ARKIN SAJAM RABLJENIH STVARI – MJESTO SUSRETA!

Na sajmu se može za svega nekoliko kuna naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine.

Sada već tradicionalni, deveti po redu dobrotvorni sajam udruge Korablja održat će se u subotu 4. svibnja od 17 do 20h i nedjelju 5. svibnja od 8 do 13 h u prostorijama župe bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71 u Zagrebu.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju zajednice Arka u Zagrebu koja je osnovana da bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da nađu svoje mjesto u društvu. Udruga Korablja njezino je legalno tijelo. Odgovorna je za projekt Arke koji postoji u više od 40 zemalja u svijetu (www.larche.org).

Arka u Zagrebu kroz aktivnosti dnevnog centra pruža konkretnu podršku osobama s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima kao i u instituciji: radionice, susreti, priprava večernjih obroka, primanje gostiju – „Arkino sijelo“, izlasci, slavlja, vikend programi – da obitelji mogu predahnuti te program podrške osobama s višestrukim teškoćama koje žive u obitelji. No

Arka je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore.
Stoga provodi različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar, a ne samo problem kojeg treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…).

Sajam rabljenih stvari dio je tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima. Dobro došli!

Kontakt: Biljana Acan
Mail: biba_acan@yahoo.fr
Mob: 098 17 81 231

Odgovori

Skip to content