Prvo priznanje Republici Hrvatskoj nije dao agnosticizam, nego katolicizam

  • Written by:
  • 1 Reply

“Prvo priznanje Republici Hrvatskoj nije dao agnosticizam, nego katolicizam. Nema istinske pravde bez blagoslova križa Gospodina našega Isusa Krista. Nema ni svjetla među ljudima bez svjetla koje prosvjetljuje svakog čovjeka, a to svjetlo jest Isus Krist. Svako carstvo koje se gradilo bez Kristova križa urušilo se samo u sebi“ (Z.S)

Prvu masonsku (slobodnozidarsku) ložu u Zagrebu osnovao je grof Ivan Drašković 1773. godine. Član te lože bio je i tadašnji zagrebački biskup Josip Galjuf, kao i budući biskup Maksimilijan Vrhovac. Loža je isprva nosila latinsko ime Prudentia, no ubrzo je preimenovana u njemački naziv Zur Klugheit.
Hrvatska velika loža, kao vrhovna loža u Hrvatskoj, utemeljena je 1775. godine u dvorcu Brezovica pokraj Zagreba. Taj je dvorac bio u vlasništvu spomenutog grofa Ivana Draškovića. Prilikom osnivanja Hrvatske velike lože grof Drašković je u dvorcu Brezovica sabrao članove svih četiriju hrvatskih loža.
Dvadeset godina kasnije (1795.) djelovanje masona na našim prostorima je zabranjeno. Masoni su obnovljeni u 19. stoljeću, u obliku loža Hrvatska vila i Ljubav bližnjega. Pripadnici lože Ljubav bližnjega u Zagrebu su se sastajali u hotelu Royal u Ilici 44.
Godine 1912. otvoren je masonski hram u Ulici Mošinskoga 22 (danas Nazorova ulica 24). S vremenom je u Zagrebu osnovan veliki broj loža (pod imenima Maksimilijan Vrhovac, Ivan grof Drašković, Pravednost, Prometej, Amicitia, Zagreb, Ruđer Bošković, Neptun, Perun, Pitagora i Humanitas). Masonski hram u Nazorovoj ulici 24 korišten je do studenog 1938. kad je zgrada prodana.
Kažu upućeni.

Dnevno.hr 27.04.2012 objavljuje;

– Bivši ministar kulture Božo Biškupić bio je na čelu tijela koje je odlučivalo o tom spomeniku. U to vrijeme s Kaptola se nije čuo niti jedan glas koji bi se usprotivio postavljanju takvog spomenika i koji bi kazao da je takav spomenik u suprotnosti s crkvenim naukom – istaknuo je Jelić, na što se nadovezao profesor Jurčević riječima da su masoni danas legalni, te da u Hrvatskoj djeluju kroz udruge ili inicijative poput Rotary kluba, Lions kluba i sličnih organizacija, koje u javnosti propagiraju dobročinstvo i humanitarni rad, no koje se koriste i kao paravan za (ilegalno) donošenje vrlo bitnih odluka, koje se kasnije samo potvrđuju u Hrvatskom saboru.

– Ne treba tajiti da su masoni prisutni i u strukturi Crkve, kao i u svim drugim organizacijama – zaključio je dr. Jurčević, na što se don Miklenić promeškoljio na stolici te kazao da je masonski spomenik blizu Save postavljen mimo znanja i bez konzultacija s Crkvom.

Crkva se nije ogradila od teksta u podnožju piramide
Tako neuvjerljiv odgovor mnoge nije zadovoljio, zbog čega je odmah iz publike doletjelo pitanje ‘zašto se Crkva nije ogradila od tog spomenika, odnosno zbog čega barem nisu ustrajali na tome da se s podnožja spomenika izbriše tekst koji kaže da je masonska piramida postavljena povodom 900. obljetnice Zagrebačke nadbiskupije i povodom dolaska Svetog oca u Zagreb.

– Crkva bi mogla to učiniti, mogla bi organizirati i potpisivanje peticije, ali se ništa ne bi promijenilo – vrlo neuvjerljivo odgovorio je glavni urednik Glasa Koncila.
Večernji.hr  i T.portal.hr 22.12.2011 objavljuju;
Nakon što je na mramornoj piramidi preko puta koncertne dvorane Vatroslav Lisinski osvanulo raspelo, redari su ga po nečijoj naredbi uklonili

Riječ je o spomeniku u obliku mramorne piramide s vrhom od nehrđajućeg čelika, koji je 16. studenoga 1995. u Zagrebu povodom 900. obljetnice osnutka Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba otkrio tadašnji gradonačelnik Branko Mikša, znalo se i ranije čuti prigovora da je riječ o masonskom znaku te da je obelisk varkom povezan s obljetnicom 900 godina Zagrebačke nadbiskupije.

Originalni autor arhitekt Branko Silađin, koji svoj rad naziva ‘Granit koji pamti’, ranije je izjavio da igrom sunčeve svjetlosti vršak znamena otkriva gotovo mističan ugođaj te da znamen u obliku piramide simbolizira težnju k savršenstvu, k neuhvatljivoj budućnosti te da se radi o znaku koji bi trebao biti čitljiv svima koji dolaze s Mosta slobode.

Neki taj znak čitaju kao masonski i nazivaju ga ‘spomenikom sotoni’. U takve se ubrajaju HČSP te ‘Pokret krunice za obraćenje i mir’ koji je organizirao prosvjed prilikom posljednjeg dolaska Pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, tražeći od gradonačelnika Milana Bandića da ‘masonski znak’ ukloni i postavi spomenik papi.

Članovi zagrebačke Mladeži HČSP-a nešto su ranije, točnije, 8. ožujka 2011. ispred tog spomenika na križanju Vukovarske i Avenije Hrvatske bratske zajednice izveli performans, i to da, kako su se tada pohvalili u priopćenju, ‘upozore javnost na opasnost od tajnih društava čiju snagu predočava upravo ta piramida te potrebu očuvanja vjere i domovine’.

http://metro-portal.hr/iluminati-u-glazbi-skrivene-poruke-rihanne-lady-gage-jay-zja/54089
E moj narode;

{youtube}mNK_L1DElts{/youtube}

By Johnny

1 comment

  1. marko t

    Pozdrav.
    Fotografija korištena u članku je moja, autorska, iskorištena bez ikakvog prava i pitanja.
    Molim da ju maknete ili me kontaktirate kako bi me potpisali kao autora!

Odgovori

Skip to content