Walter W. Safar: TKO VLADA HRVATSKOM?

I vrapci na grani znaju koliko su važni mediji u svakom demokratskom društvu. Mediji mogu postavljati i rušiti političare, tako dolazimo do zaključka da onaj koji vlada medijima vlada političarima i istitucijama. A tko vlada medijima?… Bankari!

{jathumbnail off}Dakle dolazimo do zaključka kako je na vrhu vladarske piramide banka, ispod su mediji, te političari. Tko vlada svima?…Pohlepa! George Bernad Shaw davno je još proročanski rekao: „Pohlepa za novcem je ishodište zla!” Ja bih dodao da je i pohlepa za vlašću nad čovjekom još veće ishodište zla.

Zanimljivo je kako svi najveći neuro znastvenici zaviruju u ljudski mozak želeći čim više doznati o promjeni stanja svjesti oglašavajući na sva zvona kako im je eto stalo da pronađu lijek protiv ovisnosti o drogi,alkoholu i kocki. Naravno, sve to finansiraju bogati sponzori, a što mislite tko? Banke i korporacije u njihovom vlasništvu.

Eto oni će u svojim tajnim laboratorijama dobiti još jedno moćno oružje, jer kada ovladaš ljudskim umom vladaš i čovjekom, zar ne?.. A za to itekako služe mediji. Da li je netko postavio pitanje zašto oni ne istražuju ovisnost o pohlepi? Pohlepa je majka svih ratova i gladi! Pohlepa je mnogo opasnija bolest od kuge i kolere! I kada sve to znamo pitanje je svih pitanja zašto se ne donese zakon kojim se pohlepa proglašava bolešću poput alkohlizma, droge i kocke? Jednostavno, zakone upravo donose oni koji su i najviše ovisni o pohlepi. Oni koji pred savješću obaraju pogled nikada neće pogledati čovjeku ravno u oči, a upravo takvi stvaraju zakone, i to je jeza svih jeza. Znamo da se u gustoj šumi zakona istina lako zagubi, a vuk čeka na svoju crvenkapicu.

Da, užasna parodija je da čitav jedan narod postade jadna nemoćna cvenkapica a pohlepna manjina strašni vuk. Kada se većina mora plašiti manjine vrijeme je stalo,više nema pet do dvanaest.

Oni takozvani ekonomski i politički eksperti, drugovi i drugarice partijci, znaju na državnoj HTV, -u dnevnicima, tema dana, nultatočka, panorama i ostale (ne) informativne autocenzuirane emisije -, servirati hladni otrov gledateljtsvu govoreći da je lako kritizirati… Mnogo mladi i stari kreativni ljudi davali su konkretne prijedloge za oporavak hrvatskog gospodarstva, za izlaz iz provalije, kaosa i anarahije u koju gura državu i građane ova kukuriku koalcija. Ali drugovi i drugarice urednici na HTV, koji su profesori autocenzure za svoju braću na državnoj TV u Sjevernoj Koreji, skrivaju te poštene i kreativne ljude od očiju javnosti. Ti urednici i urednice, male ribice koje cvrče na roštilju, ne žele gledateljima pružati istinite informacije koje lede krv u žilama, zašto?..

Jer su te sitne ribice jako slaba duha i plaše se za svoje fotelje i da ne ostanu bez privilegija. Stoga gledatelji,koji plaćaju sramotno visoku preplatu, moraju nalaziti istinu ne nezavisnim portalima koji ne dobivaju niti kune od svojih čitatelja,eto to je paradoks druže Zoki! Da su ribice HTV nezavisni novinari jaka duha postavili bi pitanja upravo ova koja ja postavljam na ovom nezavisnom portalu.  

Kako to manjina vlada većinom?

Kada znamo da su mediji najjače oružje za vladanje ljudskim umom pogledajmo tko vlada medijima?… Vladaju banke i krupni kapital. Svaka čast Davidu u svjetu medijskih golijata-nezavisnim portalima ”Croative.net”, “Dnevno.hr”, “IndexHR…”-.

Idemo činjenično. Glavni ravnatelj nacionalne HRT, koji je eto nosio štafetnu palicu drugu Titu, je vlasnik PR agencije, naravno da je bankovnim kreditom stekao vlasništvo, sigurno ne partijskom zakletvom. E sad tu još nije kraj priči, zakon govori da glavni ravnatelj HRT ne smije biti u sukobu interesa,da citiram taj članak objavljen na jednom nezavinsom portalu: Šesti stavak 25. članka Zakona o HRT-u, naime, kaže:
“Članovi Vijeća, i glavni ravantelj, HRT-a ne mogu biti osobe koje su u radnom odnosu ili obavljaju bilo koje druge poslove u konkurentskim pravnim osobama, odnosno pravnim osobama koje obavljaju djelatnost proizvodnje, pružanja i/ili prijenosa audio i audiovizualnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija niti članovi njihovih uprava, upravnih vijeća ili nadzornih odbora, te ne mogu biti vlasnici, dioničari ili imatelji udjela u tim pravnim osobama, kao niti obavljati druge poslove zbog kojih bi mogle doći u sukob interesa”.

