Dlagi dluze Jovo (XXIX. dio)

Moj tata i moja mama malo su se posvađali. Jel tata leko je da nabavio je jedan dobal film. Holol. Koi da zove se Mlak Vlada. Da to je ko Spibelg. Ako ne i bole. Iako holol. Mama lekla je da nu uopce nie bliga za to. Jel da hololi uviek su katastlofa. I jel da uviek bude nesto glozno. Ili da svaki cas nesto uplasi je. I da stvalno ne zna za koga to snima se.

{jathumbnail off}Tata leko je da i ona ista je ko balba Stef. Jel da stalno nesto fizofila. Jel da sta ima veze sto događa se. Da to ionako samo je film. I da samo vazno je da napeto je. I da onda nema veze kakva poluka je. Jel koga bliga za poluku. I jel da to sve samo je zabava. Ali, mama lekla je da i zabava izglađuje covjeka. A da bolesna zabava donosi bolest. A tata leko je da on vec odavno izlgadio je svoih sto kila. Misica. I da sta ce nega gladit neki sugavi amelicki holol. I da oce li ona gledat ili nece. Da samo to mu kaze. Mama lekla je da nema sanse. Da to smece ona nece ni blizu. Onda otisla je u sobu. I zalupila vlata. Tata vltio je ocima i leko da ona vidit ce dlugi put. Ko gazda je u ovoj kuci. A ja znao sam da ona to nikad nece vidit. I da uviek bude po njenom. Iako tata misli da nie tako. Zato on jos malo blundo je i plevlto ocima. Malo je ljutito puho kloz nos, a onda odednom. Pogledo je mene. Oci su zasvietlile mu. I ja odmah znao sam sto sliedi.

-Dođi sine-leko je nekako cudno. Onako ko kad nesto mu tleba. Njezno. Kolko je on to mogo.  

Ja doso sam, a on opet leko je:-Ti si vec velika momcina. Pogledat cemo jedan film. Neka ona vidi da to nie nista stlasno.

Ni meni nie se gledo taj film. Jel cak i ja znao sam da mama je u plavu. Ali bilo mi zao tate. Pa leko sam da moze. On bio je sav sletan. Jel ni utakmicu ne voli gledat sam.  

A onda film zapoceo je. Kako bila je jedna ezoticna zemla. Koja da bila je liepa. Ali da u njoj sve ladilo se naopako. I svi stalno plicali su da sve klivi su dlugi. U toj liepoj zemli doblo bilo je lose, a lose bilo je doblo. Balba glavni glumac leko je da, ko da sam vlag umeso je plste. A onda jos vlada te zemle donosila je cudne zakone.  Napimel, da stite se zlocinci i ubojice. Kad oni zasluzni su budbasi. I onda nema veze ako tlaze ih i dluge zemle. A naj vise smesan bio je plesednik te zemle. Kad on bi nesto poceo objasniti. Pa leko bi da to sigulno je tako, iako da mozda ipak nije. I da zakoni molaju se postivati, osim ako… i da vola naloda mola isto postivat se, ali da plije toga tleba videti, pa onda ukoliko…  

Balba plesednik je sve tako liepo objasnio pa onda mogo je zavlsit uvod u holol. Jos samo glavni glumac leko je da u stvali sve i mola biti holol kad u filmu oni na vlasti mlze svou zemlu. I da zato sve naopako je.

A onda poceo je zaplet. Bila jednom jedna mlada mama. I ona kenula je na mole. I lekla je da i nen mali sin Aco voli kupat se. A da voli i negov tata Milan. Jel da Milan jako voli tuđe mole. Ko i svi negovi zemlaci. Da bas obozava ga. I tako, mama i Aco kenuli su na mole. Sve novine pisale su o tome. Jel to bio je najvazniji događaj. Sezone. Samo ceko se Milan. Ali sve vec bilo je splemno i za negov dolazak. Jel cele ekipe iz yutalneg vlebale su dan i noc. I onda mama dosla je blizu mola. Aco bio je sav sletan. Jedva ceko je da malo se bucne. Ali jadna mama nie znala da ovo je holol. Pa da u vodi cuci stlasna neman. I da samo ceka da dođe jos malo blize. Pa da ploguta je. I malog Acu isto. Pa kad mama kenula je. Bas bilo je napeto. Onda slecom. Odjednom molala je stati. Jel neko na obali podizo je veliku ogladu. Mama zapepastila se. Stala je u soku. Jel nie mogla do mola. Aco poceo je plakat. I pletio da vlatit ce se tati. U Slbiju. Pa da onda videt ce ovi glupi Hlvati. I da gde nestalo je negovo dlago mole. Jadni polaznici lekli su Aci da smili se. Da lazmisli. I da ne nagli. Jel da nisu oni jadni nista klivi. I da sta ce oni bez nega. Jel da o cemu ce onda pisat novine.

Onda Acina mama videla je jednu tablu na kojoj pisalo je: Vlada LH-zakon o stateskim ivesticiama-pivatan posed- odebite svi-u skokovima.

Kad to plocitala je. Tuzno uvatila je Acu za luku. I sva zalosna kenula na dlugu stlanu. Suze potekle su niz neno napaceno lice. Jadnica nie ni znala da vlada uzela joj mole za neno doblo. Da spasi je. I tako. Ipak. Ovaj holol zavlsio je sletno. Jel peziveli su.

Kad film bio je gotov moj tata leko je da ebate, koi dobal film. I isto leko je da ima jos nastavaka. Holol hlvatske sume 2. I Holol hlvatske vode 3. I da pod hitno mola ih pogledat. Jel da mozda pojavi se i Milan. Ko stateski ivestitol.

Tvoj mali Ivica

Odgovori

Skip to content