Mile Prpa: Zakon o zaštiti zlodjela – Perkovićlex

Koliko je u hrvatskom narodu izvitoperen politički moral postalo je naprosto zastrašujuće. Nema te države u svijetu, nema tog politički organiziranog naroda koji represivno ne nastupa prema svima čija je djelatnost usmjerena protiv te države i protiv egzistencijalnih interesa njenog naroda.

Kao što svako pravilo ima izuzetak, tako i taj politički stav u cijelome svijetu kao pravilo ima izuzetak upravo – u Hrvatskoj.

{jathumbnail off}Poilitičke garniture u Hrvatskoj kroz nekoliko najjačih političkih stranaka, premrežene komunistima i jugofilstvom čine sve da se zaštite, pa i zakonski, upravo oni koji su svoje živote proveli u funkciji antihrvatstva, i podrivanja svake uspostave slobode u Hrvatskoj i njene nezavisnosti. Naša politika je bolesna politika, a naš narod politički nezreo i nesposoban da bez vrludanja usmjeri svoju budućnost u pravome pravcu. Sluganski mentalitet koji već dugi niz stoljeća dominuira u hrvatskoj politici je poput korova kojeg se, kako se čini, nikada nećemo riješiti. Nikada, pa ni najbolji sluga ne može postati – dobar gospodar. Upravo je i obrnuto, što je bio veći sluga to je slabiji kao gospodar.

U pripremi je i to u hitnom postupku, pa ma kako da ga trenutna vlast pokušava zamaskirati – Perkovićlex koji ima izravni cilj da tog udbaškog ubojicu zaštiti od izručenja Njemačkoj gdje bi mu se sudilo za niz zločina koje je učinio upravo nad Hrvatima u iseljeništvu. I ne samo njega, već i brojne druge poznate i nepoznate, a kakvi Hrvatskom vrve, poput mravinjaka, povezani čvrsto s vlašću i političkim strukturama u svim važnijim političkim strankama. Tako da kakva god promjena vlasti u Hrvatskoj da se dogodi, oni su uvijek nevidljivi stupovi te vlasti, štiteći naravno usput i sama sebe.

Hrvatska se nikada neće moći unutar sebe nacionalno i pravno konsoliditati sve dotle dok se radikalno ne suoči sa svojom komunističkom i jugaškom prošlošću. Ta prošlost je i dandanas rak rana hrvatskog društva, rak koji je zloćudno premrežio sve njene političke funkcije i državne institucije, a posebno i medije priopćavanja i hrvatsku diplomaciju.

Možete li zamisliti da u jednom SAD-u ili državi Izrael, netko pokuša donijeti zakon kojim bi zaštitio njihove narodne i državne neprijatelje. Protiv takvog čina bi se digao sav narod i trenutna vlast samo zbog toga bi morala pasti jer bi bila proglašena izdajničkom, a zna se kako se tamo izdaja kažnjava.

Političke i narodne izdaje u hrvatskom suvremenom trenutku gotovo da je na svakom koraku, ali se ta trava nikada ne kosi, već se je pušta da poput korova obraste cijelu njivu i da je u potpunosti pretvori u neplodnu. U Hrvatskoj za izdaju nikada nitko nije odgovarao. Kod nas se izdaja tretira kao neka kazališna predstava, pogleda se je i idemo dalje. I nikome ništa!

PerkovićLex kao sramota pravnog sustava

Perkovićlex biti će donešen na sramotu cijelog hrvatskog pravnoga sustava, na sramotu svih institucija koje se bave pravom, bilo kao djelatnošću bilo kao znanošću. A posebno na sramotu Hrvatskog sabora. Vlast koja je ukinulu naziv “državni” u naslovu Hrvatskog sabora, izgleda da je dobro znala u što kani to parlamentarno tijelo pretvoriti.

Doista mu je, upravo na pravnom momentu, na zaštiti državnih, nacionalnih i ljudskih interesa netko dobro podrezao krila. Politika ako istovremeno nije i moral, jest kao čovjek bez duše, kao čovjek bez spoznaje duhovnih vrijednosti koji su temelj opstanka svakoga društva, svake zajednice. Moral je stup koji se ima ili nema u nekom društvu. Tamo gdje ga nema država je poput broda koji nema kobilicu i kojeg i svaki najmanji lahor zaljulja.

Pravo je živi organizam, i ako ono negdje odstupi od morala i humanističkih vrijednosti je isto kao da ste u neki organizam zasadili kulturu karcinoma. Naša Hrvatska nikako da se sabere, nikako da dođe sama k sebi, da se smiri da procvjeta. Ovih dvadesetak godina njene samostalnosti pokazalo se da je tome najveća prepreka politika koja je vodi i koja vrluda na granici između zakonitosti i nezakonitosti, na granici između morala i nemorala u politici, nesposobna za bilo kakav zaokret koji bi ju izveo na čistac, na mjesto obasjano suncem i mjesto gdje se daleko vidi, gdje se osjeća perspektiva i da se vide svijetla obzorja. Preduvjet toga je pravna sigurnost.

Perkovićlex je karcinom koji se usađuje u hrvatsko pravno tkivo. Posljedice usadnje takve kulture u naš pravni organizam teško su sagledive.

Mile Prpa

Odgovori

Skip to content