Celebrity paraderi: Koje su karakteristike homofoba u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj doista postoji ugroženost ljudskih prava, pravo na dostojanstvo, kako god hoćete, osoba koje ‘imaju sklonost istom spolu’, dakle, homoseksualaca, no, ta ugroženost tek djelomično dolazi od onih koji su optuženi kao homofobi. Zašto?

Naime, radikalna homofobija doista postoji u Hrvatskoj, ali ništa više nego što je to slučaj u ostalim državama zapadne i srednje Europe, no, kod nas postoji ekstremna skupina koja navodno zastupa prava seksualne manjine dok se u stvarnosti bori za vlastite, zapravo financijske, privilegije. Njih ne vodi čovjekoljublje, već ljubav prema blagajni.

 Tko god u Hrvatskoj imao drugačije mišljenje od parazita državnog proračuna biva proglašen homofobom, a nakon toga i sotoniziran od strane ratnih profitera, od medija koji su u vlasništvu najvećih moralnih nakaza ovog društva, ništarija koje potkradaju državu ili putem društvenih mreža šire neviđenu mržnju i netoleranciju prema svima koji ne misle poput njih. Zašto je u Hrvatskoj svaka kritika gay parada i onih koji organiziraju te parade homofobija kada svi oni koji imaju veći kvocijent inteligencije od boksača Ace Stankovića znaju što je homofobija?

Fobija je inače strah od nečega koji se miješa s mržnjom, zašto bi bio govor mržnje ako netko ima svoje vlastito mišljenje o paraderima, dakle, ne o homoseksualcima nego o celebrity paraderima, tamaniteljima državnog proračuna? Naravno da je potpuno legitimno kada se homoseksualci bore za vlastita prava, pa čak i kada na uštrb većine traže maksimum kakav nemaju u većini ostalih europskih i svjetskih država, no, isto tako je pravo onih koji se s time ne slažu da kažu da se ne slažu. Zašto bi Karolina Vodović Krišto bila homofob godine ako nikada nije govorila o homoseksualcima, ali je o pedofiliji, nije homoseksualnost isto što i pedofilija?

Koje su to karakteristike koje nekoga u Hrvatskoj određuju homofobom? To što ste biskup, kardinal, svećenik? Oni koji Crkvu proglašavaju homofobnom zato što se protivi istospolnim vezama pokazuju da zapravo nemaju pojma o Crkvi te da se radi o krajnje zatucanim budaletinama kojima nedostaje osnovno obrazovanje. Naime, Crkva ima svoje dogme, svoj nauke, zakone, kojih se mora držati kao što se pravna država drži svojih propisanih zakona koje je sama donijela, neslaganje Crkve s istospolnim brakovima, homoseksualnim vezama, ne proizlazi iz mržnje ili straha prema istima nego iz doslovnog tumačenja Isusovog učenja, na što Crkva ima pravo, kao što vjernici imaju pravo vjerovati, ateisti ne vjerovati. Jedno ne daje prednost onom drugom u definiciji čovjeka kao osobe. Biti vjernik nije garancija da ste dobar čovjek, kao što biti nevjernik ne znači da niste, ili obrnuto, to nema veze jedno s drugim, no, ako ste PRAVI vjernik onda ste u svakom slučaju na najboljem putu da postanete i čovjek, sve se dakle svodi na čovjeka. 

Kakve veze imaju profiteri s čovjekom?

Izvor: www.tinolovka-news.com

Odgovori

Skip to content