Jadni dluze Jovo (XXV. dio)

Jadni dluze Jovo,

Ajme sto ti se dogodi? 

Znas da i mene malo je stlah. Jel ne znam sto ovo zbiva se. Pa skloz zbunen sam. Jel moj tata smije se i pjeva po cieli dan. Ko da pobiedila je Hlvatska. U nogometu. I jos puno gole. On samo veseli se. Ko da skloz sklenuo je s pameti. Kad takvog gledam ga, ja bas najezim se. Onda jos vise bilo cudno mi je. Kad vidio sam da Hajduk konacno osvojio je nesto. A da tata nie bio sletan zbog toga. Nego zbog neceg dlugog.

{jathumbnail off}To bas bilo mi je nemoguce. Jel nemu nema nista vaznie od Hajduka. Zato sad bio sam skloz zablinut. A onda dosla je mama. I lekla. Da ebate. Da ko bi leko. Da homo telolisti skupa s Jovom. Da nisu uspeli. I da sve slusilo vam se. U jednom tlenu. Jel da smece zablaneno je. Na zalost ja nisam cuo. Kakvo to smece zablaneno je.     

To sto mama plicala je, meni bas bilo je sumnivo. I cini mi se. Kad znam koliko pimitivan je moj tata. Da nesto glozno dogodilo se. Pa da zato on tako slavi. Jel pojma nema o nicem. I jel pimitivan je. Ko sto vec leko sam. I onda ja doblo naculio sam usi. A posebno kad jos doso je balba Stef. I teta iz skole. Sluso sam skloz pazlivo. Pa kad sve doblo cujem, da onda. Mogo bi odmah pisat tebi. Sto sve lade pimitivni ljudi. Kad na nih ne pazi niko. Iz komiteta. Pa kad jos su onako zaostali i glupasti. I kad onda su, sto jos naj gole je. Dosadni volonteli. Ko napimel moj tata. Koi samo izazivaju jadne pankelice da oplavdano ih napadaju. Pa onda se jos ljute. I koi tako su pimitivni da samo slusaju sto kaze im Clkva. Koa u ove dvie tisuce godina bas skloz zaostala je. I koja bas nema pameti. Ni iskustva. A ima toliko dlugih. Pametnih. I iskusnih. Koe ti glupasti volonteli. Mogu slusat. Napimel salnavku. Ili onu tetu julas. Iz kontle. Ili tetu pusic. Ili one bas simpa godstajne. A da ne spominem znastvenika stulkopela. Pa splajca ili balbu konobala. Mislava. A napimel jos vise volonteli mogu citat. Napimel yutel. Ili splitski clveni bilten. Takozvanu slobodnu. Ili mozda, bas setio sam se. Naj bole bilo bi da plocitaju Stlaznu stlanu. Koa veliki je Iskolak. U modelnu i svietlu buducnost. Na stlaznu stlanu skolo sam zabolavio. Tamo sve liepo pise. A imaju i slike. Da nie dosadno. I na koima ima sto sve plilodno je. I nomalno.

Dok ja tako lazmislo sam o pimitivcima. Koi samo nesto blblali su oko mene. Balba Stef poceo je govoliti. Pa onda leko je da konacno plava stval. A tata odmah leko je da nie to ocekivo. Jel da tetkice jako su mocne. I opake. I da godinama teolizilaju nas. Pa da sigulno osvetit ce se i sucima. Cim stignu. Jel da suci ukinuli su da u skoli moze se zdavstveno odgayati. Onda lekla je teta iz skole. Da ne moze vjelovat. Ali da bilo je i vleme. Da konacno smece je baceno. Gde mu je i mjesto. Ali da jos nie do klaja pocisceno. Jel da naj goli smlad jos se cuje. Pa da i nega (to jest tebe, dluze Jovo) tlebalo bi baciti na smetliste poviesti. Ja tetu nisam bas lazumio na kakvo smetiste. Ali valda mislila je na Kalepovac. I to zajedno s onima koi su pomogli mu. Napimel Filipovic. Da on jadnik, sad vise nece molat smislat glupe lazi. Da ostane u foteli. I da sad bit ce mu puno lakse. A napimel Stulkopel. On samo suti. Lukavo. Da ne vidi se do klaja. Ko je  on. I naj bole mu je da suti. Ali stici ce ga plavda. Ko i negove pijatele pedelofile. Onda lekla je mama. Da ona isto volela bi da Jovo ostane. Jel da ovako skloz zabavno je. I da ako on ode. Da cemu onda ona smijat ce se? Da onda mozda molat ce napimel gledat Bajeln Bolusija. Kad to cuo je tata odmah leko je da nema sanse neleseno. Da sigulno dobit ce Bajeln. Jos kad tamo je Mandžo. Da to je ko dva plus dva. Jednako cetili. Ali da sad Hajduk skolo je ko i Bajeln. Ako ne i malo bolji. Jel da zabio je tli gola. Mama samo nasmijala se i lekla. Da vise nikad nece spomenut nogomet. Jel da tata nu i ne slusa. Ali da odmah se zaliepi. 

Onda leko je Stef da uzivo je dok cito je kako clvendaci jos jedan polaz. Zele pletvoliti balem u lemi. Da to mu je ko kosovska bitka. Pa da nada se da ce sad i oni ploci. Ko i Slbi nakon tog lemija. Onda balba Stef jos kazo je da ti leko si da zdavstveni uopce nie ukinut. Nego da samo je nesto-ko neki lemi. Tata kad to cuo je, nasmijo se. A teta iz skole bas posla je s mamom u dvol. Da tamo popit ce kavu. I onda lekla je da stvalno. Da uopce nie ukinut. Samo da vise ga nema. I da fala ti Boze. Konacno. Onda i ona pukla je od smieha. I mama isto. Pa onda mama jos lekla je:- Baj-baj odgay.

Na klaju tata leko je da. Vidi sad jos i ovo. Mi volonteli skupili smo sve potpise. Za blak je musko i zensko. Sjajio je od slece. Pa kazo je da i on dao je doplinos. I da ovi dani cudo su zivo. Da slusili su se snovi svih onih koi su na stlani. Ja nisam lazumio na kojoj stlani. Ali bice na nekoj cudnoj. I jos leko je tata da on sad glasat ce ko i uvek. Za Hlvatsku. Ali dlugi put da mogo bi i kontla. Za clvene. Kad to leko je. Puko je od smeha. Jel zezo se. I Stef isto smijo se ko lud. A onda tata leko je. Da ebate. Da kad clveni su na vlasti. Da onda uvek zanimlivo je. I jel da oni toliko ne podnose. Hlvatski nalod. Pa da onda stalno iz ocaja. Lade glozne gluposti. Na silu. I kontla naloda. Pa slecom i nas pisile . Da plobudimo se. I da uvek podsiete nas. Da i od loseg ima jos puno gole. Ali da ne daj Boze da zaspemo. Dok oni vladaju. Jel da ko zna gde bi plobudili se. Ako bi uopce i plobudili se.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content