Humanitarni koncert za braću blizance Franju i Mihovila Mišetića

Hrvatska udruga Benedikt i Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije, u sklopu otvaranja Hrvatskog aktivističkog festivala VIDIK festa, organiziraju humanitarni koncert, a sredstva prikupljena na koncertu donirat će se za liječenje i skrb braće blizanaca Franje i Mihovila Mišetića.

{jathumbnail off}Koncert će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2013., s početkom u 19.30 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, a na koncertu će nastupiti klapa Neverin, klapa Mriža, Danijela Babić, klapa Činkvina, klapa Ankora, mješoviti vokalni sastav ElektrodalmacijaMilan Terze.

Braća Franjo i Mihovil Mišetić rođeni su 21.12.2003. godine, iz pete održavane blizanačke trudnoće u 34 tjednu.

Franjo Mišetić, razvio je višestruka neurorazvojna odstupanja: cerebralnu paralizu, simptomatsku epilepsiju, TMR, smetnje vida, sluha i govora. Radi se o dječaku s izrazitim psihomotornim usporenjem (TMR – teška mentalna retardacija). Potreban mu je konstantan nadzor i pomoć, a majci status njegovateljice.

Mihovil Mišetić je  dječak s disharmoničnim profilom razvoja osobnosti. Uz fizikalnu terapiju potreban mu je defektološko-logopedski tretman i prilagođeni školski program uz pomoć asistenta. Pod kontrolom je neuropedijatra i fizijatra.

Roditelji Franje i Mihovila Mišetića su slabijeg imovinskog stanja, žive u derutnoj kući i ne mogu svojoj djeci osigurati adekvatnu zdravstvenu njegu. 

Odgovori

Skip to content