Rat Staljina i Tita protiv Crkve nije nikada prestao

SOL INVICTUS   U borbi protiv vjere u Hrvata prednjače bezvjernici i agnostici. Svojim primitivnim izjavama uznemiravaju katolike i tako grade lažni mir u svojim obiteljima.

Nema šanse da uđu u bilo kakav sukob sa Srpskom pravoslavnom crkvom – riječ je osobama druge vjere, druge nacije i/ili iz mješovitih brakova.

Nova taktika – žele nama i našoj Crkvi oteti našu djecu

Samozvani agnostici šute o “pravoslavnom” divljanju u Borovu Selu. Promaklo im! Dakle, imamo posla sa prikrivenim fašizmom. “Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora!” – upozorio je hrvatsku Javnost pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić. Pozvao je na novu Oluju i novo oslobađanje Hrvatske. Ovaj put od “naše” pete kolone, koja je na bazi Tuđmanove nakazne politike nacionalnog pomirenja ostala u svim porama društva i provela privatizacijsku pljačku. Peta kolona palila je srpske kuće, kao što je minirala židovska svetišta za potrebe kompromitacije hrvatske nacionalne ideje. Petokolonaši su generirali zločine i tako stvarali privid da su civilizacijski potrebni.

Pozaić zahtijeva lustracije, pa su se na noge digli dobro uhljebljeni i dobro raspoređeni zaostaci jugoslavenskog represivnog i društvenog sustava. Što je navelo Inoslava Beškera da u današnjem Jutarnjem listu grubo pita “jeli taj čovjek pri sebi”? U pamfletu “Suradnička mreža” iz 1997. Inoslav Bešker i Mladen Pleše, glavni urednik Jutarnjeg lista, prozvani su kao suradnici Udbe. Ovdje se trebamo zapitati zašto je Udba kompromitirala osobe koje su imale kritičan stav prema Pomiritelju? Udbaška mreža brojala je stotine tisuća osoba, koje svojim konsenzusom određuju izbornog pobjednika! Nije trebalo objaviti Registar branitelja, nego registar udbaša i njihovih doušnika.

Kao što kod nas vlada manjina, ministar Željko Jovanović uvodi “zdravstveni” odgoj koji treba podrediti veliki mozak malom mozgu. “Potrebna nam je oluja mozgova u kojoj nije bitno kojeg ste roda, spola, vjerske ili stranačke pripadnosti. Bitno je samo da imate mozak.” -takvim floskulama mali mozak u najgoroj vladi glumi civilizacijski prihvatljivu osobu. “Čekam samo da Bozanić sa oltara počne vikati: Ne čujem dobro! Ne čujem dobro!” – dodao je ministar Predrag Matić, izgubljen glede vlastitog značaja. Današnju Hrvatsku vodi nevjerojatan trust malih mozgova. Sramota je za crkvu Alojza Stepinca da nakon svoje uzvišene i slavne povijesti mora polemizirati sa jednostaničnim mozgovima.

Nekada je Crkva imala značajne protivnike

Neke stare istine treba sagledati iz božićne perspektive. Na Isusa smo prevalili sve svoje grijehe, ali znamo da je bio bolji od svih nas. Za Tita znamo da je bio gori od svih nas, možda i Antikrist osobno, ali niti on nije odgovoran za sve što mu pripisujemo. Njegov zahtjev nadbiskupu Alojzu Stepincu da odvoji Crkvu u Hrvata od Rima kreiran je u Moskvi. Nema nikakve sumnje da je 1918-48. u sve slične zahtjeve bio umiješan sovjetski KGB. Rat protiv Crkve u Hrvata vodili su Rus Lenjin i Gruzijac Staljin! Rusi, Gruzijci i Srbi čine rijetku skupinu pravoslavnih nacija koje slave Božić po starom julijanskom kalendaru.

