Richard Cohen u Splitu

Hrvatska udruga Benedikt sve zainteresirane poziva na gostovanje Richarda Cohena, autora knjiga ”Iskorak iz homoseksualnosti”, ”Vaše dijete je postalo homoseksualno? Što učiniti?” i ”Otvoreno o homoseksualnosti”, u srijedu, 22. svibnja 2013. godine, s početkom u 19,30 sati u Dominikanskom samostanu, Hrvojeva 1, Split. Uz autora, o knjigama će govoriti dr. Ivo Dužević i dr. Ivan Poljaković. Autor gostuje u Hrvatskoj na poziv Naklade Benedikta koja je nedavno objavila knjigu ”Svjetska seksualna revolucija” njemačke autorice Gabriele Kuby.

Mr. Richard Cohen., psihoterapeut i pedagog, jedan je od vodećih stručnjaka s područja seksualne reorijentacije i autor knjiga Iskorak iz homoseksualnosti: Razumijevanje i liječenje homoseksualnosti, Gay Children, Straight Parents (Gej djeca, heteroseksualni roditelji) i Straight Talk About Homosexuality (Heteroseksualci govore o homoseksualnosti).

Ravnatelj je neprofitne organizacije International Healing Foundation, skraćeno IHF (Međunarodna zaklada za izlječenje), koju je osnovao 1990. godine. Sa sjedištem u Washingtonu, D.C., ta zaklada organizira obrazovne programe, savjetovanja i seminare za izlječenje namijenjene pojedincima, obiteljima, terapeutima i svećenicima. Kao ravnatelj, često putuje po SAD-u i Europi i drži predavanja o bračnim odnosima, komunikacijskim vještinama, roditeljskim vještinama, seksualnoj reorijentaciji i izlječenju od posljedica zlostavljanja i ovisnosti. Često nastupa kao gostujući predavač na sveučilištima te na terapijskim i vjerskim konferencijama.

Radio je u službama za pomoć djeci – žrtvama zlostavljanja, službama za obiteljsko mirenje, bavio se općim savjetovanjem te je radio s grupama potpore. Tri je godine radio za Američki Crveni križ kao instruktor za HIV/AIDS. Kao stručnjak za terapiju seksualne reorijentacije, kao savjetnik i zato što je osobno doživio promjenu iz homoseksualca u heteroseksualca, osamdesetih je godina davao intervjue novinama, radijskim i televizijskim postajama, te je nastupao u emisijama 20/20, Larry King Live i The O’Reilly Factor. Suosnivač je i potpredsjednik organizacije Positive Alternatives To Homosexuality, skraćeno PATH (Pozitivne alternative homoseksualnosti) i član udruženja National Association for the Research and Therapy of Homosexuality, skraćeno NARTH (Nacionalna udruga za istraživanje i terapiju homoseksualnosti). Richard Cohen živi sa suprugom i troje djece u Washingtonu, D.C.

 O knjizi Iskorak iz homoseksualnosti

Namjera ove knjige jest pomoći terapeutima, savjetnicima, svećenicima i ostalima da shvate kako mogu pomoći muškarcima i ženama s neželjenom (ego-distoničnom) privlačnošću prema osobama istoga spola. Ona je i vodič za one koji pate od neželjene privlačnosti prema istom spolu. Nadam se i molim da će s vremenom nestati stigma privlačnosti prema istom spolu i da će prevladati razumijevanje. Neka ova knjiga posluži kao korak na putu do ostvarenja toga sna.

”Privlačnost prema osobama istog spola jest psihološka obrana od dvaju osnovnih problema. Prvo, povreda koje nisu izliječene i, drugo, neispunjenih potreba za ljubavlju. Kada ta dva temeljna problema budu riješena, nastupit će dubok osjećaj unutarnje promjene i uslijedit će buđenje heteroseksualnih želja Kada žena i muškarac nauče povećati osjećaj vlastite vrijednosti pomoću učenja novih vještina, doživljaja vrijednosti kroz odnos s Bogom, izlječenja povreda iz djetinjstva i zadovoljenja nezadovoljenih potreba za ljubavlju, postat će upravo onakvi kakvima ih je Bog zamislio.” (Richard Cohen)

Odgovori

Skip to content