Dlagi dluze Jovo (XXI. dio)

Moj tata leko je da ima jedna cudna zemla. Da cak i Hlvatska macji je kasalj. U toj zemli da ima svakih cuda. Opasnih. A naj gole je sto tamo ima i Hlvata. Nesto malo. U toj opasnoj zemli.

{jathumbnail off}Pa zato nase doble vlade. Koe sve obozavaju te Hlvate. Ko da zadne smece su. Vec godinama tlude se. Da sve ih izvuku. S nihovih stoljetnih ognista. I tako spase ih. I slecom. Vec uspeli su napola. A za jos pola bole se. Svim sledstvima. I ne zale tluda. Jel sto jadni Hlvati ce tamo. Kad opasno je. I kad tamo nie im mesto.

I onda u toj cudnoj zemli. Dogodilo se naj vece cudo. Puno vece nego napimel ona u Međugoju. Cak i moj tata. Kojeg uvek samo zanima da dobal je paplikas. Leko je da ebate da tako cudo nemoguce je. I jos leko je da oni tamo zaebani su na kvadlat od nasih. I jos jedan put na kvadlat. A da on mislio je uviek da nasi najgola bagla su. Iako da kod nas ima jos i golih. Onda tata iznenada zavalio je od smeha. Balba Stef lutio se na nega. Jel da uopce nije smesno. Nego da stlasno je. A tata kad malo doso je sebi. Leko mu je. Ebate, kakvo cudo. Pojavio se posten political. U zemli Bosni. Pa svi izbecili su oci. I zinuli. Zbog cuda neviđena. Svi stali su ko ukopani. Pa lekli su. Sto sad? Jel naskloz zbunili su se. I jel da svi mislili su da tako nesto odavna ne postoi. Political koi bline za nalod. Da izumlo je. S dinosaulima. Pa svi lazmislali su. Sto naplavit. Kako splecit da takvo cudo nekud ne pobegne. Onda odluclili su da naj bole je da odmah ulove ga. I da doblo zatvole ga. Na sigulno. Da slucajno ne smugne. Da bole i ubit ga nego da neslecom nekud smugne. Jel da to velika atlakcija je. Posten political. I da zato dolazit ce tulisti sa svih stlana. Nega gledat. Pa da zemla izvuc ce se iz klize. Da sto pilamide su. Plema toj atlakciji. I da on kad posten je. Da nie pao s oblaka. Jel da sigulno ima svou obitel. Pa da i nu tebalo bi zatvolit. Ili bal doblo je uplasit. Jel da sigulno i ona je cudo. Pa da doblo je da i ona nekud ne smugne. Jel da bila velika bi steta.

A onda jedan balba na mleza tv plico je o tome cudu. U toj nekoj cudnoj zemli. Pa leko je da sleca da u toj zemli posvuda ima jedna ptica. KOS. Da ona bas svuda je. Napimel da u vladi je. U sudu. U policii. U tajnim sluzbama. Bas svuda. U toj cudnoj zemli. Ko i kod nas. I da ona danas moze biti svake boje. Jel da i kod ne bila je evolucia. Pa da zato nie lako plepoznat je. Jel da sad lakse plepozna se po glasu nego po boji. Samo da tleba pazlivo slusat je. Godinama. Jel da evolucia naucila je da doblo skliva se. I da plavi se da neka dluga je ptica. Ali da isto naj veca sleca je. Sto KOS tu je. Kod nas i u Bosni. Jel da nie bilo kosa da taj cudni Hlvat. Koi da zove se Budimil. Da samo bi zivio. I ladio. A onda nedajboze. Mozda cak negde otiso. Sto stvalno bez veze je. Jel da niko onda ne bi ni znao da posten je. Sto bila bi plava nesleca. I da zato pod hitno zatvolili su ga. Jel sad bit ce vise tulista nego u Međugoju. Pa sleca da kos doblo dosetio se. Da on toliki cudak je.

Onda balba jos jednom leko je da bas sva je sleca. Da i kod nas svuda je KOS. Napimel u vladi. Da isto to lako vidi se. Napimel po tome sto sve ladili su. Zadnih dvadeset godina. A i plie. Pusicka napimel. I da zato doblo je. Jel kad kos tu je onda mi sigulni smo. Da negde i kod nas nece dogodit se kakvo cudo. Napimel da iznenada bane political koi voli Hlvatsku. I Hlvate. Jel cim takav zine vec kos zatvolit ce ga. Slecom. Pa i mi doblo zaladit cemo. I onda imat cemo supel sezonu. Jel tulisti navalit ce i u Zagleb. Zato sad doblo tleba paziti da Luza nekud ne odluta. Napimel u EU.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content