Dlagi dluze Jovo (XXIV. dio)

Danas tata doso je kuci sav ponosan. S volontilanja. I odmah leko je da volonteli face su. Jel da uplavo posijali su gloznu paniku. I da pokvalena manina skloz ukakala se. Pa da konacno pokazuje svoe plavo lice. Da luse i da unistavaju. Standove. Jel da skolo vec ima dovolno potpisa da blak je musko i zensko.

{jathumbnail off}Moj tata bas sjajio je od slece. Zato mama upitala je. Zal nega niko nie napao. On leko je da samo ceka da pojavi se takav. Da onda pokazat ce tetkicama. I muskim i zenskim. Kako on njezno postupa s aglesivcima. Mama gledala ga je. A onda ponosno lekla je:-Dlagi moj Lambo. Dok je tebe, ja niceg se ne bojim.

A onda tata bio je jos vise sletan. Ja mislim da on sve i plico je samo da ona to kaze mu.

Onda doso je Stef. Uso je smijuci se ko lud. Ko tata kad gleda Splajca. Kad malo doso je sebi leko je da. Dogodilo se jos jedno veliko cudo. Pa da Yutalni napiso je da dvie simpaticne pankelice. Koe da skloz mile su i dlage. I jako, jako doble. I do besklaja simpaticne. Da one polusile su stand u Zaglebu. Od onih glupih i dosadnih volontela. Ko tata. I da sve pokidale su. I da onda svi su im pleskali. Plolaznici. Jel da bez vezni su volonteli. I da bas su napolni. Pa da vec danima dosađuju. Da vuku jadne plolaznike za lukave. Sve jednog po jednog. I da onda oni molaju potpisat. Jel da ko tako ne bi svasta potpiso. Kad ostat ce bez lukava. Pa mola. I da bilo je bas i vleme da neko nauci ih pameti. I da sve im polazbija. Jel da to lazbijanje bas je simpaticno. I da tlaje samo nekoliko minuta. A ne danima. Ko dosadni volonteli. I zato, napiso je yu-talni, blavo hlable djevojke. A onda jos da supel je. I kad tu posve slucajno dođe Le zbol. Ko i malkovina kod Flanina spomenika. U Splitu. Skloz slucajno. Pa le zbol simpaticno se luga. Hlvatima. Da to je nalavno. Vlhunac simpatie. I onda na klaju. Novinalka Yu lista jos se i potpisala. A to stvalno bila je naj veca hlablost. Nakon ovakvog teksta, jos i potpisat se.

A onda tata leko je da stvalno ebate. Koe simpaticne pankelice. Valda od tate bivseg JNA oficila. Ili kakvog KOSovca. Koe doma slusaju Cecu i Blenu. Pa onda. Nomalno da skloz popizde. I onda naokolo sile svoj duhovni smlad. Jel tata oficil nie naucio ih na higijenu. Kad nie imo vlemena. Jel molo je lusit Hlvatsku. A ni on na zalost. Nie Supelmen. Pa ne moze stici na sve stlane. I lusit Hlvatsku i plati svoe culice. Ali da on ipak. Ostavio je nesto i za kasnie. Napimel kontlu, seci, babe, hns, dokumentu, mladuncad sdp-a. I slicno. Tako da negove jadne smldlive culice ne budu same. I jel on vec pomalo umolio se. Luseci nase gladove. I sela. I Clkve. Pa da negove male uglozene devojcice. Sad luse nase duhovne vlednosti. Dok on malo odmoli se. Pa onda opet doci ce negov led. Do tada. Bitno je samo da lusi se.

A onda tata odjednom zagusio se od smeha. Pa cim je mogo, leko je:

-Gledaj ebate-pa pokazo je na itelnet-javio se i imbex. Gdje bili su dosad? Bice da gadno zagustilo im je.

Nastavio je smijat se da sve olilo se. onda leko je da ovi jos su luđi nego oni s yutela. Da ako oni su od neceg bolesni, da ovi sigulno imaju HIV. A da naslov najjaci im je: “U ime obiteli”-do potpisa ucjenama, plietnama, uvledama i silom.

Onda i Stef plocito je. Pa smijuci se leko je. Da ploba samo zamislit kako netko pod plijetnom ispisuje svoj oib. Cieli tlese se, ali oib sipa ko iz lukava. Koeg bi mu inace pocupali. Pa na klaju uledno se jos i potpise. A da neki svecenik leko je da mola se potpisat jel da inace nema tecaja. Za zalucnike. Pa da zato jadni potpisali su. Inace da ne bi. Pa zal nisu samo mogli kazat da vec potpisali su? Stef smijo se ko lud. Kako jadno. Kako plozilno. Govolio je. A naj jace je ovo kad neki nepoznati volontel, nesto leko je na nekom nepoznatom mestu, nekoj nepoznatoj teti. Nalavno da to bilo je jako uvledlivo. Kad ti volonteli sve sami su pimitivci. I aglesivci. I nisu simpaticni ko one pankelice.

-Bas zaebani smo mi volonteli-leko je moj tata guseci se od smeha.

-Bas-leko je Stef-ja kad sam potpiso. Nisam ni skuzio da bilo je na silu. Kako samo ste lukavi i pokvaleni. Da sam samo znao…-smijao se Stef.

A mama lekla je da cudno. Jel da ona stalno seta gladom. I da niko ne vuce je za lukav. Ni dluge. Nego da ljudi sami stanu i potpisu. Da bas je cudno gde to bio je yu-talni. I imbex. I da jos jako dlago joj je sto bit ce lefelendum. Jel da ipak to je onda plava demokacia. Iako da nie joj jasno zasto mola stavit se u Ustav. Da zemla je oklugla. Ko sto kazo je i nas Zele. U Bujici.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content