E sad je ono što bode u oči,taj isti drug Radman,glavni ravantelj HRT,nije samo u sukobu interesa što je vlasnik PR agencije nego je i član Nadzornog odbora Hypo Alpe Adrie Banke!!??…Citirati ću kratak tekst koji govori u prilog mojoj tvrdnji objavljen na portalu index Hr: “Prema podacima iz sudskog registra, predsjednik tog Nadzornog odbora je Gottwald Kranebitter, a zajedno s Radmanom u njemu sjede još i Wolfgang Edelmüller, Sebastian Firlinger i Neven Raić….”

Drug Radman, koji je eto nosio štafetnu palicu drugu Titu kao veliki neprijatelj zlog imperijalizma, cionizma i kapitalizma, sada sjedi u nadzornom odboru cionističke banke!!!

Da nije stravično bilo bi tragično, zar ne?…Sada vidimo tko drži u šaci glavnog ravnatelja,druga Radmana, glavom i bradom banka koja je umijašana u silne afere ,pa neke novine tvrde čak kako je ta banka i nastala prljavim novcem ratnih profitera,dovoljno je reći u kakvoj su ljubavnoj vezi bili ta banka i onaj kleptoman Sanader. Eto, gle čuda, drug Radman, koji je eto nosio štafetnu palicu drugu Titu kao veliki neprijatelj zlog imperijalizma, cionizma i kapitalizma, sada sjedi u nadzornom odboru cionističke banke!!! To je dokaz kako pohlepa ne bira crvene, plave, žute nit crne, njoj su dobri svi koji su željeni prodati dušu za novac i vlast. Dakle sada smo došli do zaključka tko vlada medijima u Hrvatskoj, Jutarnji list i EPH ne treba niti spominjati,jer oni su sitne ribe koje već odavno cvrče na roštilju svojih moćnih gospodara, isto je i sa komercijalnim Novom TV, RTL (koji su oni tek noćna mora za ljudski um…), a Novi List, Slobodna Dalmacija i ostale tiskovine već su gospodari dobrano oglodali do kostiju. Eto, da bi njihove velike i male sluge opet došle do daha gospodari iz sjene naredili političarima da napišu zakon kojim bi smanjili porez tiskanim medijima sa 10% na 5%!!??… Sigurno ih nije vodila vizija da ti isti pišu istinu već da pjevaju po njihovim notama.

Sada idemo na političare. Kako su bankari njih stavili pod kontrolu?…Jednostavno, sumnjivim kreditima. Eto, drug Zoki, premijer je divno pjevucako na uho Ljubljanskoj banci, (neki portali su dokumentirani objavili podatke o sumnjivom kreditelju obitelji Milanović) i zamislite, eto nekim čudom Ljubljanka banka je postala dio sukcesije, a zašto se nije ustrajalo na međunarodnoj hitnoj arbitraži, e to je pitanje za par centa, a ne milion dolara. Poznati pravni ekonomski eksperti govore kako bi Hrvatska na međunardom sudu arbitraže bez imalo problema dobila spor sa Ljubljankom Bankom. Kada premijer govori da to nije istina i da će se sukcesijom sve riješiti oči mu se jako smanje i zamute, jer teško je savjesti gledati u oči, ipak, vrijeme je najbolji sudac. Dakle, čovjek lako može upitati premijera, predsjedniče Vlade R.H. da li vas banke drže za onu stvar?…narodski rečeno.

Nadalje, sada se već zna tko će biti ministar turizma. Naravno, ako ovaj ne prođe kojim slujčajem zbog pritiska javnosti doći će već sličan njemu samo mnogo bolje zakukuljen u krinke. Neki kažu da je resor turizma još jedina zlatna koka koju nisu ubili, pa je red da i na nju stave svoje kandže moćni i pohlepni gospodari iz sjene.

Tko je Lorencin, budući ministar turizma?… ribica koja već dobrano cvrči na roštilju!

Dakle, gospodin Lorencin je jedan od autora Zakona o strateškim investicajam. Znamo tko je bacio oko na prirodne resurse malene divne zemlje Hrvatske, pa upravo oni gospodari iz sjene! Voda će u skoroj budućnosti biti strateški vrijednija od nafte i plina,(eksperti moćne korporacije ExxonMobil ustvrdili su da u njedrima Hrvatske zemlje se kriju izvorišta najbistrije vode u Europi tržišne vrijednosti dvije tisuća dolara…,da,dva triliona dolara), otoci i uzurno plavo jadransko more odavno budi apetite gospodara iz sjene,a što tek reći za plodne slavonske ravnice i šumoviti Gorski kotar…Gospodari iz sjene znaju kako vladati ljudima, kada im bude dosadila gnjavaža lihvarskim kreditima, oni će navaliti na prirodne resurse i na taj način mnogo jeftinije vladati ljudima kao robovima…A kako će ti gospodari iz sjene vladati ministrom, kreatorom sablasnog programa ‘’strateških investicija’’?…Pa opet dolazimo na kredite. Citat iz jednog portala:”… Lorencin je jedan od autora Zakona o strateškim investicijama. No, zanimljivo je da Lorencin ima čak tri stambena kredita. Dva je uzeo 2010. godine, oba u Hypo banci i oba na rok otplate od 25 godina. Po prvom je dužan još 93.640 eura, a po drugom još 72.402 eura (na dan 2. veljače 2012. godine, kada je kao imenovani pomoćnik ministra gospodarstva ispunio imovinsku karticu). Treći kredit uzeo je 2008. godine u OTP banci na rok otplate od deset godina. Na dan 2. veljače 2012. bio je dužan još 11.491 euro.

