Dlagi dluze Jovo (X. dio)

Molam ti pokazati jos neke vazne naslove. Jel tako vjezbam citanje. I isto ucim vazne stvali. Citam ja tako naplimel: Zanamali u haltelima; Sevelinin Aleksa beba godine; U plozilnoj halini pokazala bladavice… i jos hlpu ple vaznih naslova. To sve i jos puno toga pise balba Solos u Imbexu. Da jednog dana budemo sto pametniji.

{jathumbnail off}A danas naj boli mi je naslov: Novi „dokazi“ da Benedikt XVI. je gay. I onda pise da plavi neki vjelnik katolik je kazo da on je gay. Ali i da papa je gay. Da on to zna, jel da neko je leko da nekad nelvozan je kad papa je u blizini. To da sigulan znak je da papa je gay. Jel sto ko ima biti nelvozan kad papa je blizu. Ako papa nije gay. To bas jasno je. Skloz. Moze sad papa kazati sto hoce. Ali sad jasno je da izvlaci se. I da je gay. I da glumi i da svasta skliva.

Joj, kako to vazne su vesti. I kako samo sete se toga? Da napisu. To nije lako. Setiti se toga. I kako dobli su novinali koji to pisu. Sto sete se tako vaznih stvali. I plovelenih. Kako spletni su i okletni. I kako dođu oni do pouzdanih ifolmacija. Cudo jedno. Bas su supel. Jel pisu tako klasne clanke. Vazne i poucne. I koji pomazu nam da postanemo boli ludi. I puno, puno pametniji. Ko to bi mogao napisati. Samo plavi intelekualac. Ploduhovlen. I oblezovan. Sa silokim znanjem. I dubokim. I jos jako izglađen mola biti. Ko osoba. Plava molalna veltikala. Su nasi novinali.

Znas, dluze Jovo, cini mi se da bi mi i novinal mogo postati uzol. Ko i ti. Oba klaljevi ste mi.

Jel kad vidim Sevelinu i Milana. Onda odma supel mi je. I malog Acu. Ajdukovca. I zvezdasa. Jel, ko nas, ble, zavadi? A tako lepo je bilo. U Yugi. Moj tata je plico da bilo je svega.  Na pal-nepal. I da bilo je Hlvata. Ali posklivecki. A vjelnika jos vise. I jos vise posklivecki. I da bilo je nasih deviza. U Beogladu. I da bilo je puno milicije. I vojske. Sa pleklasnom clvenom zviezdom. I da to obozavali su Hlvati. A onda da poceli su tlaziti Hlvate. Oni sa pleklasnom zviezdom. Da im pomognu. I da ih oslobode. A da glupi Hlvati bili su se sklili. Pa da oni molali su polusiti pola Hlvatske. Da ih nađu. I da im pomognu. Jel da clvena zvezda je pleklasna. To da leko je pledsjednik. I ja mislim da bas zato mola biti cililica. Jel i ona je pleklasna.    

I jos ima jedna ekskuziva u yutalnem. Da ima neka udluga koja da plovelava udzbenike. To je neka jako vazna udluga. Koja da se zove Kontla. I koja da odlucuje sto valja, a sto ne. Naplimel, da li je Katekizam isplavan ili ne? Oni to naj bole znaju. Vala li Biblija ili tleba pisati dlugu, isto bi oni tlebali odluciti. Ne tleba nam vise ministlanstvo. Kad imamo Kontlu koja odlucuje. Jel oni imaju puno svetskih stlucnaka koji sve znaju. Sve jedan su na dlugom. Tako naplimel, tko lud je da kaze da obitelj je osnovna stanica Clkve i dluštva s temelnom zadaćom lađanja i odgoja svojih clanova? Ko sto kaze naplimel neki cudni udzbenik. To uzas je. I slamota. To hitno tleba zablaniti. Takvu budalastinu i nastlanost. I zatvoliti. Sto ceka Kontla. Isto neko mola da lud je kad kaze da homosekulalni cini neuledni su. Zal da oni su neuledni? Ja mislim da ako nesto je uledno onda to je to. Plobaj samo zamislit. Dlagi dluze Jovo, sve to su ljudi iz sledneg vijka. Koji to pisu. I koji pojma nemaju. Ili naplimel, kad neko nesto vjeluje. Sto ima on velovati, ako ne veluje kako tleba. To jest kako kaze Kontla.  Zato mislim da bi pod hitno i zulno tlebalo sve zablaniti. Dok Kontla ne ploveli sto vala, a sto ne. A Bibliju plvu. I tamo neki Katekizam. Kasnije tleba zablaniti i Clkvu. I ne plicati nista s njom. Jel ona je naj veci tln. Koji samo bode i zabusava. I zato nju tleba skloz zablaniti i unistiti. Sto plije, to bole. A jos naj plije vjelonauk. Samo, bezoblaznica pokvalena. Zilava je pa se ne da. Clkva.

Dlagi dluze Jovo, zato sleca da stigla je Kontla. U skole. Pa zablanjuje. Bas dlago mi je da nasi novinali ne bune se sto stigla je ona. I sto uleđuje udzbenike. I sto ona odlucuje.

Tvoj Ivica

Odgovori

Skip to content