Ivan BAšić: UJEDINIMO SE U ISTINI!

POTPORA GOSPOĐI VIDOVIĆ-KRIŠTO  HRT se ispričao gledateljima Slike Hrvatske zbog emisije urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto zbog stavova iznesenih u toj emisiji, koji nisu službeni stavovi te kuće.

{jathumbnail off}Ako istina, koja je iznesena u predmetnoj emisiji, nije službeni stav HRT-e, pitam se što je onda? Pitam se čija je HRT, i za što joj plaćamo pretplatu?

Ja želim istinu. Istinu koje se i sam mnogo puta bojim jer ju je teško prihvatiti i slijediti, ali je želim. HRT me je prethodno navedenom isprikom kao pretplatnika i kao čovjeka uvrijedio. Stoga želim da se i meni ispriča. Želim da se ispriča i gospođi Karolini koja je odgovorno, profesionalno i kvaliteno odradila svoj posao, te da i sami nadalje zauzmu službeni stav promicanja Istine.

Poštovani, građani RH!

Ja ne zagovaram ni lijevu, ni desnu političku opciju. Nije važno koje sam nacionalne, ni vjerske pripadnosti. Važno je samo da želim Istinu. Kao takav pozivam i sve vas dobre volje, koji ste za Istinu, pa bili ne znam u kojim sredinama i u kojem duhu odgojeni, da podržite Karolinu na način na koji možete. Hrvatska, i mi zajedno s njom, tonemo sve dublje, jer nam političari, čast rijetkim iznimkama, koji god bili na vlasti, neprestano zamagljuju Istinu radi ostvarenja svojih niskih, osobnih i stranačkih interesa. Ujedinimo se u Istini! Pokazujmo javno snagu zajedništva kakvu smo pokazali 1991. godine. Samo nas Istina može osloboditi od svekolikih okova u koje nas bacaju.

Ali što je Istina? Nije ni čudno da će to pitanje mnogi postaviti kad HRT, umjesto da nas o njoj i njome uči, doji nekom svojom kvazi istinom. Nitko nema pravo na svoju istinu, jer postoji samo jedna, apsolutna Istina. Jedna ista, zapisana od rođenja u srcu svakoga od nas. Ako odbacimo apsolutnu Istinu, prema kojoj nam se ravnati, na njeno mjesto postavljamo apsolutnu slobodu, po kojoj svatko može činiti što mu se prohtije i u društvu zavlada nered. Svi mi, zapravo, znamo što je Istina, poznate su nam opće moralne i društvene vrijednosti po kojima bismo trebali živjeti. Svaki odmak od apsolutne Istine je laž. Zbog naših nedosljednosti ne možemo i ne smijemo reći: Ne postoji apsolutna Istina!, nego nam je ponizno i smjerno priznati da nam je postala zamagljena ili da je više uopće ne vidimo zbog nedosljednosti i stranputica kojima smo se udaljili od nje. Istina nam je u srcima zapisana, ali je svakodnevno među sobom moramo posvješćivati. Mišlju, riječju i djelima.

U iskrenom zanosu s kojim vam ovo, pod okriljem Istine pišem, želim vam posvijestiti da smo svi braća, bez obzira na brojne podjele kojima su nas kojekakvi borci za laž i osobne interese kroz povijest podijelili. Želim vam posvijestiti da je Karolina jedna od nas, i da smo, ako je snagom zajedništva ne zaštitimo, već sutra na liniji odstrela i mi. Stoga vas još jednom kao braću molim: Ujedinimo se u Istini!

Ivan Bašić, Split

Vezano:  (VIDEO) Horror – Pedofilija kao temelj spolnog odgoja u RH?

 

 

 

Odgovori

Skip to content