Večeras II. godišnja sjednica Skupštine Hrvatske udruge Benedikt

Večeras će se održati druga redovita godišnja sjednica Skupštine Hrvatske udruge Benedikt kojom će se obilježiti druga godišnjica postojanja i djelovanja udruge.

{jathumbnail off}Hrvatska udruga Benedikt je kulturna i društvena udruga iz Splita koja u svom radu promiče kršćanske, domoljubne i rodoljubne vrijednosti. Udruga nosi naziv prema svetom Benediktu, jednom od zaštitnika Europe, te se u svom radu nastoji držati njegovog poznatog gesla „Moli i radi!“. U okviru sjednice Skupštine članovi udruge izabrat će vodstvo udruge za iduće jednogodišnje mandatno razdoblje.

Od osnutka u ožujku 2011. godine do danas Hrvatska udruge Benedikt je bila organizator ili suorganizator 80-ak različitih događanja, a radilo se o tribinama, okruglim stolovima, predstavljanjima knjiga, prikazivanjima dokumentarnih filmova, duhovnim obnovama, hodočasničkim izletima. Među najznačajnije aktivnosti koje je Hrvatska udruga Benedikt organizirala ili suorganizirala ubrajaju se „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“, „Večeri dokumentarnog filma“, tribina o lošim demografskim pokazateljima u našoj domovini, tribina o stanju u energetici, tribina o obitelji u svjetlu liberalnih pogleda na život, okrugli stol o gospodarenju otpadom, predavanja o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, predavanje i predstavljanje knjige o blaženom Alojziju Stepincu te više tribina i predavanja na temu Domovinskog rata.

Predsjednik Hrvatske udruge Benedikt dr. Vide Popović najavljuje nekoliko značajnih događanja kojih će udruga biti organizator u narednom periodu. Tako nam je kazao kako će Hrvatska udruga Benedikt u četvrtak, 21. ožujka 2013., u sklopu Dana kršćanske kulture, biti suorganizator predavanja fra Ante Vučkovića na temu Godine vjere, a 15. travnja 2013. će organizirati predstavljanje knjige „Jean ili miris smrti“ autorice Nevenke Nekić.

Popović posebno naglašava organizaciju Hrvatskog aktivističkog festivala VIDIK FEST-a od 22. do 29. travnja 2013. u sklopu kojega će se održati više tribina i okruglih stolova, projekcija filmova, humanitarni koncert te izložba grafičkog dizajna. Teme festivala su kultura života i kultura smrti, zaštita okoliša, autohtoni hrvatski proizvodi, nezaposlenost, radnička prava i izlazak iz gospodarske i socijalne krize.

Odgovori

Skip to content