ZAGREB I SPLIT: Dođite na Nacionalni Hod za život

U subotu, 20. svibnja, se u Zagrebu i Splitu održava Hod za život. U glavnome gradu po drugi, a u gradu pod Marjanom – prvi put.

U subotu se u Splitu prvi put održava Nacionalni Hod za život – pod geslom „Za život, obitelj i Hrvatsku“. Okupljanje sudionika započeti će u 10 sati na Trgu Gaje Bulata (ispred Crkve Gospe od Zdravlja), a povorka će Marmontovom ulicom krenuti u 11 sati.

U isto vrijeme Hod za život će se održavati i u Zagrebu, gdje je prošle godine, na prvom izdanju manifestacije sudjelovalo više od 15.000 ljudi koji su u ozračju radosti, pjesme i veselja iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Po dolasku na Rivu uslijediti će zabavno-glazbeni program u sklopu kojega će, između ostalih, nastupiti Meri Cetinić, Alen Nižetić i Klapa Kontra.

Cilj Hoda za život je svratiti pozornost na znanstvene činjenice koje izvan svake sumnje potvrđuju da život čovjeka započinje začećem, podsjetiti na dostojanstvo ljudskog života od začeća do prirodne smrti, izraziti očekivanje da se pomogne ženama koje zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline razmišljaju o pobačaju da ga ne naprave, izraziti očekivanje da država onim bračnim parovima koji žele djecu, konkretnim ekonomskim i društvenim mjerama pomogne da ih imaju, te inzistirati na zaštiti prava žene da učinkovito usklađuje svoj obiteljski i poslovni život.

Izvor: narod.hr

 

Odgovori

Skip to content