Viktor Orban kritizira Sorosa i otvoreno pita – ‘Tko će živjeti u Europi?’

Viktor Orban kritizira milijardera Georga Sorosa koji svojim djelovanjem svjesno ruši Europu i njezin identitet, te poziva na otpor prema tome. On smatra da Europa mora zadržati svoj višestoljetni identitet. Također, osim Sorosa Orban je kritizirao i Njemačku koja već dugo gradi svoju ekonomiju na neograničenom uvozu radne snage iz drugih zemalja EU, nimalo brinući pri tome kakve će to posljedice ostaviti za te zemlje i Europu uopće.

On smatra da Europa mora početi provoditi pozitivnu pronatalitetnu politiku uz zaštitu obitelji.

Prilikom nedavnog posjeta Rumunjskoj mađarski premijer Viktor Orban ponovno je pozvao na obranu europskih vrijednosti i identiteta. On je ponovno pozvao europske narode da prekinu suradnju milijarderom Georgeom Sorosem, rođenim upravo u Mađarskoj. Orban je naglasio veliki Sorosev utjecaj u postojećim migracijskim procesima s namjerom da se stvori „nova i izmiješana“ Europa, vješto sakrivena pod prihvatljivim imenom „multikulturalna Europa“, a koja bi zauvijek uništila tisućljetni europski identitet, piše breitbart.com.

Orban je prozvao i Brussel za suradnju sa Sorosem u „savezništvu protiv volje Europljana i njenih građana“.

„Kako bi Europa preživjela, ona prvo mora povratiti svoj suverenitet od ‘Sorosevog Carstva’…. Jednom kad se to dogodi, imigranti koji su nelegalno ušli u naše države moraju izaći iz njih. Zvuči oštro, ali oni koji su ovamo došli ilegalnim i nezakonitim putem, moraju biti vraćeni. Moramo shvatiti da europski kontinent ne smije ostati nezaštićen.“

Komentirajući nedavnu objavu vlade da je ukupan broj zahtjeva za mađarsko državljanstvo dostigao milijun (tu su vjerojatno i etnički Mađari iz drugih zemalja op.), Orban je rekao da će se i dalje suprotstavljati imigraciji „koja želi promijeniti kulturni identitet zemlje“.

„Dok god sam ja premijer, ograda ostaje na mjestu. Štitit ćemo Mađarsku i Europu. Ne možemo biti solidarni s idejama, ljudima i etničkim skupinama čiji cilj je promjena europske kulture, jer rezultat toga je kolaps“, rekao je Orban i nastavio: „Hoće li Europu naseljavati Europljani? Hoće li u Mađarskoj živjeti Mađari, u Njemačkoj Nijemci, u Francuskoj Francuzi, u Italiji Talijani? Tko će živjeti u Europi?“

Govoreći o sudaru europske kulture sa kulturama imigranata koji se ne žele prilagoditi kulturi i načinu života zemalja u koje dolaze, Orban je rekao: „Kultura imigranata suprotna je europskoj kulturi, i te dvije ideje ne mogu egzistirati u isto vrijeme“.

Istaknuo je da masovna imigracija u Europu ne može biti rješenje za ekonomske probleme ujedno kritizirajući Njemačku koja već desetljećima uvozi radnu snagu kako bi održavala svoju ekonomiju ne brinući o posljedicama za druge zemlje EU. Te postupke Njemačke usporedio je s čovjekom na pustom otoku koji pije morsku vodu da bi preživio. „I to je voda, ali problem postaje samo gori.“, rekao je Orban o njemačkoj politici prema zemljama EU iz koje dolaze radnici, a to uključuje i našu zemlju.

Orban rješenje vidi poticanju prirodnog rasta stanovništva i zaštiti obitelji. Rješenje je u poticanju stabilno rastućih populacija europskih naroda s pozitivnim natalitetom i porastom stanovništva: „Kako bi to postigli, Mađarska treba imati barem 2.1 djece po obitelji“.

Orban je dodao da je Mađarska otvorena za sve Europljane koji žele tamo doći živjeti i rekao „da su zapadnoeuropski kršćani uvijek dobrodošli i u Mađarskoj će naći sigurnost”. Naime, sve veći broj Europljana, a osobito Nijemaca, u želji za sigurnijim životom dolazi živjeti u Orbanovu Mađarsku, prema pisanju tiskovina i portala. Samo u područje Balatona naselilo se posljednjih par godina više od 30.000 Nijemaca.

Izvor: narod.hr/breitbart.com

Odgovori

Skip to content