Banac napao lijeve medije zbog kritika upućenih Predsjednici

Izvor slike: fah

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je zbog svog puta u SAD bila izložena brojnim napadima. Izašli su detalji njezinog boravka u New Yorku i Washingtonu, gdje se susrela s budućom administracijom Donalda Trumpa. Kako komentira napade na Predsjednicu i što njezin odlazak u SAD znači za Hrvatsku u razgovoru za Direktno.hr otkrio je povjesničar i politički analitičar Ivo Banac.

“Budući da je veliki dio lijevih medija izuzetno zadovoljan premijerom Andrejem Plenkovićem, morali su naći neki prostor za svoje kritizerstvo i našli su ga u pojačanim napadima na Predsjednicu”, rekao je Banac.

Grabar-Kitarović se među ostalima sastala i s Jamesom Mattisom koji se spominje kao budući ministar obrane, ali i s još nekoliko političara koji bi mogli igrati važnu ulogu u novom timu američkog predsjednika. Za Banca takav potez nije neuobičajen.

“Mattis će gotovo sigurno biti ministar obrane. Logično je kada kruže razne glasine o promjeni smjera vanjske i obrambene politike da se jedan odgovorni dužnosnik savezničke zemlje želi informirati o tome kakve će biti perpektive nove administracije.”

Na upit je li pohvalno da Predsjednica unaprijed stupa u kontakt s Trupmovom administracijom, Banac odgovara:

“Vidjet ćemo je li to dobro. Ona je u svakom slučaju pokazala inicijativu, to jest, poduzetnost”, kazao je Banac za Direktno.hr.

Odgovori

Skip to content