SVE DRSKIJE PROVOKACIJE HRVATSKIH BRANITELJA

Sredstvima javnog priopćavanja: Mladen Pavković tuži Viktora Ivančića, jer ga nazvao „fašistom“!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR), podnio je Općinskom sudu u Zagrebu privatnu tužbu protiv Viktora Ivančića, novinara samostalnog srpskog tjednika „Novosti“ i lista „Novosti“ jer su ga u članku “Lapsus in fabula“, koji je u ovom tjedniku 31. kolovoza 2012. potpisao Ivančić, nazvali „deklariranim fašistom iz Koprivnice“, koji se „zalaže“ da se „trećina Srba likvidira, trećina protjera, a trećina pokrade“. Na taj način grubo su ga oklevetali i uvrijedili, kao hrvatskog branitelja, novinara i publiciste i čovjeka koji se godinama bori – protiv fašizma i fašista!

UBIUDR traži i od Hrvatskog novinarskog  društva (HND) da, prije svega, zaštiti svog dugogodišnjeg člana, da objavi priopćenje da se ne slaže da se bez ikakvog razloga i opravdanja ljude naziva „deklariranim fašistima“, jer to nema veze sa slobodom pisanja i govora, to tim prije jer je ova organizacija relativno često stala u obranu svojih članova i za daleko manje uvrede i klevete.

Ivančić i srpski tjednik „Novosti“, koji se relativno često navodno zalažu za izjednačavanje žrtve i agresora, očito su preuzeli ulogu nekadašnjeg „Feral Tribuna“, pa nastoje sve što je hrvatsko omalovažiti i marginalizirati, a da sve bude još i gore, njihovo  financiranje dijelom plaća i Republika Hrvatska, dok hrvatski branitelji nemaju svoje glasilo, jer u svezi toga nemaju takvu podršku kakvu imaju novinari ala Ivančić i slični, koji na žalost nisu sudjelovali u Domovinskome ratu.

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR),
tel/fax:048-651-573

Odgovori

Skip to content