Kazališni spektakl na Peristilu

Na splitskom Peristilu će se u petak, 03. svibnja, s početkom u 21,00 sat, u sklopu manifestacije Sudamja 2013 premijerno izvesti predstava ‘’Muka svetog Dujma’’ u produkciji Dramskog studija Ilirik.

{jathumbnail off}U ovoj spektakularnoj predstavi koja se održava ususret blagdanu Sv. Dujma sudjeluje oko 50 različitih sudionika, plesni teatar Glazbene mladeži Split, glumci gradskog kazališta ‘’Mali princ Omiš’’, KUD ‘’7 Kaštela’’, Delmati i Rimljani iz sinjske udruge ‘’Gaj Laberije’’, dvije vokalne solistice i dr.  Režiju potpisuju Rade Perković, bivši intendant splitskog HNK i Luciano Perić, voditelj plesnog teatra Glazbene mladeži Split, prema tekstu Silvane Dragun.

Prošlo je točno 100 godina otkako se zadnji put na Peristilu prikazivala slična predstava na inicijativu don Frane Bulića u povodu obilježavanja 1600 godina Milanskog edikta. Ove godine, Grad Split je želio dati svoj poseban obol proslavi splitskog zaštitnika i obilježavanju 1700 godina Milanskog edikta kad je car Konstantin proglasio edikt o vjerskoj toleranciji i prekidu progonstva u Rimskom carstvu.

U predstavi ‘’Muka svetog Dujma’’ u glavnim ulogama nastupaju Marko Kapitanović u ulozi namjesnika provincije Dalmacije Marka Aurelija Julija, Petar Buljević u ulozi cara Dioklecijna, Ivana Župa u ulozi Filomene i đavolove odvjetnice, Marko Duvnjak u ulozi biskupa Dujma, Marijan Grbavac i Zvonko Botica u ulozi vraga.

U glazbenom dijelu nastupa kantautorica Danijela Sisgoreo Morsan i Danijela Babić, a za zvučne i vizualne efekte pobrinuo se Bruno Pavić.

HUB

Odgovori

Skip to content