VIDEO: Kiša meteora zasula Ural, zbog jakih eksplozija ozlijeđeno 400 ljudi!

Raspad meteora popratile su jake eksplozije, razneseno nekoliko prozora na gornjim katovima zgrada.

{jathumbnail off}Kiša meteora uzrokovana raspadom jednog meteora iznad ruske regije Urala, popraćena jakim eksplozijama, raznijela je prozore na nekoliko lokaliteta, posijala paniku i ozlijedila oko 400 osoba, izvijestile su vlasti i novinske agencije, citirajući svjedoke.

Video-snimke koje su stanovnici tog područja stavili na Internet pokazale su usijane meteore kako prolaze nebom na maloj visini, a putanja ukazuje na skorašnji sudar s tlom. Na jednoj video-snimci stanovnici promatraju isti fenomen iznad svoje zgrade dok odjekuju eksplozije.

– Meteor se raspao iznad Urala, djelomično sagorjevši u nižim slojevima atmosfere. Komadi meteora dosegli su Zemlju i pali u slabo nastanjene zone područja Čeljabinska – priopćila je lokalna podružnica ruskog ministarstva za izvanredna stanja.

Prema istom izvoru, udar je raznio stakla na prozorima ‘gornjih katova zgrada’.

Ruske vlasti izvijestile su da je na terenu 20.000 spasilaca, a tri zrakoplova istražuju šire područje u potrazi za svim lokacijama na kojima su meteoriti pali.

Ministarstvo unutarnjih poslova javlja kako je oko 400 ljudi tražilo liječničku pomoć. Nije bilo teže ozlijeđenih, a najviše ozljeda zadobiveno je od razbijenih prozora uz lakše potrese mozga.

Udar je razbio stakla i na uredu agencije Itar-Tass u središtu Čeljabinska, objavila je novinska agencija.

{youtube}rajh1paSx1I{/youtube}

 Izvo(i): Hina/dnevno.hr Photo: www.thetimes.co.uk

Odgovori

Skip to content