Ne trebamo previdjeti niti Georgija Dimitrova, dugogodišnjeg šefa Kominterne. Još 1923. bio je vođa ustanka Komunističke partije Bugarske. Dimitrovu se 1933. u Leipzigu sudilo za sudjelovanje u paljenju Reichstaga! Sve me strah izreći da je Dimitrov možda bio značajniji i od samog Željka Jovanovića! Tito je za račun Moskve i Beograda opstruirao Jaltu! Umjesto planirane balkanske sovjetske federacije Srbije, Rumunjske, Bugarske, Makedonije i Albanije, iza Drine, kojoj je načelu trebao biti Dimitrov, dobili smo natrag Jugoslaviju do Trsta i genocid nad Hrvatima. Tito se postupkom protiv Stepinca dodvoravao Moskvi i Beogradu. Kome se dodvoravaju Jovanović i Milanović sa “zdravstvenim” odgojem?

Titovo “ne Staljinu” zapravo je nezaobilazni ključ Jalte. Na nekadašnjom razmeđu civilizacija, uz Drinu, danas su razmještene američke baze! Ništa nije jednostavno kako se čini – Dimitrov je pripadao Bugarskoj pravoslavnoj crkvi, koja je prihvatila gregorijanski kalendar! Da je Crkva u Hrvata postala autokefalna, kako su to zahtijevali Staljin i Tito, Hrvati bi vjerojatno nastavili slaviti Božić po gregorijanskom kalendaru, pa bismo svejedno na Sveta tri kralja u Borovom Selu imali Božić sa šajkačama. Nakon što je Rusiju u dvadesetom stoljeću progutao komunizam, problem “dva Božića” ostao je konzerviran, neriješen.

Razlike su nas spasile, a neke su ipak suvišne

Predlažem da svi kršćani slave Božić na isti dan, na Novu godinu! Po kojem kalendaru Isus slavi svoj rođendan? U Galileji se smjenjivalo više solarnih i lunarnih kalendara. Cezarov kalendar postao je sustav Anno Domini tek u vrijeme Muhameda. Nicejski sabor 325. bavio se Inkarnacijom. Nekada se Božić nastavljao na četrdesetodnevno Martinje! Bolji blagdan nikada nije postojao. U Suncu je Otac, u vinu je sunce, pa su se naši stari pričešćivali dobra dva mjeseca. Da Isus nije došao među ljude, slavio bi se starorimski blagdan Sol invictus – Nepobjedivo sunce. Koliko neslani istupi Jovanovića i Matića mogu zasmetati Isusu?

Već smo navikli da nam sudbinu kroje Rusi. Da Ruska crkva prihvati kalendarske promjene, Srpska crkva bi se prilagodila. Rim i Zapad moraju prihvatiti činjenicu da pravoslavlje od Niceje na ovamo nije mijenjalo skoro ništa i da je bliže originalnom kršćanstvu od katoličke alternative. Ne želim dalje vući u tom pravcu, jer znam da Jovanović i Matić neće okrenuti ploču. Često se događalo da nas naši neprijatelji navuku na “pozitivne” promjene, a kada napustimo svoju tradiciju, jednostavno nam kažu da su se šalili. Prisjetimo se kako je Vuk Karadžić izigrao Ljudevita Gaja. Olako smo napustili korienski pravopis, kojim bi trebao govoriti nekakav ministar obrazovanja, znanosti i znanja u Hrvata.

Zanimljivo je da na naš Kaptol navrate i oni koji su se Isusa javno odrekli. Nekima Božić ne pada na 25. prosinca nego na 25. svibnja. Njihov prorok nije se vratio iz Egipta nego iz Rusije. Stipe Mesić na pravoslavni Božić nije uputio zahvalu Isusu, nego Titu. Jako neukusno! Primitivno! Naravno da smo i mi Hrvati često na svoju ruku i da tjeramo mak na konac. Većina skida božićne ukrase na pravoslavni Božić! Kršćanske razlike poslužile su za dizanje tenzija u svezi Kukurikuluma. Protivnici hrvatske nacionalne ideje toliko su jadni da se kriju iza homoseksualaca u RH, među kojima su mnogi kršćani i ne žele da se preko njih prelamaju protuhrvatski interesi i protuhrvatske operativne akcije. Homoseksualaca je u Hrvatskoj malo, a neprijatelja hrvatstva puno – bilo bi bolje da je obrnuto.

Tvrtko Dolić/hu-beneikt.hr 

Odgovori

Skip to content