologiji”

Poražavajući udarac za “rodnu ideologiju dogodio se tamo gdje se to najmanje očekivalo: u nordijskim zemljama.

{jathumbnail off}Nordijsko vijeće ministara (regionalna međuvladina suradnja zemalja koja se sastoji od Norveške, Švedske, Finske, Danske, Islanda) je odlučio zatvoriti NIKK nordijski Gender Institute.

NIKK je imao vodstvo glede “teorije rodne ravnopravnosti”, pod uvjetom da je “znanstveno” utemeljena za socijalne i obrazovne politike koje je, od 1970. godine naovamo, promijenilo ove zemlje da su postale najosjetljivije zemlje za potrebe ‘rodne ideologije’.

Odluka je donesena nakon emitiranja dokumentarca norveške državne televizije, koja je razotkrila beznadno neznanstvenu prirodu NIKK-a i njegovih istraživanja.

Producent serije je Harald EIA, norveški komičar, koji je stekao popularnost u Norveškoj svojim satiričnim TV emisijama. Osim što je komičar, gospodin EIA također ima diplomu iz društvenih znanosti. Zbunjen činjenicom da, unatoč svim naporima političara i društvenih inženjera javnog mnijenja oko “rodnih stereotipa”, djevojke su se i dalje odlučivale za tipično “ženska” zanimanja (kao što su medicinske sestre, frizera i sl.), dok su dječake i dalje privlačile “muške “karijere (kao što je to tehničari, građevinski radnici, itd.). Doista, umjesto  da bude poništen od strane politike “ravnopravnosti spolova”, trend je postao još više naglašen.

U svom dokumentarcu, gospodin EIA je otišao, u društvu snimateljske ekipe, i postavio neka bezazlena pitanja vodećim istraživačima i znanstvenicima u NIKK. Ove odgovore i je predstavio vodećim znanstvenicima u drugim dijelovima svijeta, posebno u Velikoj Britaniji i SAD-u, tražeći od njih da se izjasne o nalazima svojih norveških kolega. Kao što je bilo i za očekivati, rezultati norveške lažne znanosti izazvali su zabavu i nevjericu u međunarodnoj znanstvenoj zajednici – pogotovo, jer je sve temeljeno na pukoj teoriji, nikada podržano od strane bilo kakvih empirijskih istraživanja. Gospodin EIA je snimio ove reakcije, vratio se u Oslo, te ih je pokazao istraživačima NIKK-a. Ispalo je da, kad su se suočili s empirijskom znanošću, “rodni istraživači” ostali su nijemi, i potpuno nesposobni braniti svoju teoriju protiv provjerene zbilje.

Štoviše, laži su bile izložene ruglu pred čitavim TV auditorijem, i ljudi su se počeli pitati zašto je s 56 milijuna eura novca poreznih obveznika, bilo potrebno financirati neke ideološki vođena “istraživanja” koja uopće nisu imala znanstveni karakter.

Kako se ispostavilo, nekoliko bezazlenih pitanja, nastavio je komičar, bili je dovoljno da se sruši pompozno zdanje “rodne teorije”. Nadamo se da će ova lekcija stići i u druge zemlje, EU ili u UN-u, gdje ova ideologija još uvijek drži vlast u kuloarima moći …

Pogledajte EIA-ev dokumentarni film u cjelini, posjetite ovu stranicu i, kada se traži da unesete lozinku, upišite “hjernevask” (norveški riječ za “ispiranje mozga“, koji prigodno je izabrana kao naslov za dokumentarni film)

Na hrvatskom: {youtube}B-JO33CmiWg{/youtube}

Dio I – “Paradox ravnopravnosti spolova”

{vimeo}19707588{/vimeo}

Dio II – “Roditeljski utjecaj”

{vimeo}19893826{/vimeo}

Dio III – “Homoseksualan/normalan”

{vimeo}19869748{/vimeo}

Dio IV – “Nasilje”

{vimeo}19921232{/vimeo}

Dio V  – “Seks”

{vimeo}19921928{/vimeo}

Dio VI  – “Rasa”

{vimeo}19922972{/vimeo}

Dio VII –  “Narav i odgoj”

{vimeo}19889788{/vimeo}

Pripremio M.S. | turtlebayandbeyond.org | benedikt

Odgovori

Skip to content