Tribina pred presudu šestorici Hrvata iz BiH

Hrvatska udruga Benedikt organizira tribinu pred izricanje prvostupanjske presude šestorici Hrvata iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Naime za 29. svibnja 2013. najavljeno je izricanje presude šestorici bivših političkih i vojnih čelnika Herceg Bosne i to Jadranku Prliću, Brunu Stojiću, Milivoju Petkoviću, Slobodanu Praljku, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.

{jathumbnail off}Tribina će se održati u ponedjeljak, 27. svibnja 2013., s početkom u 19.30 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, a na tribini će gostovati akademik Josip Pečarić, Josip Jović i Joško Čelan.

Prije početka tribine, u 19 sati, u sjemenišnoj kapeli započet će molitveno okupljanje za izricanje pravedne i pravične presude i u znak duhovne potpore šestorici u jednom od najtežih trenutaka u njihovim životima.

U sklopu navedene tribine kratko će biti predstavljene najnovije knjige akademika Pečarića “Hajka na Thompsona” i “Rasizam domaćih sluga” koja se tematski dijelom odnosi i na šestoricu Hrvata iz BiH i njihov sudski proces.

   >>>  Zajedno u molitvi za pravdu šestorici Hrvata iz BiH (croative.net)

HUB 

 

 

 

 

Odgovori

Skip to content