– Darko Lorencin je 2004. godine podigao kredit u švicarskim francima kojim je počeo graditi kuću u Grožnjanu. Kad je došao do roh-bau faze, kuću unosi u temeljni kapital tvrtke Lorencin (temeljni kapital uvećan je 2. veljače 2009. godine za 785.300 kuna, nap. a.), koja je u vlasništvu njega i supruge. Potom 2010. godine uzima dva kredita u eurima u Hypo banci kojima zatvara stari kredit u švicarskim francima. U međuvremenu dovršava kuću u Grožnjanu koju njegova tvrtka iznajmljuje turistima. Treći, najmanji kredit uzet u OTP banci Lorencin je iskoristio za gradnju bazena uz spomenutu kuću u Grožnjanu – objasnili su nam u Vladi i dodali da je porijeklo imovine Darka Lorencina potpuno čisto….”

Ovdje je zanimljiv komentar jednog čiatelja: 12.03.2013. u 14:58h squalus je napisao/la: ”Zanimljivo, ove velike kredite je dobio iste godine u istoj banci, i gle čuda, baš u HYPO banci. Svi koji imalo poznaju situaciju u Istri, znaju da su IDS-ovci duboko umiješani u muljaže s HYPO bankom. I ako je stambeni kredit, ne bi li ga trebao koristiti namjenski za stanovanje, a ne za tvrtku koja se bavi iznajmljivanjem? Ovo ne znam, ajde bankari, recite mi.”

Dakle, zar ovo nije očiti dokaz da će taj ministra raditi u ineteresu svojih pravih gospodara iz sjene a ne naroda?…Nemojte biti naivni kada vam pjevaju iz E.U. kako eto ta ista banka,HYPO banka, mora se kao pošteno rekonstuirati ili nestati sa balkana.To samo znači da ta banka smeta većim gazdama,naravno,bankama, koje eto mnogo sofsticiranije vladaju ljudima. Malo je poznato da najveće svjetske banke peru prljavi novac u stotinama milijardi dolara nakrko kartela i moćnih svjetskih diktatora.U nekom od idućih članaka pisati ću o pranju novca.

Nažalost, ljudi slaba duha su najveće žrtve pohlepe!…Takvi nikada ne će shvatiti veličajnu moć dobrote. Henry David Thoreu je davno mudro rekao: „Dobrota je jedina investicija koja nikada ne propada.”

Ali kako to da shvate ljudi slaba duha, i što je najveća ironija,upravo ljudi slaba duha zauzimaju vodeća mjesta u institucijama. U idućem članku bavim se nepotizmom.

Jaki duh je najjači čovjekov saveznik u kušnjama. Toga bi trebali biti svjesni svi oni koji ne mogu pogledati u oči savjesti,jer jednog dana i takvi će morati pogledati čovjeku u ogledalu.

Na kraju, opet moram zaključiti da pravi vlasnici prirodnih resursa,narod, mora već jednom odlučiti,šutjeti ili djelovati. Hrvatska je slobodna država,samo još koliko?…Da bi zaradili svoju slobodu treba se glasati. Svi na ulice i trgove, i tražiti prijevremen parlamentarne izbore.Jer kukuriku koalicija ne služi narodu već onim gospodarima iz sjene,i onaj koji čeka da netko drugi obavi posao za njih niti ne zaslužuje slobodu. Malodušnost naroda upravo hrani one gospodare iz sjene. Mladi i stari ljudi, umiroveljenici, radnici,intelektualci, ne smiju pognuti glave malodušno šaputati da se tu ništa ne može promjeniti jer oni vladaju institucijama i sustavom. Nada postoji sve dok je čovjek živ!… Onaj mladić u cvjetu mladosti objesio se u petak jer nije mogao vraćati lihvarske kredite pohlepnih banaka. Moja iskrena iz dubine duše i srca sućut obitelji nesretnog mladića. Njegova duša lebdjeti će vječno iznad svih nas tjerajući nas da djelujemo. Da nitko više u budućnosti više ne digne ruku na sebe. Neka njegova žrtva bude naša duhovna snaga!! Nikad više zbog pohlepnih bankara i političara oduzeti sebi život!! Čovjek se mora boriti za vlastiti život i sve dok diše biriti se za bolje sutra,za sebe i za opće dobro. Svaki čovjek mora steći poštovanje života, inače ga čeka provalija. Veliki filozof F. Nietzche je rekao: „Tko nije ptica, neka ne sjedi blizu provalije!”

Walter William Safar

Odgovori

Skip to content